Taja Albolena

7 načinov, kako postati najsrečnejša ženska na svetu

20. januar 2013    2050 ogledov

Večina ljudi definira uspeh kot občutek sreče in izpolnjenosti v vsakem trenutku. Paradigma Postani najsrečnejša ženska na svetu temelji na zavedanju, da je izpolnjenost tisto, kar ženske vedno znova iščemo v svojem življenju in po čemer stremimo. Vendar je to iskanje pogosto usmerjeno v svet zunaj nas. Iščemo partnerje, zidamo hiše, kupujemo avtomobile, želimo številne druge stvari pa pridne otroke, in četudi pridemo do vsega tega, vedno znova razočarano ugotavljamo, da nas vse to ne izpolnjuje.

Ko sem raziskovala, zakaj je tako, sem ugotovila, da nas izpolnjuje to, kar smo, in ne to, kar imamo ali delamo. Ugotovila sem tudi, da je sreča pogosto povezana s tem, kaj bi morali imeti, kaj nas osrečuje, z delovanjem v zunanjem svetu, zato sem se pri tem, da postanemo najsrečnejše ženske na svetu, raje osredotočila na radost in izpolnjenost, ki nam omogočita, da občutimo to srečo. Če želimo izkušati to izpolnjenost v svojem življenju, moramo to izpolnjenost v svojem življenju čutiti, se uglasiti s to vibracijo in jo izžarevati iz sebe v svet.

Skozi prakso sem spoznala sedem načinov, kako začutiti izpolnjenost, ceniti in biti hvaležni za vse, kar imamo.

1. Praznujte svojo Unikatnost.

Čeprav se nam pogosto zdi čudovito, da izstopamo in sploh v mladosti stremimo po individualizaciji, to v nas pogosto pušča občutek praznine in ločenosti. Želja, da bi postali nekaj posebnega in od drugih ločena posameznica, nas pusti zunaj sinhronosti z želenim. Pomembno je prepoznati razliko med našo osebnostjo, ki išče načine, da bi ustrezala in postala čim boljša kopija originala, in našo dušo, ki želi, da postanemo original. Praznuj svojo unikatnost, edinstvenost in si dopusti, da jo živiš. Pogumno stopi v svoje edinstvene čevlje in bodi original namesto kopija.

2. Organizirajte svoje življenje okoli Radosti.

Naj radost postane ključna vrednota v vašem življenju, okoli katere se vsakodnevno organizirajte. Dejstvo je, da svoje življenje kreiramo iz sebe navzven, zato je pomembno, da najdemo stvari, ki nas osrečujejo, ki v nas povečujejo občutek radosti, in jih vsakodnevno delamo. Vsako svojo izbiro in akcijo, ki jo naredite, poglejte skozi lečo radosti: vas to radosti in povečuje občutek izpolnjenosti v vašem življenju ali vas, prav nasprotno, izčrpava in onesrečuje? Poglejte, kaj je tisto, kar prispeva k povečanemu občutku radosti v vašem življenju in kaj ne, in v skladu s tem izbirajte.

3. Bodite zvesti sami sebi.

Pogum, da si to, kar si, je pogosto potreben v družbi, v kateri vsi poskušajo ugajati drug drugemu. Pogosto izdamo sami sebe takrat, ko bi se morali podpreti in si dati prav, ker ne želimo biti odrinjeni, zapuščeni ali ranjeni. Vendar pogosto prav takrat, ko nismo zvesti sami sebi, najbolj ranimo svojo dušo. Bodi, kar si! Dovoli si, da živiš to, kar ti čutiš, da te osrečuje, in sledi tistim vrednotam, ki te najbolj izpolnjujejo v tebi. 

4. Omejitve so samo v vaši glavi.

Dejstvo, ki ga pogosto pozabljamo, je, da smo mi tisti, ki kreiramo svoja življenja, in da si le mi sami postavljamo omejitve, ko sodimo, kaj je mogoče ali nemogoče v naših življenjih. Odprtost je eden ključnih aspektov našega življenja, da smo odprti za vse možnosti. Za blagoslove se vedno zapremo takrat, ko mislimo, da si ne zaslužimo, da bi bili najsrečnejša oseba na svetu. Sprejmi to, da imaš vse možnosti na voljo, da ustvariš življenje, kot si ga želiš, vključno s talenti in veščinami, ki so ti na voljo. Bolj ko ceniš in čutiš, da si vreden dobrih stvari v svojem življenju, večja je možnost, da do tega resnično prideš. Izpolnjenost je nekaj, kar je v tebi, le poiskati moraš ta občutek v sebi.

5. Prisluhnite svoji Intuiciji.

Vsak od nas ima v sebi svojega angela varuha, ki ni ločen od nas. Gre za notranji glas višjega jaza, ki nas vodi in usmerja na naših poteh v življenju. Kadarkoli v svojem življenju ne veste, kam in kako, je čas, da se ustavite in prisluhnite svoji notranjosti. Trenutki preplavljenosti, ko se podajamo v neznano, so pogosto tisti trenutki, ko sta zaupanje sebi in notranji pogum najpomembnejši stvari, da se lahko premaknemo naprej. Zaupajte sebi in prisluhnite svojemu notranjemu glasu. 

6. Uglasite se z Izpolnjenostjo.

Dnevne prakse izpolnjenosti so tisti košček v mozaiku, ki ga pogosto spregledamo, ko se osredotočamo na to, da bi bili bolj srečni in zadovoljni v svojem življenju. Majhne stvari, ki nas osrečujejo, so pogosto ključne za to, da ohranjamo povezavo s tem občutkom izpolnjenosti v svojem življenju. Raziščite, kaj so tiste majhne vsakodnevne stvari, ki vam pomagajo povečevati občutek izpolnjenosti v vašem življenju, in to počnite kar se da pogosto. Tako bo občutek izpolnjenosti postal vaša stalnica.

7. Moč Hvaležnosti.

Tudi ko imate občutek, da ne morete narediti ničesar, da bi spremenili stvari v svojem življenju, se čutite zataknjeni v situacijah, ki jih ne marate, lahko vedno izberete hvaležnost namesto pritoževanja. Kadarkoli čutite frustracijo glede česarkoli v svojem življenju, se spomnite na to, da je hvaležnost ključ. Poiščite si udoben prostor in si zapišite, kaj je tisto, za kar ste hvaležni, in resnično začutite hvaležnost v svoji notranjosti. Veliko empiričnih dokazov potrjuje, da so ljudje z nagnjenjem k izražanju hvaležnosti bolj veseli, pozorni, odločni, optimistični, pripravljeni pomagati. So bolj polni energije ter kažejo večje zanimanje in navdušenje za življenje od tistih, pri katerih je to nagnjenje manj izraženo. Ne samo da so hvaležni ljudje dokazano manj depresivni, tesnobni, osamljeni, zavistni in materialistični, temveč se je v spletnem vzorcu več kot 5.000 odraslih hvaležnost izkazala tudi za eno od petih značajskih lastnosti, ki je bila konsistentno povezana z zadovoljstvom v življenju.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...