Miran Peterman

S kom pa ti spiš?

27. april 2015    125 ogledov

Vsak dan sprejemaš drobne odločitve; kaj ješ, kdaj ješ, kako ješ, kdaj greš spat, s kom greš spat, koliko časa spiš, kako se zbudiš, kdaj se zbudiš, kaj delaš, kako delaš, kdaj delaš, kako živiš, zakaj živiš, kaj razmišljaš,…, ki delajo razliko in se zlijejo v večjo zgodbo. 
 

Male podrobnosti so tiste, ki na koncu prinašajo rezultat. Ena čokoladica na dan in v pol leta 10 dodatnih kilogramov. Pet minut negativnega razmišljanja na dan in na koncu si na tem, da se cel dan strašiš, kritiziraš in si ves negativen. In potem ti ni jasno zakaj so slabi rezultati. 
 

MALE STVARI, MALE PODROBNOSTI stkejo večjo zgodbo. Ljudje pa čakajo in iščejo VELIKO ZGODBO. Shujšati čez noč, obogateti čez noč, velika ljubezen, ki bo padla iz neba, da ti zastane srce, priložnost, ki te napade izza vogala. Te stvari se res dogajajo, včasih, največ pa v filmih. In tako smo dobili izkrivljeno podobo kaj je življenje in se nismo pripravljeni premakniti v pravi smeri, če zadeva ni dovolj velika. Dovolj velika, da jo mi “veliki”, lahko prepoznamo.
 

Vsak trenutek šteje, vsaka minuta šteje, velike stvari se začnejo z malimi koraki (kar ne pomeni, da ne moremo včasih zastaviti z velikimi skoki, se razume!). Pet minut pozitivnega razmišljanja na dan, jezo in nerganje na uzdo in kmalu ugotoviš, da ves dan zavestno gledaš kaj razmišljaš, kako deluješ, kdaj greš spat in s kom greš spat in nenadoma postanejo tvoji dnevi čudoviti. Ni vseeno s kom spiš! Nekdo te energijsko podpira in spet drugi te lahko ruši. Sam/a poglej kakšen/a se zjutraj zbudiš ob “dragi” osebi; spočit/a in poln/a energije ali utrujen/a kot, da bi te vlak povozil. Vse je pomembno in vse šteje.
 

In potem pa ljudje vprašujejo, kako si lahko tako super. Tako, trenutek za trenutek, odločitev za drugačno življenje, določitev za srečo, ljubezen, novo življenje, trening zavesti korak za korakom, dan za dnem. In potem buuuum, juhuhu, niti pomisliš ne da bi šel nazaj v staro življenje!
 

Vsak trenutek šteje, vsako dejanje vpliva in tisto kar se mogoče sedaj zdi kot napor (kdo pa se bo še s temu ukvarjal), ti postane zabava in užitek. In tvoje življenje postane zabava in užitek. Vsak trenutek šteje, vsaka misel, vsako dejanje.
 

Od tega trenutka bo vse drugače. Vsaj zame. Pa zate?  

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...