Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Astrološka napoved DECEMBER 2023

piše: Tanaaz
5. december 2023    2706 ogledov

December je magičen mesec, ki bo postregel s portalom 12/12, retrogradnim Merkurjem, solsticijem, polno luno v raku in še mnogimi drugimi ... To je zadnji mesec leta 2023 in čas je, da zaključimo poglavje še enega leta. Ne glede na to, kaj se je zgodilo letos, upam, da lahko ponosno pogledaš na svoje leto. 

December bo prijeten, uravnotežen mesec z nekaj močnimi kozmičnimi poravnavami:

  • Merkur bo retrograden od 12. decembra naprej, kar pomeni, da se lahko počutimo malo raztresene, pozabljive in neodločne, vendar ta energija podpira tudi močno intuicijo.
  • Tako Neptun kot Jupiter bosta direktna ves mesec, kar bo pospešilo aktivnost kozmičnih teles. Ko prestopimo v januar, bomo imeli le še en glavni planet v retrogradnem gibanju, zato bomo občutili željo po premiku naprej. 
  • December prinaša tudi solsticij, čas praznovanja svetlobe, in mesec se konča s čutno in nežno polno Luno v raku.

Sedaj je najboljši čas za krepitev življenjske energije, zdravja, odnosov in kreativnosti

Zimi po tradicionalni kitajski medicini vlada element VODE, ki se v našem telesu najbolj povezuje z ledvicami, mehurjem in spolovili ter posledično s količino življenjske energije.

Zima nam vsako leto ponudi možnost za popolno regeneracijo in reset celotnega življenja – če smo se ji le pripravljeni malenkost posvetiti in poskrbeti za vodni element v svojem telesu.  Slabe ledvice pomenijo šibko življenjsko energijo, kar vpliva na vse vidike našega življenja in zahteva velik davek ne le na področju zdravja, ampak tudi na področju odnosov, osebne in duhovne rasti, financ ..., vse dokler jih ne okrepimo. Ko okrepimo ledvice in vodni element v telesu, okrepimo in postavimo temelje za svoje zdravje (ledvice namreč shranjujejo življenjsko energijo).

Ključni astrološki dogodki meseca decembra:

4. december: Venera vstopi v Škorpijona

Venera se premakne iz svojega vladajočega znaka, tehnice, v transformativno energijo škorpijona. Prinaša zelo globoko ljubezensko energijo, ki je hkrati zelo romantična, a tudi vroča in energična, zato jo izkoristimo v svojo korist! 

6. december: Neptun se začne gibati direktno

Neptun se postavi direktno po tem, ko je bil retrograden od konca junija. Neptun je planet iluzij, sanj in želja. Ko se postavi retrogradno, pogosto doživimo buden klic in grobo prebujanje v resničnost, ki se trenutno razvija. Poklicani smo, da se znebimo zastarelih sanj in želja. Iluzije se lahko podrejo, kar nam omogoča, da vidimo resnico. 

Vedno, ko je Neptun aktiven na našem kozmičnem nebu, prejmemo tudi val ustvarjalne energije, zato jo izkoristite v svojo korist, če se pojavi problem, ki ga je treba rešiti, ali projekt, ki ga je treba dokončati.

9. december: Venera Nasproti Jupitru

Kako fantastična kombinacija energije! Venera v Škorpijonu se poravna nasproti Jupitru v biku, ustvarjajoč most obilne, romantične in lepe energije!

Čudovit dan za romantiko, ustvarjalnost in druženje!

12. december: 12/12

12. dan, 12. meseca v letu se aktivira močna numerološka koda, ki nam omogoča dostop do višjih dimenzij, lažje aktivacije našega svetlobnega telesa (MERKABE) in dvig naše zavesti ter dostop do višjih dimenzij brezpogojne ljubezni.

Število 12 je pomembno v numerologiji, saj označuje celovitost in zaključenost, povezanost. Pomaga nam, da stvari zagledamo v novi luči, da na svoje življenje pogledamo odmaknjeno in vidimo celotno sliko, pridobimo novo razumevanje. Včasih je pomembno, da pridemo na konec nekega cikla, da vidimo njegovo pomembnost in veliko vlogo, ki jo ima v našem življenju, vzamemo njegova darila ter se skupaj s to energijo pomaknemo naprej.

Preživite ta dan v miru: meditirajte, pišite dnevnik, uglasite se s svojim srcem, povežite se s seboj, pojdite v naravo …

12. december: mlaj v strelcu 

Zadnji mlaj leta 2023 pade v ognjeni in pustolovski znak strelca. Nosi pa tudi ognjeno in strastno ter  motivacijsko energijo Marsa. Izkoristite jo za dober zaključen leta in postavljenje ciljev za prihodnje leto.

Mlaj bo tudi odličen čas za za osredotočanje na zdravljenje in iskanje ravnotežja v svojem življenju. Praznični čas se hitro približuje, kar za mnoge lahko prinese obilico stresa. Uporabite ta nov mlaj, da posadite semena mirnega ravnovesja in razmislite o tem, kaj si želite manifestirati v prihodnjih tednih.

12. december: retograden Merkur

Merkur, planet komunikacije, bo prav tako začel svoje poslednje retrogradno gibanje v tem letu. Zamegli lahko naše misli, zmede naše razmišljanje in oteži komunikacijo.

Opominja nas, da se upočasnimo in organiziramo!

21. december: zimski solsticij

21. decembra nas pričakata najdaljša noč in najkrajši dan leta. Povečano število ur teme nas vabi, da vstopimo v temno noč duše, kliče nas k odmiku vase, da bi zaslišali svoje bitje.

Včasih smo samo v temi dovolj sproščeni, da smo to, kar smo. Ko smo izpostavljeni, smo namreč velikokrat pod subtilnim pritiskom, da moramo biti takšni in takšni in delovati na določen način. V temi pa lahko odpadejo vse maske.

Ko ugasnejo vse luči, smo le mi, sami s svojimi mislimi, in takrat lahko zaplavamo globoko v svojo resnico, začutimo tudi subtilnejše nivoje svojega bitja in si dovolimo čutiti svojo resnico.

Ni se nam treba sramovati, da se obnašamo ali delujemo drugače, ko smo izpostavljeni – tudi to je del nas.

Ampak če preveč časa preživimo v tem načinu delovanja, se odklopimo od sebe, od svojih želja, od čutenja sebe in svojih instinktov. Če to traja predolgo, lahko odklop od čutenja postane naše naravno stanje. Zato nas narava kliče v temo, zato nam ponuja zimski solsticij in krajše dni ter daljše noči. Da se spomnimo in znova povežemo s čutenjem, s svojimi instinkti.

21. december: Venera in Uran

Venera in Uran prinašata fantastično ustvarjalno energijo, ki jo lahko uporabimo za inovacije in spodbujanje podjetniških projektov. Če zaključujete leto, lahko ta kombinacija energije pomaga pri reševanju težav in kreativnemu načrtu za novo leto.

23. december: polna luna v raku

To je zadnja polna luna leta, ki bo zasijala v znamenju prijetnega, negovalnega a občutljivega raka. 

Ta polna luna nas bo povezala z vsemi občutki in jih povabila na planoter nas naredila še posebej občutljive na energije sveta okoli nas. Pomembno je da zaščitite svoje energetsko telo in si vzamete čas zase, čas, da se energetsko napolnite. Ker je to polna luna v Raku, vam je ob tem lahko v izjemno pomoč element vode. 

27. december: Merkur v konjunkciji z Marsom

Merkur in Mars se združita v redki poravnavi v strelcu! Merkur bo še vedno v retrogradnem gibanju, vendar nam bo združitev teh dveh planetov dala fantastičen zagon za intuicijo, ustvarjalnost in na plan zvabila zaspano motivacijo.

Komuniciranje svojih misli in občutkov se lahko zdi lažje in bolj tekoče, a vendar previdno z večjimi premiki.

29. december: Venera vstopi v strelca

Venera zapusti globoko razmišljujočega škorpijona in v stopi v bolj lahkoten teritorij v strelca, kjer se počuti divje in svobodno. Načrtujte zabaven izlet ali oddih, da kar najbolje izkoristite to energijo.

Preberi še:

 

Vir: https://foreverconscious.com/
Deli svoje izkušnje! 5
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Nastja
  komentiral 6 mesec nazaj
Hvala!
Zmagoslav
  komentiral 6 mesec nazaj
Ej super Nastja si to poslala in dobre stvari se ti dogajajo okrog tebe in samoumevno tudi okrog
nas zaradi tebe. Čudovito je biti del te družbe.
Hvala in lep december ti želim!
Zmago
Tomaž
  komentiral 6 mesec nazaj
Hvala...obilje vsega dobrega
Matija
  komentiral 6 mesec nazaj
Hvala Nastja,lepo bodi.
Ivica
  komentiral 6 mesec nazaj
Hvala,hvala....
Nalagam...