Miran Peterman

Čokoladna dieta

29. oktober 2015    135 ogledov

Vsi imamo radi čokolado. Čokolada ima dejansko samo eno slabo lastnost. Konzumirana v večjih količinah lahko vpliva na našo težo. In tukaj se začne naša zgodba. Skoraj vsakemu od nas se je že zgodilo, da se je spozabil in zašel v težave na področju svoje teže.
 

In potem začnemo iskati primeren način, kako bi to svojo težo spravili nazaj v ravnotežje. V tej točki lahko iskalce rešitev razdelimo v dve skupini. Prva skupina so iskalci, ki iščejo rešitev, ki deluje. Pripravljeni so poslušati in narediti tisto kar je potrebno. Pripravljeni so se odreči svojemu udobju, svojemu načinu razmišljanja in delovanja, ki jim ni prinesel želenih rezultatov in zavihati rokave. Pripravljeni so se učiti in razvijati. Ta skupina je tista, ki ponavadi tudi najde pot do cilja in doseže rezultat.
 

Druga skupina so ljudje, ki iščejo rešitev po svoji meri. Pripravljeni so se spremeniti, vendar pod svojimi pogoji. Iščejo dieto, vendar pod pogojem, da vsebuje tudi čokolado. “Vse sem pripravljen spremeniti, nisem pa se pripravljen/a odreči moji čokoladi!” Karkoli čokolada pač pomeni zate.
 

Naslednji korak je seveda, da najdeš mentorja, trenerja, ki te je pripravljen voditi po poti “čokoladne diete”. Taki trenerji so redki, zelo redki. In tako naši “čokoladni dieta-rji” raziskujejo teren, intervjujajo trenerje in načeloma so jim všeč, samo njihove diete niso ravno po njihovi meri. Ne vsebujejo čokolade. In iščejo dalje.
 

Kdor išče, ta najde, je vedno princip. In potem najdejo osebnega trenerja, ki je poznan po svoji “čokoladni dieti”. Pravica obstaja na svetu. Lotijo se diete in potem, in potem, dieta ne deluje. Kako sedaj to? To je krivica. To je prevara, zavajanje. pa take čudovite obljube…
 

Kaj je tvoja “čokolada”? Ali iščeš pravo pot, ki daje rezultate ali pot po tvoji meri? Tudi ti poznaš kakega čokoladnega dietnika? Mogoče celo intimno? ;) 

Kaj pa ti praviš? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
* Izbrisan
  komentiral 7 leto nazaj
sem vegetarijan, čokolada je iz kakava, kakav pridelajo iz kakavovca. Torej čokolada je vegetarijansko živilo. ;)
* Izbrisan
  komentiral 7 leto nazaj
sem vegetarijan, čokolada je iz kakava, kakav pridelajo iz kakavovca. Torej čokolada je vegetarijansko živilo. ;)
Nalagam...