Lidija Repas

Glas srca

piše: Lidija Repas
21. december 2015    434 ogledov

Bistvenega pomena za na┼íe ┼żivljenje so odlo─Źitve in so tiste, ki nam kreirajo na┼ío usodo. ┼Żivimo v materialnem svetu, v katerem se omejujemo s svojimi prepri─Źanji, in verjamemo, da obstajajo samo tiste stvari, ki jih zaznavamo s ─Źutili. Nenehno potrebujemo ljubezen od drugih, saj nas je strah zavrnitve in osamljenosti. Vedno bolj se osredoto─Źamo na materialne dobrine, negativno razmi┼íljanje in uni─Źevalno ravnanje med soljudmi, s katerimi posku┼íamo manipulirati, da bi zadovoljili svoje potrebe po telesni, du┼íevni in ─Źustveni podpori. Vse to krepi na┼í ego in vodi do napa─Źnih odlo─Źitev.

Mi sami vemo, kaj nas osre─Źuje in kaj je za nas najbolj┼íe, zato moramo tudi sami sprejemati svoje odlo─Źitve. Mi sami vemo, katero delo je tisto, ki ga bomo opravljali s srcem, kak┼íen partner nas bo notranje izpopolnjeval, kdaj raz┼íiriti meje in kdaj jih postaviti. Le prisluhniti si moramo.

Pa kljub temu da se velikokrat oziramo na druge, je zelo pomembno, da se poglobimo tudi vase. Kadarkoli sprejmemo odlo─Źitve in storimo dejanja, ki nasprotujejo na┼íemu srcu, izdamo samega sebe in damo mo┼żnost na┼íemu egu, da nas vodi skozi ┼żivljenje. Ta nam bo poiskal vse mo┼żne opravi─Źujo─Źe dejavnike, da so bila na┼ía napa─Źna dejanja pravilna, saj bo le tako pre┼żivel. Vedno bolj ko izdajamo samega sebe, dovolimo egu, da dobiva mo─Ź in nas vodi, da se premikamo, kakor ho─Źejo drugi, da smo nekaj, kar ┼żelijo drugi, in zaradi ega ne zmoremo ve─Ź videti sebe.

Pomembno v ┼żivljenju je, da se osredoto─Źamo na svoje srce. Bolj ko mu prisluhnemo, bolj krepimo svojo intuicijo in izbolj┼íujemo mo┼żnost sprejemanja pravilnih odlo─Źitev. Zmanj┼íuje se ob─Źutek konflikta, krepi se na┼ía ┼żelja po skupinskem delu, izbolj┼íuje se doseganje pozitivnih rezultatov ter pove─Źujeta se na┼ía samozavest in odgovornost. Predvsem pa nam osredoto─Źanje na srce pomaga do razbremenitve ─Źustveno-miselnih blokad, kar nam prina┼ía ob─Źutek resni─Źne svobode in nam omogo─Źa duhovni razvoj ÔÇô vi┼íanje energij, po ─Źemer hrepeni sleherna du┼ía.

Na┼íe srce je na┼ía mo─Ź, ki nam pomaga, da se lahko dvignemo nad vse in za┼żivimo svoje ┼żivljenje. Vendar je pomembno zavedanje, da si le z ljubeznijo in pravilnim razumevanjem utiramo pot naprej. Ljubezen je tista, ki jo najdemo v svojem srcu, in tista, ki prina┼ía zmago, zato poslu┼íajte glas svojega srca.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...