Nastja Spasojević

Kdaj ste prenehali plesati?

17. november 2013    661 ogledov

Ste velikokrat depresivni? Vas muči nelagodnost, se počutite utesnjene? Ne morete spati ponoči, na vse stvari gledate negativno in se želite le pokriti čez glavo ter prespati dan? Ali pa mogoče niste zadovoljni s seboj ali se ne počutite vredni poželenja? Ste sramežljivi?

No, pa naj vas vprašam drugače: kdaj ste prenehali plesati in peti? Kdaj so vas nehale navduševati zgodbe? Sploh veste, kdaj ste nazadnje brezskrbno uživali? In zakaj ste prenehali?

Če pogledate otroke, boste videli, da so ves čas v gibanju; plešejo, pojejo in kar ne morejo biti pri miru. Če jih nekaj zbode ali zmoti, se temu posvetijo za nekaj sekund in imajo ves čas pozornost na tem, kar delajo. Veste, zakaj? Ker otroci živijo tukaj in zdaj. Ne zanima jih, kaj bo čez pet let, kaj je bilo včeraj in kaj bo jutri. Pomemben je le sedanji trenutek. In točno to odraslim primanjkuje. Ves čas nas zanima naša prihodnost ali pa se ukvarjamo z dogodki preteklosti, nikoli pa nismo resnično tukaj. In točno k temu bi ljudje morali stremeti. Biti tukaj in zdaj. To nam zagotavlja, da življenje ne zbeži mimo nas, temveč da ga živimo.

Želite v tem trenutku narediti nekaj izjemnega zase, kar vam bo vzelo le nekaj minutk? Moj nasvet je, da poiščete svoj najljubši cede ali pesem, ki vas poživi, prevzame. Zdaj si jo zavrtite čim bolj na glas. Začnite plesati. Če vam je nerodno, se zaprite v sobo. Nato pa plešite, migajte z ritko!

Zaplešite na klasično glasbo, če se želite pomiriti. Posezite po metalu, če se v vas nabira jeza in bi radi kaj razbili. Skačite, norite, sprostite se in dajte vse iz sebe. Moja najljubša izbira je latino glasba, ob kateri se počutim svobodna in seksi. 

Zapojte ob glasbi, prepustite se ritmu, mrmrajte besedilo, če ste sramežljive sorte. Začutite se, pojdite vase, povežite se s seboj in tem čudovitim trenutkom.

Ni bolj preproste terapije, ki vas bo napolnila z energijo in vam vrnila tisti zapeljiv nasmešek na obraz. Počasi, počasi bo rasla vaša samozavest in bolje se boste počutili v svoji koži. Misli o tem, kaj si mislijo drugi o vas, bodo sčasoma odplavale in počutili se boste, kot da ste na vrhu sveta.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...