Nastja Spasojević

Kaj ti prinaša leto 2023 + prelomni astrološki trenutki leta!

31. december 2022    8475 ogledov

Leto 2023 prinaša velike kozmične premike, ki bodo ustvarili močne spremembe v energijskem polju planeta. Ključne besede leta 2023 bi bile: zaključevanje, novi začetki, pogumne in drzne odločitve, neodvisnost, ponovna povezava s seboj, grajenje osebnega centra.

2023: Leto velikih premikov

Tekom leta bodo kar trije veliki planeti zamenjali svoje znake, kar bo ustvarilo povsem nove energijske dinamike, ki jih še nismo nikoli izkusili. Eden najbolj pomembnih premikov leta 2023 bo premik Plutona iz kozoroga v vodnarja. Pluton je planet smrti in ponovnega rojstva in preživi dobri dve desetletji v vsakem znaku. Plutonov premik predstavlja ogromen energijski premik, ki tlakuje pot novih generacijskih lekcij in ponuja priložnost, da priplujejo na površje.

Saturn, planet karme, bo prav tako naredil velik premik letos: zapustil bo znak vodnarja, kjer je bil zadnji dve leti in pol in se premaknil v znak ribi. Njegov premik nas bo vabil, da se vrnemo v realnost, da postavimo noge na trdna tla, hkrati pa bo tudi napolnil našo kreativo in nas spodbudil da svoje sanje ideje in želje prizemljimo ter jih tako pripeljemo v našo realnost.

Jupiter, ki preživi približno 12 mesecev v vsakem znaku zodiaka je prav tako v premikanju leta 2023. Jupiter s svojim premikom običajno energijsko obarva leto, ki je pred nami. Ker se letos premakne v znak ovna, bomo v tem letu začutili močen val inovativne energije v nas. Ko se v maju premakne v znamenje bika, bomo lahko vzeli vse te inovativne ideje in jim dali močen temelj za uspeh.

2023: leto števila 7

2023 je letos števila 7 in število 7 vlada naši povezavi z drugimi našim razmerjem in našemu odnosu do naših razmerij. število 7 je izjemno duhovno in nakazuje leto razmišljanja, iskanja in izpraševanja. Prinaša nam možnost, da odkrijemo novo stran sebe in spoznamo kako lahko postanemo veliko bolj avtentični s seboj in svojimi interakcijami v svetu.

Eden izmed večjih retrogradnih momentov leta 2023 bo retrogradnost Venere. Ta bo poudarila pomembnost razmerij. V tem letu se moramo znova pripraviti na močno sezono mrkov, ki se bodo gibali v znamenjih od bika in škorpijona ter od ovna do tehtnice. 2023 se definitivno kaže kot leto, ki nam bo pomagalo odvreči staro, zato da lahko končno stopimo v novo življenje.

2023: leto jin zajca

Februarja 2023 vstopamo v novo kitajsko leto, leto jin zajca, ki mu bo vladal element vode. Element vode v našem telesu vlada ledvicam, ženski energiji, reproduktivnim organom ter živčnemu sistemu.

Voda gasi ogenj, zatorej ima v letu 2023 ogenj zelo zmanjšano moč. To leto bo tako izjemno ugodno za vse, ki so rojeni v vodnih znamenjih in predvsem manj ugodno za vse, ki so rojeni v ognjenih. Prav tako leto ne bo ugodno za ljudi rojene v letu kače, petelina, vola, prašiča in tigra. Bo pa izjemno ugodno za vse ki so rojeni v letu koze, zmaja, zajca, opice, psa, konja ali podgane. To je leto ko neopažena koza, zasije.

Pomembni astrološki dogodki leta 2023

12. januar: Mars se začne gibati direktno

Mars je bil retrograden vse od konca oktobra 2022 a se v začetku leta le ta se obrne direktno, kar nam bo prineslo obilo motivacije in visoke ravni energije. Končno bomo uspeli prizemljiti svoje ideje in izkristalizirati kako želimo preživljati svoj čas in kam želimo vlagati svojo energijo.

7. marec: Saturn vstopi v znak ribi

Saturn se premakne v novo znamenje 7. 3. 2023 prvič po 29 letih. Prinaša nam močno zemeljsko prizemljeno prisotnost in v vodnem kreativnem intuitivnem znaku, kot so ribi bo to za nas sprva velik šok ampak, ko se bomo naučili kanalizirati to energijo na produktiven način, bo ta prinesla izjemno zdravo dozo realnosti v naše duhovne in kreativne podvige. Ta energija nam bo pomagala pretvoriti naše ideje v realnost.

Saturn v ribih se nam bo pomagal povezati z našo mehkejšo in intuitivnejšo platjo sebe.

23. marec: Pluton stopil v znamenje vodnarja

Pluton bo vstopil v znak vodnarja 23. marca 2023 prvič v našem življenju. Pluton ima izjemno dolg prehod v novo znamenje, zato bo do konca novembra 2024 skakal med trenutnim znakom kozoroga in novim znakom vodnarja, kar bo ustvarilo v naših življenjih kar nekaj nemira.

Pluton je znan kot planet smrti in ponovnega rojstva in ob svojih premikanjih skozi zodiakalne znake žge vse, kar mora odpasti, da se potem iz pepela pretvori nekaj popolnoma novega. Ponuja nam ponovno rojstvo in vsako to rojstvo je priložnost, da se premaknemo v višje ravni zavedanja in bivanja. Pluton nam pomaga da se soočimo s svojo temno stranjo s svojo senco.

Pluton je povezan z močjo, zato kadar naredi tako velik premik kot ga bo naredil letos, se naša pozornost obrne v poslovni svet, v vlade in na finančne trge.

21. april sončni mrk v ovnu

To bo en izmed močnejših energijskih dogodkov leta. Zgodil se bo prvič po letu 2015. Prinaša nam izjemno moč manifestacije in nam odpira vrata da zasijemo. Na površje prinaša potlačene emocije, zato bo ta čas izjemno intenziven.

22. julij retrogradna Venera v znamenju leva

Venera stopil v svojo retrogradno gibanje 22. julija in bo že retrogradna vse do četrtega septembra. Venera stopi v retrogradno gibanje vsakih 18 mesecev in v tem času skupaj z njo potujemo v globoki transformaciji njene energije: vabi nas da raziščemo svoje odnose odnos s sabo odnos z drugimi in naš odnos z denarjem.

Venera v znaku leva, nas vabi da pogledamo in se posvetimo svojim strastem, preživimo nekaj časa in raziščemo kaj nam prinaša veselje ter si postavimo nove rutine, ki nam bodo prinašale več obojega.

Mrki leta 2023

V letu 2023 imamo kar 4 mrke: 2 čudovita in izjemno močna sončeva mrka in 2 izjemno šibka lunina. Ker leto vodijo sončni mrki lahko razberemo, da nas leto vodi k novim začetkom, k temu da končno zasijemo in da na plan spustimo to, o čemer smo že dolgo sanjali, da dokončno prizemljimo svoje ideje in jih ponesemo v svet.

Sončna mrka nas čakata 20. aprila in 14. oktobra, lunina mrka pa nas bosta obiskala 6. maja in 29. oktobra.

Retrograden Merkur v zemeljskih znakih

Leto 2023 bomo začeli in končali z retrogradnim Merkurjem.

Merkur je planet komunikacije in naših miselnih procesov, zato v svoji retrogradnosti posveti na ta dva področja. Merkur v letu 2023 bo retrograden v zemeljskih znakih, zato nas vabi da letos postanemo ekstra prizemljeni in se fokusiramo na dejstva. Prinaša spremembe v načinu našega razmišljanja.

Medtem, ko se bodo dogajale te spremembe, bo težko razmišljati, zato si v času retrogradnega Merkurja vzemimo ogromno časa zase in zaupajmo da se vse dogaja z razlogom. Merkur je znan kot božji kurir, zato si resnično vzemimo čas in prisluhnimo, kaj nam naš notranji bog sporoča. Usedimo se s tem in si prisluhnimo ter skušajmo ta sporočila prizemljiti. Mogoče niso to, kar se nam najprej zdi pojdimo z njimi raziščimo jih to je največ kar lahko naredimo zase za druge in za svet v tem času.

Retrogradni Merkur nas v letu 2023 obišče kar štirikrat in sicer:

  • 29. decembra 2022 do 18. januarja 2023:
  • od 21. aprila do 14. maja
  • od 23. avgusta do 15. septembra
  • od 12. decembra 2023 do 2. januarja 2024

Katera je tvoja tarot karta leta? 

Svojo karto leta izračunaš tako, da letu 2023 prišteješ mesec in dan na katerega si se rodil/-a in seštevaš tako dolgo da dosežeš število 10 ali nižje.

Primer:

Če si se rodil/-a 18. novembra sešteješ takole: 18+ 11+ 2023 in dobiš 2052. Nato sešteješ 4 številke skupaj 2+ 0+5+2 in dobiš 9. Tvoje število je 9.

Preveri tukaj  

Vir: povzeto po foreverconscious.com, astrolife, exploredeeply.com
Kako se pa tebi zdi? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Nina
  komentiral 1 leto nazaj
Irena
  komentiral 1 leto nazaj
Nalagam...