Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Papaji: razsvetljenje v 4 minutah

piše: Uredništvo
1. februar 2016    1372 ogledov

Danes sem si ogledala Papajijev video in takoj za─Źutila, da ga moram deliti z vami. Prikazuje enega izmed ┼ítevilnih Papajijevih satsangov, na katerem ┼żenska pove Papajiju, da zanj nima nobenega vpra┼íanja, da bi rada le sedela pred njim in vsrkala vase njegovo zavedanje. Papaji jo s svojimi vpra┼íanji pripelje do razsvetljenja, sedanjega trenutka, kot ga poimenuje tudi Eckhart Tolle. Dovolite, da tudi vas, da spoznate, da nikamor ni treba iti, da bi pri┼íli do sebe, da bi spoznali resnico in bili v trenutku.┬áVse, kar je potrebno, je obmirovati in se vpra┼íati, kje si in kdo si.

Tukaj sem vam prevedla pogovor, spodaj pa najdete še originalni videoposnetek.

Papaji po izra┼żeni pro┼ínji ┼żenske, da bi rada sedela zraven njega in samo dojela njegove besede, pokli─Źe gospo k sebi in jo posede predse ter vpra┼ía, kaj v resnici ┼żeli. Re─Źe ji:

┼Żelela si sedeti, zato sedi┼í. Kaj ┼íe ┼żeli┼í?

Gospa: ┼Żelim videti sebe.

Papaji: Kako pa bo┼í to videla? Kje je karkoli, kar ┼żeli┼í videti?

Gospa: Ne vem ÔÇŽ

Papaji: Kje, kje, kje?

Gospa: Znotraj. (poka┼że nase)

Papaji: ┬áBravo, to─Źno tako. To─Źno tam. Torej pojdi tja. ─îe je znotraj, pojdi tja. ─îe je zunaj, pojdi tja. Pojdi navznoter ÔÇŽ Ti je uspelo?

Gospa: Ne, ne morem ... Ne znam ...

Papaji: Ja, kje pa si?

Gospa: Tukaj. Vsepovsod. Tukaj okoli.

Papaji: Aha, kje tukaj? Koliko umov stran od znotraj? Kako pa bo┼í pri┼íla noter? Z letalom? Avtom? Vlakom? Ladjo? Kako bi rada pri┼íla noter? Bi rada letela, ┼íla po cesti, tekla, hodila, plavala? To so na─Źini, kako lahko kam pride┼í. Torej, kaj bo┼í izbrala za svojo pot navznoter?

Gospa: Ne morem iti tako ÔÇŽ

Papaji: Torej ne potrebuješ avta, letala, vlaka, ladje?

Gospa: Ne, ne, ne, ne ÔÇŽ ne morem tako ÔÇŽ

Papaji: Torej? Zakaj ne potrebuje┼í vsega tega, ─Źe pa ┼żeli┼í nekam priti? Zakaj?

Gospa: ┬áHm ÔÇŽ Zato ker ni razdalje ÔÇŽ

Papaji: Aha, ni razdalje ÔÇŽ Okej, ne gibaj se. Ne odmikaj se nikamor, preprosto se ne gibaj. Ne telesno ne umsko. Ne gibaj uma, ne poglobi se v misli, niti ne za─Źni razmi┼íljati, saj to je gibanje, aktiviranje uma. Bodi pri miru. Dovoli svojemu umu, da je v miru. Dovoli svojemu intelektu, da se ne aktivira, naj po─Źiva. Za vsaj eno sekundo. In nato mi povej, kje si. V tem trenutku, kje si?

Gospa: Tukaj. Tukaj.

Papaji: O, tukaj. Super! Ostani tukaj. To je bla┼żenost, sre─Źa, svoboda, razsvetljenje. Vse, kar lahko vidi┼í, ─Źuti┼í in kar si.

Video si lahko pogledate tukaj:

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...