Miran Peterman

Moja najboljša prijateljica

21. avgust 2016    162 ogledov

Imaš veliko prijateljic? Takih, ki ti v težkih trenutkih stojijo ob strani. Ki so ti pripravljene ponuditi ramo, ko si v težavah in ti njim?
 

Poznaš tisto: “Imaš kaj časa, rada bi se pogovorila s tabo. Ti mi vedno pomagaš. Se lahko dobiva?”
 

In potem se dobiva. In mi pove svojo zgodbo. In ji je potem lažje. Počuti se olajšano… Mene pa, ko pridemo domov boli glava !!???
 

Kaj se dogaja, pa tako dobre volje sem bila pred tem? Pa toliko dobrega sem naredila, ko sem pomagala prijateljici… ???
 

Življenje je energija. V življenju imamo takšne rezultate, kot je naša energija. Pozitivna energija nam da pozitivne rezultate in negativna energija nam da negativne rezultate.
 

To pomeni, da je moja prijateljica v težavah, ker je povezana z negativno energijo. In ker vemo iz fizike, da je energija neuničljiva, pomeni, da medtem, ko je prijateljica delila z mano njeno situacijo, je tudi negativna energija zamenjala lastnika.
 

Ko govorimo o svojih problemih, o svojem “dreku” je isto kot, da kakamo. Okoli nas pa smrdi! In potem povabimo svojo najboljšo prijateljico na WC in ji razlagamo o svojem dreku. Poglej, tole sem že prebavila, tistega od kosila pa še ne… In potem če je prijateljica iskrena in “opazi”, da smrdi in hoče oditi, jo kličemo nazaj: “Kakšna prijateljica pa si, da me nočeš poslušati, sploh te ne maram več…”
 

Življenje je energija. Prijateljica ima slabe rezultate, ker je negativna, ker je povezana z negativno energijo. Dokler ne bo spremenila svojega odnosa do življenja, ne more pričakovati drugačnih rezultatov.
 

Kako ji lahko pomagam?
 

Edina pomoč je spodbuda, da naj se neha razvajati in postane pozitivna. Da začne drugače gledati na situacijo, na življenje. Resnica je veselje, iskrenost, pozitivnost, sreča,… in če prijateljica ni v skladu z resnico, pač ni več (ali vsaj začasno ne) moja prijateljica. Zakaj pa bi hodila skupaj z njo po dreku in se nalezla neprijetnega vonja…. No pri dreku so nam stvari jasne, pri negativnih novicah pa še ne.
 

In kakšne so potem novodobne prijateljice?

Nič več opravljanja, nič več stokanja; samo spodbujanje v pozitivi in happy!!!
 

Uživamo skupaj in se veselimo življenja. In se ko nekaj zatakne, poglejmo česa ne razumemo, spremenimo in gremo takoj naprej:)

Bo šlo?
 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...