Miran Peterman

Imate občutek, da vas preganjajo?

13. julij 2012    228 ogledov

Imate občutek, da vas preganjajo? Pa ne vesoljci ali reklame po emailu, ampak vaše misli. Da ves čas razmišljate! Da razmišljate o stvareh na katere nimate nobenega vpliva.

V glavnem se nam dogaja, da ves čas razmišljamo in nas skrbi; Kaj bo in kako bo? Kaj če bo, kaj če ne bo? Kaj če mi uspe, kaj če mi ne uspe?

Razmišljanje je zastarelo! Razmišljanje je kuhanje starih sporočil in brskanje po starih rešitvah. Kdaj razmišljamo? Takrat ko ne vemo kaj storiti, ko nimamo ideje kako naj nekaj rešimo. Ko imamo jasen cilj, ko vemo kaj je naslednji korak, nimamo časa za razmišljanje. Samo smo. In smo samo v akciji!

Naša običajna reakcija, ko nimamo rešitve je, da gremo v globoko premlevanje, za katerega porabimo par ur in ko se utrudimo, rečemo: “Naj gre vse k vragu, jaz grem na sprehod. Naj se zgodi kar se hoče. Zagotovo bo dober rezultat.” In se prepustimo. Ker prepoznamo, da itak nimamo vpliva. Še vedno se je vse rešilo in se bo tudi sedaj.

In potem spustimo. In potem pride rešitev. In mi mislimo, da je rešitev nagrada, ker smo se toliko utrudili, da smo bili nagrajeni z idejo, rešitvijo. NAROBE. Rešitev je prišla, ker smo naredili prostor zanjo, ker smo prisluhnili in smo lahko sprejeli idejo, sprejeli rešitev. Ko smo polni sebe, polni svojega razmišljanja, ni prostora za pretok, ni prostora, da nam Vesolje dostavi idejo, rešitev in navodilo.

V temu je ključ. Naslednjič, ko se znajdemo pred izzivom, ki ga še ne znamo rešiti, preskočimo razmišljanje in pojdimo direktno na sprehod. Rezultat bo zagotovo boljši in hitrejši. In potem bomo dobili izkušnjo, da gremo lahko direktno do rešitve, ideje in navodila. To bo postala naša nova tehnika.

Vir: http://www.miranpeterman.com/
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...