Nadja Ogrinc

3 koraki do več ljubezni s svojim telesom

piše: Nadja Ogrinc
20. avgust 2018    969 ogledov

Enostavni koraki, s katerimi boste še bolj uživali in cenili svoje telo vsak dan.

Predstavljajte si, da se vsako jutro zbudite veseli in hvaležni za vaše telo, ter navdušeni nad tem, kar lahko vsakodnevno z njim ustvarite.

Kaj če je zdaj čas, da se na novo zaobljubite sebi? Kaj če je danes dan, ko ste si določili (in boste pri tem vztrajali), da se ljubite takšne kot ste?

Če ste se, kot večina izmed nas, podcenjevali in izogibali veselju, katerega lahko doživite s telesom, obstaja še en način za živeti najboljšo verzijo sebe – začne se pri vašem telesu, pustite mu, da je kar je.

Vaše telo je resnično vaš najboljši prijatelj, če mu to pustite. Če ste pripravljeni poslušati in prejemati, je lahko v neverjeten doprinos. Naša telesa so tukaj za nas, vsak dan, mi pa jih tako vztrajno sodimo – ponavadi od trenutka, ko zjutraj odpremo oči. Ko postanemo preveč zaposleni in nam zmanjkuje časa, najprej zapostavimo telo.

Tukaj so trije načini, s katerimi lahko začnete bolj ljubeč odnos s svojim dragocenim telesom.

Bodite zavestno hvaležni za vaše telo že zjutraj, ko se zbudite.

Po več letnih izkušnjah vedno znova opažam, da le s tem, ko spremenimo stališča glede telesa, dosežemo čudežne rezultate. Toliko več postane mogoče, če le začnete tretirati telo s hvaležnostjo in ozavestite kakšen doprinos je k vašemu življenju, namesto, da ga sodite.

Vsako jutro preden vstanete, preživite nekaj minut s svojim telesom. Nežno se dotaknite obraza – občutite senzacije na obrazu, dlaneh, in mehkobo obraza v primerjavi z vašimi dlanmi. Zahvalite se telesu, da je tukaj z vami. Vzemite si minuto in le BODITE s svojim telesom; popolnoma prisotni in hvaležni za vse kar vam ponuja; občutek toplega sonca na obrazu, oceana, ko se potopite vanj, vonj dišečih cvetlic in vonj svežega jesenskega zraka. To so stvari, ki vam jih telo omogoča doživeti. Si vzamete trenutek, da uživate v tem darilu?

Vprašajte telo za vse, kjer lahko sodeluje!

Ali ste že določili kaj je dobro za vaše telo – ali dopuščate, da vam telo samo pove? Vaše telo ve kaj si želi in kaj potrebuje. To nam pove tudi na zelo jasen način, četudi ste se ga odločili ignorirati.

Ste si kdaj obleki kos oblačila in se počutili fantastično? Dobro je izgledalo, se občutilo in izgledali ste takoj bolj samozavestni? Tako je, ko vam vaše telo reče “Da!”. Naj bo to določen način gibanja, oblačenja, določena hrana, položaj pri mizi kjer sedite, in celo način premikanja med hojo – začnite opazovati sporočila, ki vam jih daje vaše telo. Ali je polno energije? Sproščeno? Neudobno? Neprijetno? Bodite pozorni na vaše telo vsak trenutek in opazujte kako se odzove. Nato začnite spraševati vaše telo. Telo, kaj bi ti bilo prijetno? Kdaj in kaj bi rado jedlo? Kam bi rado šlo in kako bi se rado premikalo? Začnite se učiti jezik vašega telesa in presenečeni boste nad tem kar se bo prikazalo.

Vsak dan vsaj 1 uro negujte svoje telo.

Ogromno ljudi misli, da je to ogromno časa za nego telesa. Pa poglejmo drugače: Ko nekaj negujete, se razvija, napreduje. Ko nekaj zanemarjate, začne trpeti in umirati. Kakšen vpliv bi radi imeli na vaše telo? Kaj si lahko izberete, kar bo negovalno za vaše telo, ter oba peljalo k še večjemu napredku?

Kaj če bi lahko govorili z vašim telesom in ga vprašali, da se pozdravi? Kaj pa, če so bili vsi 'problemi' v vašem življenju le vrata in povabilo k drugačnim možnostim? Izstop iz sodb do sebe in svojega telesa, vam bo dejansko omogočil kreiranje veselja, zabave in čudežev s telesom na dnevni ravni. Vse se začne s hvaležnostjo, nego in spraševanjem vprašanj, za prejemanje daril od vašega telesa.

Pravzaprav ni težko ljubiti svojega telesa – le izbrati si morate!

Boste začeli ZDAJ?

Povzeto po Access Consciousness Blog

Vir: https://www.nadjaogrinc.com/blog/3-koraki-do-vec-ljubezni-s-svojim-telesom.html
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...