Miran Peterman

Masaža

13. april 2012    236 ogledov

Masaža je vedno bolj popularna.Skoraj na vsakem vogalu najdemo tajsko, kitajsko, havajsko, športno, tuina,.... masažo. Ljudje se vedno več masiramo. Vsak ima svojega priljubljenega maserja. "Ta me pa tako dobro masira, tega pa moraš probat..." In priporočamo naprej... In gremo. In potem smo bolj ali manj zadovoljni. Bolj ali manj dobro zmasirani.

Včasih se vrnemo polni energije, včasih pa nas še nekaj dni vse boli. "Sigurno je našel kako blokado in mi jo je zaktiviral, zato me vse boli", si mislimo. In potem gremo pogumno spet na masažo.Zakaj ni vselej super? Zakaj nismo vedno polni energije?

Masaža je znanje. Masaža ni smo dotikanje, gnetenje, odpravljanje blokad... Masaža je znanje. Kdo te masira, kako te masira, kdaj te masira in s kakšno pozicijo te masira!

Življenje je energija. V življenju imamo takšne rezulate kot je naša energija. Pozitivna energija nam da pozitivne rezultate, negativna energija nam da negativne rezultate. Energija je povsod. Energija kroži v našem telesu. Kadar imamo dober pretok, smo polni energije, zdravi, optimistični... Kjer se na telesu pojavi blokada, ni pretoka, se nakopiči negativna energija, katero občutimo kot zategnjenost, bolečino, otrdlino, včasih nateklino,.... In potem se gremo masirat!

Maser zarine v našo blokado in jo poskuša razbiti. Masira in gnete in sčasoma energija zopet teče. Blokada je razbita, negativne energija je šla proč in mi se počutimo bolje...

Negativna energija je šla proč? Kam je šla? Iz fizike vemo, da je energija neuničljiva in se transformira iz ene oblike v drugo. Kam je torej šla negativna energija, ki je bila pred masažo v našem bolečem hrbtu? Preko dotika je prešla na maserja! Popolnoma nam je jasno, da če smo v družbi z negativnimi ljudmi, se čez nekaj časa tudi sami začnemo slabo počutiti. kar pobegnili bi včasih iz družbe. Po drugi strani pa smo v odnosu z pozitivnimi, veselimi ljudmi tudi sami polni energije.... Enako velja za dotik, masažo,... Vse je odnos in vse je energija! Če smo energetsko močni se nas manj dotakne, če pa smo šibki....

Masaža je znanje. Maserji bi morali imeti znenje kako se zaščititi pred negativnimi učinki masaže. Mnogo maserjev je zvečer po končanem delu utrujenih, brez energije...., sami pa mislijo, da je to zaradi napornega dela. Resnične posledice občutijo po nekaj letih maserskega dela. Masaža je znanje. Maserji bi morali imeti sistem, kako se znebiti negativne energije in kako vsak dan dobiti novo svežo energijo! (c: če ste maser in imate to srečo, da berete te vrstice, me kontaktirajte...)

Vrnimo se nazaj na našo masažo. Maser je "pokasiral" našo negativno energijo in potem.... ima ravno toliko časa, da si umije roke in že ga čaka nova stranka (če imamo smolo smo to ravno mi), na katero bo prenesel to energijo in potem se kaj lahko zgodi, da bo stranko po masaži bolela glava, hrbet,.... Če smo energetsko močni se nas manj dotakne, če pa smo šibki....

Namen tega članka ni, da se nehamo masirati. Potrebno je ozavestiti, da je življenje energija in da smo v kontaktu z bolj ali manj pozitivnimi ljudmi. Energija prehaja iz človeka na človeka. Tako pozitivna kot tudi negativna.Imeti moramo znanje kdaj se masiramo, kako se masiramo in pri kom se masiramo!

Isti principi pa veljajo tudi za sex! O tem pa kdaj drugič....

Vir: http://www.miranpeterman.com/
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...