Taja Albolena

Kako nahraniti svojo žensko dušo?

24. april 2013    944 ogledov

Ženska duša je tisti sprejemljivi, intuitivni del nas. Predstavlja utelešenost, bližino, negovanje, povezanost, je del nas. Pomembno je, da jo prepoznamo in ji damo mesto, da se izrazi iz nas v svet. Kajti ena od značilnosti ženske duše je izžarevanje, ko notranjo svetlobo delimo s svetom.

Ženska Duša je neznani, nevidni del dušne kvalitete Enosti, ki je prisotna že od začetka. Ženska duša je modrost, je kreativnost, ki se izraža skozi kreacije v svetu. Pomembno je, da si dopustimo in jo začutimo, kajti čutenje je ena izmed najpomembnejših kvalitet Ženske Duše. Da bi jo lahko prepoznale in negovale, se bomo odpravile na notranje popotovanje skozi deset stebrov palače notranje ženske esence, ki podpirajo našo palačo Ženske Duše.

10 stebrov palače notranje ženske esence

1. Počitek 

Počitek je za žensko izjemno pomemben. Če ženske ne počivamo dovolj, smo sitne, zoprne, zadirčne in z eno besedo nerazpoložene. In vendar počitek pogosto jemljemo kot znamenje šibkosti in telesu ne dovolimo, da bi pokazalo znake utrujenosti, saj vendar zmoremo. Vendar počitek ni znamenje šibkosti. Utrujenost je pogosto način, kako nam naše telo sporoča, da zanikamo svojo ženstvenost in smo pozabile na negovanje svojega telesa. Zato je pomembno, da se dobro naspite, da dovolj spite in da se čez dan, če začutite napetost v telesu, sprostite in počivate. In najpomembnejša lekcija počitka je, da se sprostite, zato čez konec tedna ne uporabljajte ure, da vas zbudi. 

2. Poveži se z naravo

Ni res, da je narava tam zunaj, narava je povsod. Ti si del narave. In vendar se pogosto ločujemo od nje s tem, ko razlagamo, da je narava tam zunaj, mi pa smo tukaj noter, kjer je ni. Štirje osnovni elementi narave so del nas prav toliko, kot so del drevesa, reke ali trave. Zato se nikar ne ločuj od narave, namesto tega se začni zavedati, da si del nje, da si povezana z njo, kjerkoli si. Vdihni zrak, zavestno popij kozarec vode, začuti zemljo pod svojimi stopali, pobožaj lončnico v kotu, tudi če si v pisarni, si del tega zelenega čudeža, ki mu pravimo narava. Le ozavestiti moraš svojo povezanost z njo.

In ko si zunaj, na travniku, ob vodi, v gozdu, se sezuj, začuti stik kože z vlažno zemljo ali stik s hladno vodo, objemi drevo in pobožaj cvetice, ki se sončijo na travniku. Dopusti si, da te narava, ki te obdaja, neguje, kajti trik je samo v tem, da si dopustiš, da si sprejemljiva. 

3. Bodi v toku

Eden od najlepših načinov, da si v toku, je, ko si dopustiš, da se tvoje telo premakne in greš v tok z glasbo. Ples je ženstveni način, ki te resnično utelesi, da začutiš svoj notranji center, svoj temelj v sebi. Ples te energetizira, pomaga raztapljati ovire v pretoku in je izjemno negovalen način razgibavanja za žensko. Ženstvena narava je pretočna, zato nam je ples kot fluidno gibanje zelo blizu. Lahko greš na plesni tečaj, kjer si v družbi z drugimi ženskami in krepiš svojo Žensko Dušo, vendar to sploh ni nujno. Sama pogosto plešem doma, ko pospravljam, sesam dom ali kuham. Ključ je vedno v dobri glasbi, ki te kar pelje s seboj.

4. Glasba osvobaja

Poslušanje glasbe nas odpre, odpira občutenja zadovoljstva, sreče in radosti. In ko poslušaš dobro glasbo, ki kar vabi, da se premakneš z njo, si dopusti, odpri usta in zapoj. Ko osvobodiš svoj glas, to osvobodi celo tvoje telo. Ženske se pogosto sploh ne zavedamo, kako zategnjene in zakrčene smo v sebi. To, da si ne dovolimo odpreti ust in zapeti, ima veliko opraviti z zatrto kreativno energijo, ki ji ne pustimo, da svobodno teče po našem telesu. Tvoja današnja domača naloga je, da si dovoliš in zapoješ. Osvobodi svoj glas in osvobodila boš sebe. In lahko, tako kot jaz, uporabljaš prostranosti avtoceste, ko te v avtomobilu ne sliši živa duša, ti pa svobodno poješ in poješ in poješ.

5. Babji čvek

Saj veste, kaj pravijo o ženskih srečanjih in čveku, običajno po njih pada dež. Ne vem, ali to drži, kar pa zagotovo vem, je, da je ženska družba tista, ki neguje tvojo Žensko Dušo. Ko si v družbi žensk, ki so ti kot sestre, s katerimi čutiš isto, s katerimi hodiš z ramo ob rami, v medsebojni podpori sijaja ženske duše, je to izjemno hranilno. Ženska Duša hrepeni po srečanjih z ženskami, s katerimi lahko deliš sebe, svoj svet in svojo dušo. Zato si v koledar vnesi datume in se dogovori s svojimi prijateljicami za srečanje, skupno kosilo, večerjo ali druženje ob pijači, kjer se lahko sprostiš in si spontana. Izogni se omejenemu časovnemu terminu in si resnično nameni dovolj časa, kajti moja osebna izkušnja je, da ko si skupaj s svojimi sestrami po duši, čas vedno prehitro leti. 

6. Čutenje je ključ

Vitalnost in izžarevanje ženske je direktno povezana s tem, koliko si dopustiš čutiti. Čutenje je ključ za ženske, zato je pomembno, da se odpreš v sebi in si dopustiš, da stvari začutiš. Uporaba vseh čutov je ključnega pomena. Intimnost, ki si jo ženske želimo izkusiti, je pravzaprav stik na dušni ravni, ko se duša poveže z dušo. In da bi ta stik lahko začutila, si moraš dopustiti, da resnično čutiš z vsemi svojimi čuti. To je včasih izziv, vendar naj te nič ne odvrne od tega, da si utelešena v svojem notranjem centru, da si v toku in da začutiš, kaj je pred teboj. Čutenje te poveže z razsodnostjo, ko zaznaš, kaj je resnično tvoje, kaj je del tvoje Ženske Duše in kaj so stvari, ki pripadajo drugim. Prioriteti v ženskem življenju morata biti intimnost in senzualnost. Pomembno je, da osvobodiš svoje telo blokad seksualne energije, da ji dopustiš, da prosto teče skozi tebe in da si v čutnosti, v polnem zaznavanju tega toka življenjske, kreativne ali spolne energije, ki teče skozi tebe. Senzualnost je eden tvojih največjih darov, uporabi ga! 

7. Uživaj v kreativnosti

Ženske rade rečemo, da nismo kreativne, vendar je naša izvorna narava narava Kreacije. Ženske smo po naravi kreativne, kajti smo ta tok kreativne, življenjske, spolne energije, ki teče čez vse, kar je, to je naša narava. Kreativnost ni enako kot ustvarjalnost, čeprav pogosto enačimo ti dve besedi. Kreativnost je tok energije, kreativni smo, ko smo v tem toku, ko smo navdihnjeni in čutimo to kreativno silo, ki se želi izraziti skozi nas. Kreativni smo, kadarkoli najdemo rešitev za karkoli, smo v stiku z domišljijo, planiramo stvari, si jih predstavljamo. Ko smo v toku kreativnosti, smo svobodni, brez omejitev. Ustvarjalnost pa je kanal, ki to kreativnost prizemlji, jo utelesi, ji da obliko, formo. Dopusti si, da si v tem kreativnem toku domišljije čim bolj pogosto, kajti to je tisti del tebe, ki te napaja, odpira v notranjem razcvetu Ženske Duše.

8. Sprejemljivost

Eden od izzivov za številne ženske je, da si dopustijo sprejeti, kajti večinoma smo navajene, da dajemo. In zato je masaža telesa, dotik, tisti medij, ki nam pomaga, da se odpremo in sprejmemo. In včasih je treba zavestno sodelovati, kajti ženske smo izmojstrile, kako pobegniti iz telesa in ne čutiti. Dotik nas polni, kajti v telesu sproži proces ustvarjanja oksitocina, ki je znan kot hormon sreče. Ženska mora poskrbeti za to, da je njena notranja posoda oksitocina redno polna, kajti le tako lahko brezpogojno daje in deli z drugimi, kar jo osrečuje. Vendar če je naša posoda prazna, nimamo česa dati. Masaža stimulira pretoke energije po telesu in energetizira celotno telo. Ker so vsi deli naše Biti povezani, lahko skozi masažo deluješ tudi na drugih delih svoje Biti, kar pomeni, da se sprostijo blokade v tvojem energijskem pretoku. Masaža je eden od načinov, kako negovati svojo Žensko Dušo, in po tretmaju boš zelo v stiku s svojo dušo in v zaznavanju sveta in sebe. Vitalnost, radost in strast se bodo prebudile v tebi, ker se bo povečala raven oksitocina v telesu. Zato se neguj! In spet ni nujno, da greš na profesionalno masažo, lahko se dogovoriš s partnerjem, da izmenjata masažo. 

9. Stik z modrostjo 

Modrost je del Ženske Duše, je ena tistih kvalitet, ki samo je. Ničesar ne moreš narediti, da bi je bilo več ali manj, je ali pa je ni, odvisno od tega, ali si v stiku z njo, odprta zanjo ali si zaprta. Kajti ženska ima le dva odziva v sebi: ali je odprta ali pa se zapre. In pogosto preživimo večino časa v zaprtosti, kajti s tem se izognemo občutenju bolečine. Za negovanje Ženske Duše je ključno, da si redno vzameš čas za notranja popotovanja vase, kjer greš v stik s svojim notranjim templjem, se spustiš v svojo notranjo palačo in si v stiku z modrostjo, ki ti si. Modrost je v nenehni komunikaciji s teboj, in ko postaviš vprašanje, vedno dobiš odgovor na to svoje vprašanje. Prisluhni danes svoji notranji modrosti. Bodi v stiku s tem tihim glasom v tebi, ki ti prišepetava in odgovarja na tvoja notranja vprašanja.

10. Bodi v tišini

Tišina je tisto hranilno mesto v notranjosti, kamor se potopiš in samo SI. Tišina ni nujno potrebna v zunanjem svetu, da bi se lahko povezala s tem delom v sebi, čeprav je za žensko izjemno blagodejno, ko se umakne od hrupa in obveznosti v tišino neokrnjene narave, kajti v tej tišini se začnejo odpirati notranji čuti in samodejno se zgodijo povezanost, odprtost, prisotnost, če si le dopustimo. Verjetno tudi zaradi tega tako hrepenimo po počitnicah in tistih trenutkih, ko se umaknemo iz mesta in gremo v pristno tišino gozda, hribov ali morja. Ženska potrebuje čas samo zase, zato si vsaj enkrat letno omislite vikend negovanja, ko se same odpravite tja, kjer vam srce najbolj zaigra, in dva dni preživite samo in zgolj v svoji družbi, v tišini, brez telefonov, brez mejlov, brez govorjenja. To je vikend negovanja in sprostitve, vikend tišine, za ustvarjanje notranje povezave, notranjega stika s svojo Žensko Dušo.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...