Miran Peterman

Koraki do spremembe

11. avgust 2015    317 ogledov

1. Prepoznamo, da je sprememba nujna
Spremembe se navadno lotimo, ko nismo zadovoljni s trenutnim stanjem. Dokler si spremembe samo želimo, se pogovarjamo o njej in razmišljamo o njej, se ne bo zgodilo prav nič. Vse je samo ogrevanje. Dokler sprememba ni nujna oziroma je ne naredimo nujne, se ne bomo premaknili. Za spremembo se lahko navdušimo, ker hočemo več, drugače ali pa je trenutna situacija preveč moteča (Tako ne gre več!) in gremo v akcijo.


2. Sprememba je odvisna od naših prepričanj
Vse v našem življenju se nam dogaja zaradi naših prepričanj. Prepričanja so tisto, kar verjamemo. Ni pa nujno, da je to v resnici res. Prepričanje je v večini primerov naša zavestna ali podzavestna odločitev, naš odziv na določeno situacijo. Prepričanje je pomen, ki ga damo situaciji. Prepričanja so odvisna od naših izkušenj, različni ljudje pa se v enaki ali celo isti situaciji različno odzovemo in razvijemo različna prepričanja. Primeri prepričanj: Življenje je čudovito. Življenje je težko. Ljudje so prijazni. Ljudje me samo izkoriščajo.

3. Če želimo spremeniti prepričanje, moramo dopustiti novo možnost
Ne glede kako se trudimo, da bi spremenili svoje prepričanje, če vanj ne verjamemo oziroma niti ne dopuščamo, da je lahko drugače, potem se ne bo zgodilo nič. Če smo prepričani, da je treba za denar garati, in niti ne dopuščamo možnosti, da lahko denar igraje zaslužimo, je nemogoče, da se spremeni naš način služenja denarja. Novo možnost dopustimo, ko spremenimo način, na katerega smo v preteklosti gledali na situacijo oziroma življenje. Pogled lahko spremenimo sami, če pa nam to povzroča težave in traja predolgo, je bolje, da nam pomaga in nas vodi izkušeni coach.

4. Ko sprejmemo nova prepričanja, morajo postati del našega življenja
Vse življenje do zdaj smo poslušali stara prepričanja, ki nam ne koristijo in ne prinašajo rezultatov. Zavedati se moramo, da trenutno vibriramo s temi prepričanji in oddajamo energijo, ki nam manifestira rezultate. Ta prepričanja moramo zamenjati in začeti vibrirati z novimi. Nova prepričanja se nam morajo zasidrati v podzavest in postati avtomatska. Obstajajo različne tehnike in metode, ki nam pri tem pomagajo (afirmacije, aformacije, hipnoza, NLP ...). Najpreprostejša je sprememba okolice, zamenjava ljudi, s katerimi se družimo.

5. Sprememba ni mogoča, če nimamo dovolj energije
Za spremembo potrebujemo energijo, moment, vztrajanje, pozitivna sporočila.

6. Sprememba se manifestira, ko nas podpirajo naši energijski organi
Ljudje smo energijska bitja. Zaradi nepravilnega načina življenja smo se v preteklosti energijsko poškodovali. Sprememba energije in rezultata se zgodi šele, ko se energijsko regeneriramo, pozdravimo in okrepimo. Energijska situacija je glavni razlog, zakaj včasih sprememba dolgo traja in je zanjo potrebno več, kot smo si predstavljali.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...