Lidija Repas

Glas srca

piše: Lidija Repas
21. december 2015    437 ogledov

Bistvenega pomena za naše življenje so odločitve in so tiste, ki nam kreirajo našo usodo. Živimo v materialnem svetu, v katerem se omejujemo s svojimi prepričanji, in verjamemo, da obstajajo samo tiste stvari, ki jih zaznavamo s čutili. Nenehno potrebujemo ljubezen od drugih, saj nas je strah zavrnitve in osamljenosti. Vedno bolj se osredotočamo na materialne dobrine, negativno razmišljanje in uničevalno ravnanje med soljudmi, s katerimi poskušamo manipulirati, da bi zadovoljili svoje potrebe po telesni, duševni in čustveni podpori. Vse to krepi naš ego in vodi do napačnih odločitev.

Mi sami vemo, kaj nas osrečuje in kaj je za nas najboljše, zato moramo tudi sami sprejemati svoje odločitve. Mi sami vemo, katero delo je tisto, ki ga bomo opravljali s srcem, kakšen partner nas bo notranje izpopolnjeval, kdaj razširiti meje in kdaj jih postaviti. Le prisluhniti si moramo.

Pa kljub temu da se velikokrat oziramo na druge, je zelo pomembno, da se poglobimo tudi vase. Kadarkoli sprejmemo odločitve in storimo dejanja, ki nasprotujejo našemu srcu, izdamo samega sebe in damo možnost našemu egu, da nas vodi skozi življenje. Ta nam bo poiskal vse možne opravičujoče dejavnike, da so bila naša napačna dejanja pravilna, saj bo le tako preživel. Vedno bolj ko izdajamo samega sebe, dovolimo egu, da dobiva moč in nas vodi, da se premikamo, kakor hočejo drugi, da smo nekaj, kar želijo drugi, in zaradi ega ne zmoremo več videti sebe.

Pomembno v življenju je, da se osredotočamo na svoje srce. Bolj ko mu prisluhnemo, bolj krepimo svojo intuicijo in izboljšujemo možnost sprejemanja pravilnih odločitev. Zmanjšuje se občutek konflikta, krepi se naša želja po skupinskem delu, izboljšuje se doseganje pozitivnih rezultatov ter povečujeta se naša samozavest in odgovornost. Predvsem pa nam osredotočanje na srce pomaga do razbremenitve čustveno-miselnih blokad, kar nam prinaša občutek resnične svobode in nam omogoča duhovni razvoj – višanje energij, po čemer hrepeni sleherna duša.

Naše srce je naša moč, ki nam pomaga, da se lahko dvignemo nad vse in zaživimo svoje življenje. Vendar je pomembno zavedanje, da si le z ljubeznijo in pravilnim razumevanjem utiramo pot naprej. Ljubezen je tista, ki jo najdemo v svojem srcu, in tista, ki prinaša zmago, zato poslušajte glas svojega srca.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...