Mojca Koprivnikar

Ali nas družinski vzorci, prepričanja in travme usodno zaznamujejo ali so pot do svobode?

17. maj 2021    474 ogledov

Čas, v katerem živimo, nam je odprl pomembna vrata: energije nam omogočajo in nas podpirajo, da lahko opravimo s številnimi družinskimi disfunkcionalnimi vzorci in prepričanji, celo travmami, ki se prenašajo iz roda v rod, in zanamcem ponudimo nekaj lepšega …

Pa gremo od začetka …

Predpostavljajte, da se rodite kot čista energija, čista brezpogojna Ljubezen v fizični obliki (novorojenček). Na svet pridete popolnoma opremljeni s čisto energijo, s čisto Ljubeznijo. To je krasno. V vas so odtisnjeni vsi vaši darovi, talenti in izkušnje preteklih življenj, znanja in modrosti iz preteklih življenj ter nedokončane lekcije iz prejšnjih življenj in lekcije tega življenja.

Že v maternici se dogaja ...

Toda ko pridete skozi kanal in se rodite v neko družino, se zares začne. Ta družina ima svoje vzorce in prepričanja, vzorce čustvovanja, mišljenja in odzivanja. Tako pozitivna kot negativna. Žal je pogosto negativnih več. Vse skupaj, torej nedokončanosti iz vaših preteklih življenj, lekcije tega življenja in vzorci ter prepričanja družine, v katero se rodite, se poveže in začne se ...

Prevzamete in navzamete se vseh načinov delovanja v družini, vseh vzorcev in prepričanj ter še sami dodate svoje. Če je družinsko okolje disfunkcionalno, lahko nastane cel kaos in kot odrasel človek ne razumete več dobro, kaj se dogaja.

Običajno se dogaja obratno, kot si želite, ali pa manjka prave pozitivne naravnanosti in volje do življenja. Rečete, da tako pač je. Toda čustva v vaši podzavesti brbotajo, so kot tempirana bombica. Hkrati pa želijo biti vaši talenti in darovi izraženi.

To, kar vi ste, želi biti izraženo. Toda če je bilo vaše okolje nespodbudno, disfunkcionalno, vaša srčika, to, kar ste, leži zakopana pod vsemi vzorci in prepričanji ter energijskimi gmotami.

In prepričanje ni samo to, da ste recimo prepričani, da je bela barva pač bela. Če so vas v otroštvu tako prepričali (z vedenjem do vas, dejanji ali besedami), ste lahko v sebi prepričani, da na primer niste vredni ljubezni. To je precej uničujoče in posledično v vaše življenje prihajajo osebe, ki vam z dejanji, vedenji in besedami kažejo, da niste vredni ljubezni – zrcalijo vaše nezavedno prepričanje. A dejstvo je, da ste vredni ljubezni, kot vsako živo bitje, le negativno prepričanje (ki je program, ki deluje v vas) je treba preobraziti. To ni dokončna 'usoda'.

Kako kreiramo svoje življenje s čustvi?

Zato je tukaj na mestu, da spregovorimo tudi o čustvih, ki se povežejo v prepričanja.

Božanske sile nam čustev niso podarile zato, da se z njimi navezujemo in postajamo odvisni ali da druge vežemo nase, ampak zato, da z njimi ustvarjamo, po možnosti ljubezen. Čustva so kot barvice, s katerimi želimo ustvariti sliko. Čustva so energija, ki nam je dana za ustvarjanje.

Čustva se v kombinaciji s tem, v kaj verjamete (pogosto tudi nezavedno), povežejo v prepričanja. Ta postanejo močna energijska gmota, ki vodi vaše življenje – pogosto nezavedno in tja, kamor si morda ne želite vedno. Če pa se jih naučimo usmerjati, nas lahko peljejo tja, kamor si želimo. In prepričanja so tista, ki gradijo vas same. Vodijo vas in vam določajo, v kaj verjamete (o sebi, drugih).

Zaradi nekega prepričanja se vedete na določen način, se odzivate na določen način, izbirate, se odločate.

Prepričanje je 'sestavljeno' iz neke vaše misli in čustva – torej so prepričanja energijske tvorbe. In kot takšne lahko blokirajo ali odpirajo.

Za nekatera prepričanja jasno vemo, kakšna so in jih poznamo – imamo jih v zavesti. Veliko pa jih imamo v nezavednem in zanje sploh ne vemo, a vseeno krojijo našo usodo. Ta prepričanja sicer lahko usmerjamo navzven in kažemo s prstom na drugega, a v resnici drugi prst kažemo nase oz. k sebi. Tam bomo prav zagotovo tudi sami imeli neke težave.

Je pa človeku od Božanskega dano še nekaj … Ker so na Zemlji vse lekcije iz Ljubezni, torej tudi naša čustva in prepričanja, se nam bodo ponavljale iste neprijetne situacije toliko časa, da bomo dojeli lekcijo. Ponavljajo se iste situacije, iste reakcije in zapleti z ljudmi, podobni odnosi, dokler ne opravimo lekcije, in to je lekcija Ljubezni.

Človek je dobil še eno varovalo – če je predolgo časa negativen in v nizkih energijah, bo to prej ali slej načelo njegovo počutje in zdravje, vse z namenom, da spozna Ljubezen v sebi.

Vam lahko kako pomagam?

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...