Miran Peterman

Resnica o hujšanju

4. avgust 2011    119 ogledov

Ste že kdaj poskušali shujšati? Je še kdo med nami, ki ni?

Napisanih je ogromno knjig in člankov kako naj shujšamo, kaj naj jemo, kako naj se gibljemo,.... Informacije dobimo na vsakem koraku, najem osebnega trenerja ni več nobena eksotika; poskušamo in poskušamo in vendar je tako težko. Zakaj je tako malo ljudi, ki so uspešni? In zakaj jih "kar nekaj", čez nekaj časa zaide nazaj na "stara" pota? Jim zmanjka časa za trening, nimajo volje, motivacije, discipline,...?

Življenje je energija. V življenju imamo takšne rezultate, kot je naša energija. Naša energija pa je takšna, kot je naše energetsko zdravje.

Ljudje imamo pet glavnih energetskih organov; srce, ledvica, pljuča, jetra in vranico. Energetsko močno srce pomeni, da smo pogumni, jasni v življenju, si upamo, nas ni strah. Močna ledvica pomenijo, da imamo veliko energije, smo uspešni, lahko delamo velike posle; ljudje s šibkimi ledvicami so depresivni, nimajo volje do življenja, ne morejo zadržati kapitala. Ljudje s šibkimi pljuči so žalostni, tisti, ki imajo šibka jetra so jezni (nekdo nam gre na jetra), kdor pa ima šibko vranico, je stalno v glavi in ves čas razmišlja. Kdor pa razmišlje ni v akciji. Tisti, ki so v akciji nimajo časa za razmišljanje... Skratka večinoma smo energetsko šibki in v nebalansu. Najbolj zdrave organe imajo športniki in poslovneži, kar kažejo njihovi rezultati v življenju. Zdravi organi, zdrava energija in dobri rezultati.

Ljudje smo energetska bitja in zaradi naših bolanih organov smo čustveni, prestrašeni, jezni, razočarani, nemirni... In te naše reakcije poskušamo zbalansirati. Kakor vemo in znamo... Večinoma pa ne vemo in ne znamo. Nekateri se zatečejo v hrano, drugi v kajenje, tretji v droge, seks,... Z vsemi temi "pripomočki" zbalansiramo naše organe in jih umirimo. No resnica je v tem, da jih le potlačimo in še bolj poškodujemo...

To pomeni, da dokler nismo notranje zbalansirani, le težko dvignemo zavest in gremo preko naših reakcij in se vedno znova zatekamo v "balanserje" in "balansiranje". Moramo se pozdraviti in se regenerirati.

Kako se lahko pozdravimo? Najhitrejša pot je energetski trening. Energetski trening je sestavljen iz energetskega sproščanja in pridobivanja novega znanja o življenju. (zdravje, odnosi, kreativnost – posel). Energetsko sproščanje poteka v močnem energetskem magnetnem polju, kjer se sprostimo, regeneriramo, obenem pa je tudi zdravilno. Po sproščanju smo osveženi in polni energije. Novo znanje pa nam omogoča razumevanje kako se moramo obnašati in reagirati v življenju, da smo nagrajeni z mirom, srečo, ljubeznijo, bogastvom!

Spet nazaj na hujšanje. Uspešno hujšanje ne pomeni samo, da zmanjšamo telesno težo, ampak da spremenimo svoje življenje. Star način obnašanja nam je prinesel stare rezultate, ki nam niso všeč, nov način obnašanja pa nam bo prinesel nove rezultate.

Spremeniti moramo svojo energijo! Stara energija nam je dala stare rezultate, nova energija pa nam bo dala nove rezultate!

...Vse ostale "shujševalne" resnice o prehrani in gibanju pa še vedno veljajo!

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...