* Izbrisan Uporabnik *

Pleši in postajaj Ti

18. januar 2016    515 ogledov

Vsakdo nosi v sebi marsikaj. Veliko neskončno lepega in čistega, pa tudi tisto manj snažno. Ko odstranimo prah z biserov, le-ti zasvetijo. Enako je z našimi lastnimi 'biseri'. Da lahko pridejo na površje in se izrazijo v naših življenjih, je treba očistiti tisto, kar se je nabralo na njihovi površini. Včasih je dovolj že samo to, da se odpremo, dovolimo in se prepustimo, da 'prah' sam odpade.

 

V osnovi je vse zelo preprosto, če znamo in če se za to odločimo. Odločitev in namera sta ključ do udejanjenja. Ker vse že imamo. Vse že smo. In vse to le čaka na svoj trenutek, ko ustvarimo ustrezne pogoje, da se lahko izrazi. Bolj ko jih ustvarjamo, bolj prihaja na površje vse naše izvorno. Bolj ko smo pripravljeni opustiti svoje pridobljene in usidrane navade in razvade, tiste, ki so 'prah' na površini naših biserov, hitreje se to zgodi. Ko dovolimo in se prepustimo svoji izvornosti.

 

Toda včasih ni tako preprosto nečesa narediti, kot je to slišati. Ker je navada železna srajca, kot pravi že star slovenski pregovor. Potrebujemo ustrezen pristop, kjer se počutimo varni in zaščiteni ob tem, ko vstopamo v 'novo'. Čeprav je to 'novo' že ves čas tam, v nas, v pripravljenosti, da se aktivira in dobi svoje mesto v našem življenju in svetu, pa vendar je to za nas nepoznano, saj tega še nismo živeli.

 

Čudovit in radosten način za vzpostavitev stika z našo izvornostjo je skozi samoizrazno gibanje in ples, kjer vzpostavimo nežen in čuten stik s seboj, se odpiramo sebi navznoter, ko hkrati objamemo vse to, čemur smo se odprli. Tako se počutimo varni, da lahko prepustimo tisto, kar nam ne služi več, da izstopi oziroma se preobrazi v polje luči in moči, ki nas na novo gradi, tokrat v svojem pozitivnem polu. Ko gremo skozi proces prepuščanja, opuščanja, se samodejno zgodi, da naši biseri močneje zasvetijo in se izrazijo. Tako povečujemo nivo harmonije v sebi, v svojem lastnem notranjem, pa tudi v zunanjem svetu, v naših dogodkih in situacijah, saj se v njih kaže naše notranje stanje. Tako kot znotraj, tako zunaj.

 

S tem naš svet vse bolj žari in dobiva svojo izvorno podobo, v kateri se počutimo resnično doma. V teh toplih energijah, ki nas božajo, negujejo in hranijo z najlepšim in najboljšim, se naše življenje na novo rojeva in postaja to, kar je že od nekdaj namenjeno, da mi smo, kot bitja ljubezni in luči.

Vir: http://www.srcnizarki.si/utrinki/plesi-in-postajaj-ti/
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...