Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Papaji: razsvetljenje v 4 minutah

piše: Uredništvo
1. februar 2016    1456 ogledov

Danes sem si ogledala Papajijev video in takoj začutila, da ga moram deliti z vami. Prikazuje enega izmed številnih Papajijevih satsangov, na katerem ženska pove Papajiju, da zanj nima nobenega vprašanja, da bi rada le sedela pred njim in vsrkala vase njegovo zavedanje. Papaji jo s svojimi vprašanji pripelje do razsvetljenja, sedanjega trenutka, kot ga poimenuje tudi Eckhart Tolle. Dovolite, da tudi vas, da spoznate, da nikamor ni treba iti, da bi prišli do sebe, da bi spoznali resnico in bili v trenutku. Vse, kar je potrebno, je obmirovati in se vprašati, kje si in kdo si.

Tukaj sem vam prevedla pogovor, spodaj pa najdete še originalni videoposnetek.

Papaji po izraženi prošnji ženske, da bi rada sedela zraven njega in samo dojela njegove besede, pokliče gospo k sebi in jo posede predse ter vpraša, kaj v resnici želi. Reče ji:

Želela si sedeti, zato sediš. Kaj še želiš?

Gospa: Želim videti sebe.

Papaji: Kako pa boš to videla? Kje je karkoli, kar želiš videti?

Gospa: Ne vem …

Papaji: Kje, kje, kje?

Gospa: Znotraj. (pokaže nase)

Papaji:  Bravo, točno tako. Točno tam. Torej pojdi tja. Če je znotraj, pojdi tja. Če je zunaj, pojdi tja. Pojdi navznoter … Ti je uspelo?

Gospa: Ne, ne morem ... Ne znam ...

Papaji: Ja, kje pa si?

Gospa: Tukaj. Vsepovsod. Tukaj okoli.

Papaji: Aha, kje tukaj? Koliko umov stran od znotraj? Kako pa boš prišla noter? Z letalom? Avtom? Vlakom? Ladjo? Kako bi rada prišla noter? Bi rada letela, šla po cesti, tekla, hodila, plavala? To so načini, kako lahko kam prideš. Torej, kaj boš izbrala za svojo pot navznoter?

Gospa: Ne morem iti tako …

Papaji: Torej ne potrebuješ avta, letala, vlaka, ladje?

Gospa: Ne, ne, ne, ne … ne morem tako …

Papaji: Torej? Zakaj ne potrebuješ vsega tega, če pa želiš nekam priti? Zakaj?

Gospa:  Hm … Zato ker ni razdalje …

Papaji: Aha, ni razdalje … Okej, ne gibaj se. Ne odmikaj se nikamor, preprosto se ne gibaj. Ne telesno ne umsko. Ne gibaj uma, ne poglobi se v misli, niti ne začni razmišljati, saj to je gibanje, aktiviranje uma. Bodi pri miru. Dovoli svojemu umu, da je v miru. Dovoli svojemu intelektu, da se ne aktivira, naj počiva. Za vsaj eno sekundo. In nato mi povej, kje si. V tem trenutku, kje si?

Gospa: Tukaj. Tukaj.

Papaji: O, tukaj. Super! Ostani tukaj. To je blaženost, sreča, svoboda, razsvetljenje. Vse, kar lahko vidiš, čutiš in kar si.

Video si lahko pogledate tukaj:

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...