Simona Vrhovec

Ah, ta karma ...

7. maj 2018    308 ogledov

Se vam ob besedi karma naježi koža? Si to, kar seješ. Kar seješ, to žanješ. Torej če delaš dobro, prejmeš dobro? Te besede so pravzaprav v veliko zadoščenje, saj če delamo dobro, potem to tudi prejmemo.

In kje se potem navadno zatakne? Zatakne toliko, da ima beseda karma tako negativen prizvok. Karma pomeni tudi dobro. Saj če delamo dobro, prejmemo dobro. Vendar se tu skriva 'haklc'. Ni nujno, da to prejmemo v odnosu, v katerem si želimo. In zakaj se nam to dogaja? 

Recimo, da se vedno znova najdete v odnosu, v katerem vi dajete, drugi pa samo sprejema. Občutek imate lahko, da ste vreča brez dna. Na vas se lepijo t. i. čustveni vampirji, ki srkajo in srkajo. In dokler tega ne ozavestite oz. ne postavite zdrave meje oz. ne rečete ne, ko je to potrebno, boste še naprej delovali v karmični zanki. 

Ko začnemo zavestno sprejemati odločitve, ki bodo drugačne od odločitev v preteklosti, se boste nekaj naučili. Osvobodili se boste vzorca in se odzivali bolj zdravo.

Torej gre pri karmi za zavestne odločitve. 

In seveda za nenavezanost. Ne pričakujte, res, prosim, ne pričakujte, da bodo ljudje, za katere ste naredili veliko dobrega, nujno  hvaležni. Pravzaprav se bo vaša osebna in duhovna rast začela, ko boste morda izkusili ravno obratno. Ko nevednost preobrazimo v modrost. Ko nadgradimo svojo osebnost.

Velikokrat so ljudje potem namreč obupani, žalostni, razočarani in postanejo isti. Isti kot tisti čustveni vampirji. STOP.

Zelo pomembno je, da vemo, kdo smo, kam gremo in s kom gremo. Kaj je pomembno v našem življenju. Delaj dobro, ker je tako prav. Odpuščaj, ker veš, da je tako prav.

Vsi smo na tem svetu z namenom. In vsak nas lahko nauči veliko.

Morda je to postavljanje mej. Morda je to, da dokončno prepoznaš svojo vrednost. Morda zato, da opustiš vzorce iz otroštva. Morda zato, da dokončno rečeš NE.

Da lahko rečeš potem DA odnosom, ki bogatijo. Odnosom, ki temeljijo na spoštovanju. Odnosom, v katerih nas vodi ljubezen.

Do naslednje lekcije, hihi.

Pa saj to zmoremo. Saj nam vedno pride nasproti tisto, kar lahko predelamo. In gremo eno stopničko višje. Tako karma, izpit je opravljen. Hvala.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...