Vpliv aspekta med Uranom in Plutonom na življenja nekaterih znanih ljudi

25. marec 2015    369 ogledov

O moči vpliva dinamičnega aspekta kvadrata med Uranom in Plutonom smo se prepričali že v preteklih letih, ko smo bili med drugim priča tudi njuni eksplozivni manifestaciji na kolektivni ravni. Aspekt je na kolektivni ravni prinašal radikalne spremembe družbe, kajti pod njegovim vplivom je skozi zgodovino človeštva prihajalo do rekonstrukcij narodov. Ko sta planeta novembra 2012 prvič tvorila natančen kvadrat, so se začeli nemiri na trgu Tahrir, ki so se nato hitro razširili po vsem svetu.

Planeta pa sta močno zaznamovala tudi življenja številnih posameznikov, še zlasti tistih, ki imajo rojstne planete ali osebne točke horoskopa med 8 in 15 stopinjami kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog). Ti so pod njunim vplivom preživljali močne osebnostne krize in preobrazbe. Soočati so se morali z dramatičnimi spremembami, ki so rušile stare strukture, na katerih so temeljile njihove predstave o varnosti v življenju. Njihova življenja so postala med tem prehodom neobvladljiva in nepredvidljiva.

Poskusi, da bi v času, ko deluje ta aspekt, ohranili nadzor v svojih rokah in sami usmerjali tok dogodkov, so običajno zaman. Potrebne so spremembe in preoblikovanje, kajti Pluton in Uran sta transpersonalna planeta in iz arhaičnih vsebin nezavednega prinašata na dan vsebine, ki jih je treba ozavestiti in preobraziti. Proces preobrazbe lahko nekomu prinese olajšanje in osvoboditev, spet drugim pa uničenje in destrukcijo.

V tem času se moramo soočiti s svojimi nepredelanimi in potlačenimi vsebinami, kot so strahovi in neprijetna čustva, ki jih zaradi njihove intenzivnosti v določenem obdobju svojega življenja nismo bili sposobni predelati. To je čas ozaveščanja naših vzorcev, ki nas v veliki meri določajo in vplivajo na to, kar smo. Zaradi zmedenosti in notranje negotovosti se lahko pojavi želja po zanikanju in tem, da bi na vsak način ohranili staro stanje. Transformacija je lahko zelo boleča. V procesu lahko doživimo izgube, še zlasti če se ne prepustimo njeni sili preobrazbe, ne da bi se je bali oziroma jo poskušali nadzorovati. Skozi proces se lahko posameznik prerodi ali pa zlomi in izgubi vero v moč življenja.

Kakšna je moč tega aspekta in kako se manifestira v življenju posameznika, si bomo lažje predstavljali s pomočjo razlage horoskopov nekaterih znanih oseb, ki so v preteklih letih doživeli ta aspekt.

Bill Cosby

Kvadrat Urana in Plutona je bil usoden za kariero Billa Cosbyja. Kot vidimo v horoskopu, je Pluton v konjukciji z MC, Uran pa ga iz znamenja Ovna kvadratira. MC v astrologiji simbolizira kariero, našo javno podobo, in ugled, ki ga imamo v družbi.

Konec leta 2014, ko je medsebojni kvadrat planetov aktiviral njegovo os IC–MC, ga je zaradi posilstva tožilo več žensk in zaradi tega so umaknili in prenehali predvajati njegove serije. Njegova 'očetovska' podoba, ki jo je skozi svojo dolgoletno kariero gradil, je izgubila svojo verodostojnost in se sesula.

Viktor Janukovič

Kot je razvidno iz slike, je kvadrat Urana in Plutona aktiviral kar nekaj planetov v horoskopu Viktorja Janukoviča. Ti planeti so že v rojstnem horoskopu v napetih medsebojnih aspektih, kvadrat med Uranom in Plutonom pa je v povezavi z njimi tvoril novo, še bolj napeto in dinamično konfiguracijo, imenovano T-kvadrat.

Konjunkcija Marsa in Neptuna v 1. hiši prinaša karizmatičnost in navidezno odločnost, vendar je tak človek v svoji notranjosti šibek in neodločen in kot tak nagnjen k odvisnosti od drugih. Zaradi slabe samopodobe nenehno potrebuje zunanjo potrditev. Njegovo delovanje je prikrito, izogiba se odprti konfrontaciji. Neskladje med njegovo nepristno zunanjo avtoriteto in njegovo notranjo negotovostjo je Viktorja Janukoviča ob aktivaciji energije Uran–Pluton iz predsednika države spremenila v izgnanca in obsojenca. Njegov ugled in kariera sta za vedno zaznamovana. V osmi hiši, katere vladar je Pluton in je v znamenju Bika, je Luna, tako se je ob njegovem kariernem padcu razkrila tudi njegova neizmerna pogoltnost. Slabo samopodobo in pomanjkanje občutka varnosti je 'zdravil' s kopičenjem materialnih dobrin.

Michael Schumacher

Kvadrat med Uranom in Plutonom je v horoskopu Michaela Schumacherja aktiviral opozicijo med Soncem v Kozorogu in Luno v Raku. Takšna opozicija opisuje nekoga, čigar bistvo je v nasprotju s pričakovanji oklice. Tak človek se že v svojem najzgodnejšem obdobju odpove svoji izvorni naravi. Identificira se s pričakovanji svoje okolice. Ker ponotranji pričakovanja zunanjih avtoritet, se trudi pred drugimi dokazati in biti čim boljši. Običajno zato doseže dober družbeni položaj. Kot vemo, je Michael začel voziti gokart že pri štirih letih, prve zmage pa nizati že pri šestih.

Ker je pri njegovem športnem udejstvovanju sodelovala cela družina, tudi poslovno, si lahko predstavljamo, s koliko upi in pričakovanji družine je bilo prežeto njegovo otroštvo in kako malo možnosti je imel za izražanje svoje izvorne narave. Narava športa zahteva disciplino in red in ne zagotavlja čustvene topline in varnosti, ki jo potrebuje Luna v Raku. Ker otrok želi ustreči staršem in pridobiti njihovo naklonjenost, potlači svoje želje in se ukloni njihovim pričakovanjem.

To, da se je moral posloviti od svojih pridobljenih družbenih položajev in uspehov, pa nakazuje vladar Kozoroga, Saturn, ki je neaspektiran (zato je poudarjen in močnejši) v 12. hiši, ki je hiša izolacije, osame kot tudi podzavesti, kjer skladiščimo neobvladljive in izrinjene vsebine. Še dodatno pa to manifestacijo potrjujeta Lunina vozla. Na južnem vozlu, ki v horoskopu kaže področje, ki se mu moramo odpovedati, sta v konjunkciji Jupiter in Uran, planeta sreče in velikega uspeha, severni vozel, ki nakazuje smer, proti kateri moramo iti, pa je v osamljeni 12. hiši.

Vladimir Putin

Kvadrat Uran–Pluton je aktiviral rojstno Sonce ruskega predsednika Vladimirja Putina. Na začetku spomladi 2014, ko sta planeta začela z njegovim rojstnim Soncem tvoriti tako imenovani T-kvadrat, so se začeli vojni spopadi v Ukrajini.

Rojstno Sonce je v znamenju Tehtnice v konjukciji s Saturnom, Neptunom in Merkurjem. Tak položaj nakazuje na osebo, ki  je že v zgodnji mladosti hlepela po pozornosti in priznanju, vendar ji okolica (družina) tega ni dajala v tolikšni meri, kot je to potrebovala. Zaradi strahu, da ni dovolj dober, postane perfekcionist, ki hlepi po uspehu in vzponu na družbeni lestvici.

Pluton v znamenju Leva v 10. hiši še poudari pritisk in potrebo po dokazovanju samega sebe. Prinaša izredno častihlepnost in stremenje po moči. Da bi dosegel, kar si zamisli, je sposoben izvajati pritisk, manipulirati, zavajati in zatirati drugače misleče. Položaj in aspekti njegovega Plutona lahko pripeljejo do zlorabe moči, izigravanja zakona in zatiranja svojih nasprotnikov. Kombinacija Pluton Lilit v 10. hiši govori o tem, da taka oseba vedno živi v strahu, da bo izgubila svoj položaj. Če se mu kdo zoperstavi, doživi maščevanje.

Oseba s Plutonom v 10. hiši lahko pričakuje velike vzpone, pa tudi padce v karieri. Je izjemno vzdržljiv. Kadar je pod pritiskom, dosega dobre rezultate. Te njegove lastnosti smo lahko opazovali med napetostmi, ki jih je bil deležen v zadnjih časih. Vendar kot je razvidno iz rojstnega horoskopa predsednika Putina, so te napetosti samo uvertura, kajti planeta Uran in Pluton bosta še kar nekaj let tvorila napete aspekte z njegovimi planeti v znamenju Tehtnice. Tako da je pred njim še kar nekaj preizkušenj, v katerih se bodo pokazale 'luknje' v njegovem 'trdnem oklepu'. Še posebej bo napeto in kritično v letu 2015, kajti aprilski mrk bo aktiviral njegovo Sonce, temu pa bo sledilo kar nekaj negativnih aspektov, tako na Sonce kot na Luno. Pred njim je energijsko zelo izčrpavajoče obdobje, ki lahko vpliva tudi na njegovo zdravstveno počutje.

Robin Williams

V rojstnem horoskopu Robina Williamsa izstopa konjukcija med Marsom in Uranom, ki tvori z drugimi segmenti horoskopa harmonično konfiguracijo, imenovano Veliki vodni trigon. Ta aspekt stimulira in potencira čustva in občutke. Energija konjunkcije med Marsom in Uranom v tej konfiguraciji pa je prinašala intenzivna čustvena preplavljanja, ki jih je bilo težko nadzirati. Zato je bil čustveno nestabilen in njegovo razpoloženje je nihalo iz ene skrajnosti v drugo. Tako poudarjen vodni element prinaša močno empatijo in dovzetnost za zunanje vplive, zato se je lahko tako dobro poistovetil in vživljal v like, ki jih je igral. Močna zasedenost znamenja Raka in planetni položaji govorijo o njegovi osamljenosti in občutkih pomanjkanja varnosti v zgodnjem otroštvu.

Rojen je bil v urejeni, dobro situirani družini, vendar so zaradi zaposlenosti staršev zanj skrbele varuške. V nekem intervjuju je povedal, da je s komedijanstvom in šalami poskušal pridobiti pozornost svoje mame. Kot sem že omenila, Rak simbolizira našo izvorno, pravo naravo in ob teh aspektih si lahko predstavljam malega, občutljivega, sramežljivega dečka, ki ima veliko potrebo po toplini in 'poka' šale zato, da bi izvabil naklonjenost in nasmešek svoje matere.

Tranzitna Pluton in Urana pa sta ponovno prebudila ta vzorec in v njegovo življenje prinesla močno čustveno preplavljanje, v katerem se je izgubil in iz katerega ni našel izhoda.

Vir: http://novice.e-astrologija.si
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...