Jure J.

Druga osrečujoča navada za večjo moč

piše: Jure J.
7. junij 2018    301 ogledov

Kadar stvari ne tečejo tako, ko bi radi, skušajte verjeti, da se to dogaja v vaše najboljše dobro. Zapomnite si: vesolje vas podpira. Ko se boste spomnili na to, se bo vaša energija takoj razširila.

Poiščite nauke in darove

Žalostna resnica je, da dokler boste govorili: »Za to je kriva moja mati, moj mož, vlada, učitelj klavirja, ki me je učil v petem razredu…« ne boste srečni.

Namesto da se sprašujete – kdo je kriv za to? , se raje začnite spraševati – Kaj se lahko iz tega naučim? Kakšni darovi se skrivajo zame v tej situaciji?

Zavrnitev je božje varstvo

Če se odločite, da boste v neki situaciji raje poiskali darove in nauke zase, kot da bi obtičali v obtoževanju drugih, se lahko osvobodite tistega starega vzorca, ko ste s prstom kazali okrog sebe in se tako vsakokrat znova znašli v enaki situaciji.

Kadar začnete kriviti kakšnega človeka ali okoliščine, se ustavite in se vprašajte: "Če bi se to dogajalo z nekim višjim namenom, kakšen bi bil ta namen?"

Sploh ni koristi če dogodke označujete kot »dobre« ali »slabe«. Namesto tega se odločite, da boste zaupali v dar in nauk, ki se skriva v vsaki stvari, čeprav ju v danem trenutku ne morete vedno prepoznati.

Kadar stvari ne tečejo tako, ko bi radi, skušajte verjeti, da se to dogaja v vaše najboljše dobro. Zapomnite si: vesolje vas podpira. Ko se boste spomnili na to, se bo vaša energija takoj razširila. In z vajo bo ta proces postajal vse lažji.

Vaja: kako najdete nauke in darove?

  1. Usedite se v udoben položaj. Zaprete oči in nekajkrat globoko vdihnete, da se sprostite in umirite.
  2. Nato prikličete določeno situacijo, ko se vam je zdelo, da se vam je zgodila krivica ali pa ste krivili druge.
  3. Naslikajte si osebo ali skupino ljudi, ki so bili vključeni v dogajanje, ter kaj je kdo rekel ali naredil.
  4. Zamislite si, da se odmaknete za nekaj korakov in situacijo opazujte od daleč – kot da bi gledali film.
  5. Vprašate se, za kateri del dogodka, lahko prevzamete odgovornost? Ste morda prezrli znake, ki so vam sporočili, kako je prišlo do težave? Ali so vaše misli oziroma dejanja stopnjevali situacijo?
  6. Vprašajte se, kaj se lahko naučite iz tega, kar se je zgodilo? Morate postati bolj potrpežljivi ali pa se morate naučiti postavljati svoje meje. Ali morate bolj poslušati druge ali manj govoriti?
  7. Vprašajte se: če bi se to dogajalo z vašim namenom, kakšni bi bili? Ali lahko v situaciji prepoznate darove?
  8. Zapišite si najpomembnejše stvari, ki jih lahko naredite drugače, potem ko ste v dani situaciji prepoznali nauke in darove.
Vir: Srečni kar tako - Marci Shimoff
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...