Miran Peterman

Recept za čudovito življenje

7. marec 2016    389 ogledov

Si predstavljaš, da živiš čudovito življenje, obkrožena z ljubeznijo in prekipevaš od sreče? 
 

Kako imaš lahko čudovito življenje? Čudovito življenje imaš lahko, ko si ti sama čudovita! Čudovita si, ko imaš čudovit odnos do življenja, ko imaš čudovit odnos do sebe, ko imaš čudovit odnos do ljudi in stvari okoli sebe. 
 

Kakšen je tvoj odnos do sebe, kako se obnašaš do sebe, kakšni so tvoji notranji pogovori? Verjameš, da ti pripada vse najboljše in najlepše v življenju? Verjameš, da si rojena pod srečno zvezdo, obkrožena s čudovitimi ljudmi?
 

PS. mogoče nisi obkrožena ravno z najbolj čudovitimi ljudmi, toda, ko spremeniš svoj pogled na ljudi, ko spremeniš svoje mišljenje, se ljudje začenjajo čudežno spreminjati in resnično postanejo čudoviti oz. okoli tebe ostanejo samo čudoviti ljudje.
 

Kakšen je tvoj odnos do sebe? Kako si oblečena, ko je vikend oz. ko nisi v službi? Si urejena ali nase navržeš ponošeno trenirko? Za doma bo že v redu, je še dobra, saj me nihče ne vidi! 
 

Kaj pa če dobiš obiske, takšne, ki pridejo na obisk samo enkrat na leto? Joj hitro se moram urediti, na hitro vržem stvari skupaj v stanovanju,… Joj se opravičujem, ravno pospravljam,… 
 

Vsa oblačila, za katere praviš, da so za doma še v redu, saj me nihče ne vidi, so za na odpad. Nihče te ne vidi? Sama sebe vidiš! Tvoje telo čuti kako ga tretiraš. Koliko se ceniš!
 

Danes se ne rabim urediti, hvala bogu, da je vikend… Se ne rabim urediti? Za koga pa se urejaš? Za druge? Kaj pa zase? Kdo je najbolj pomembna oseba na svetu? TI, TI SI NAJBOLJ POMEMBNA!
 

Spiš v 20 let stari posteljnini, v omari pa se ti kopiči nova. Jo je škoda, bo že prav prišla. Stara oblačila, stare stvari, so stara energija. Super je, da cenimo stvari. Toda če ceniš stare stvari, te v bistvu bolj zanima preteklost, kot prihodnost. In če te ne zanima prihodnost, potem je zate bolj malo prihodnosti…
 

Krožniki, kozarci, jedilni pribor. Za doma je še dobro, v omari pa vsaj en nov komplet za posebne pozornosti. Vsak dan je poseben in vsak dan je posebna priložnost. Lepe stvari so za uporabo in uživanje. Za nas, danes in ne za nekoga, ki bo mogoče nekoč od nas nekaj podedoval. Za tisto se itak večinoma kregajo in je bolje, da mi uživamo v tem. 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...