Miran Peterman

Kako naučiti otroke, da postanejo kreatorji svojega življenja?

27. julij 2015    1528 ogledov

Stranki sem svetoval, da skupaj s svojimi otroki napiše jutranjo in večerno deklaracijo (neke vrste molitev, če hočete), ki jo bodo otroci prebirali ali recitirali vsak dan.

Primer jutranje deklaracije:

Pred mano je čudovit dan, ki se ga resnično veselim. Užival bom vsak trenutek in se učil nove stvari. Vesel sem, da imam starše in prijatelje, si mi stojijo ob strani in s katerimi preživljam čas in se zabavam. Verjamem, da bom danes uspešen v šoli in bom dobil veliko koristnega novega znanja. Komaj čakam na športne aktivnosti, ki me delajo močnega in odločnega. Veselim se novega dne in prepričan sem, da bo čudovit in poln novih presenečenj. Juhuhu!  

Primer večerne deklaracije: 

Hvaležen sem za današnji dan, za vse lepe svari, ki so se mi zgodile, za vse prijatelje, s katerimi sem preživel dan. Hvaležen sem za svoje starše, za vso njihovo skrb in ljubezen in vse stvari, ki se jih lahko naučim od njih. Hvaležen sem, da sem zdrav, srečen, da me obdaja ljubezen in da lahko vsak dan bolj napredujem. Hvaležen sem, da sem vsak dan bolj uspešen, da vedno najdem pot in rešitve in je moje življenje vsak dan bolj čudovito. Hvaležen sem, da Vesolje (Energija, Bog) skrbi zame in me vsak dan vodi.

Namen jutranje deklaracije je razvoj pozitivnega pričakovanja in gotovosti v čudovit rezultat, namen večerne pa iskrena hvaležnost in želja po razvoju (želim še). Tako otroci razvijejo zaupanje v življenje, sami začnejo ustvarjati in usmerjati energijo v svoje cilje ter razvijajo vizijo.  

Deklaracijo prilagodite svojemu otroku in njegovi situaciji. (Napišite si jo tudi zase.) Otrok ne smete podcenjevati, kajti v otroškem telesu se skriva bolj zrela, zavedajoča se in novih odkritij željna duša, kot si velikokrat sploh predstavljamo. Otroci so se rodili, da se učijo in razvijajo, in ne da se 'igrajo z avtomobilčki'. In če jim to predstavimo na pravi način, potem je to zanje lahkotno in zabavno. Veliko uspeha!

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...