Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

OKTOBER: stopi v akcijo, prebudi svojo moč in se poveži z bojevnico/-kom v sebi!

piše: Tanaz
30. september 2021    2149 ogledov

Oktober prinaša veliko premikov in sprememb. Mesec bomo začeli s kar šestimi retrogradnimi planeti in ga končali z dvema, kar bo narekovalo naš življenjski tempo in energijo. Zdi se, da bo oktober ključen mesec leta, ki nas bom prisilil v akcijo, prevzemanje odgovornosti in spremembe.

Iz retrogradnosti v akcijo

S toliko retrogradnimi planeti že v prejšnjih mesecih nas energije v prvi polovici meseca vabijo, da se umirimo, upočasnimo in namenimo svoj čas refleksiji ter pregledu dogajanja v preteklem času, preden nadaljujemo.

Druga polovica meseca pa nas s premikom iz retrogradnosti vabi v delovanje. Čutili bomo močan vlek v premik naprej, v ustvarjanje, v akcijo. Prehod iz retrogradnosti v direktno gibanje utegne biti na začetku, dokler se ne privadimo na novi ritem, izjemno naporen, a vesolje nas vabi, da pogledamo iz svoje lupine in se odpremo novim možnostim, ki čakajo na nas.

Poravnava Sonca in Marsa

Oktober pa nam ne bo postregel zgolj s premikom iz retrogradnosti v direktno gibanje, iz refleksije v akcijo, ampak tudi s poravnavo Sonca in Marsa, ki bo imela vpliv na nas kar ves mesec.

Mars želi v naše življenje prinesti energijo neustrašnega bojevnika, motivacije in akcije. Je planet energije, moči in prodornosti. Vabi nas, da se odpremo življenju in da skušamo pogledati zunaj svojih okvirjev.

Preobrazba v simbolu lune

Polna luna v ovnu, ki nas čaka konec meseca, bo prav tako prinesla intenzivno energijo in samo še pristavila k vsemu, kar se že dogaja. Njena izjemna preobrazbena energija nas bo zadela kot cunami in pretresla naše življenje. Pomeni prelomno točko na marsikaterem področju.

Konec meseca se bo energija začela preusmerjati in v ospredje bo počasi pričela kapljati simbolika smrti in ponovnega rojstva. Mesec se bo končal s čudovito poravnavo Venere in asteroida Juno, ki bo odprla pot globlji povezavi partnerstev in povečanju intime v odnosih.

Oktober prinaša svoje izzive, a je hkrati tudi mesec dokončevanja. Kot deseti mesec leta simbolizira nov začetek na našem obzorju.

Pomembni astrološki dogodki v oktobru:

6. oktober: aktivacija energije tehtnice, prazna luna in Pluton

Na ta dan imamo močno poravnavo štirih kozmičnih teles: Sonca, Lune, Marsa in Merkuja, ki bo aktivirala energijo tehtnice. Ta nam bo omogočila ustvarjanje ravnovesja in harmonije v sebi in naši okolici z več lahkotnosti.

To je dober čas za sklepanje kompromisov in dogovorov. Konflikti bodo ublaženi in ljudje bomo stremeli k mirni razrešitvi težav.

Na ta dan Pluton preide iz retrogradnosti, v katero je vstopil 27. aprila, v direktno gibanje. To je prvi izmed šesterice planetov, ki preide iz retrogradnosti, in nas vabi k razmisleku o preporodih, ki so se zgodili v času njegovega vzvratnega gibanja: kaj je umrlo, nas zapustilo in kaj je iz tega vzklilo? Kam nas je vse to usmerilo? Odgovori na ta vprašanja so ključni za postavitev smeri, v katero bomo zapluli.

7. oktober: poravnava Sonca in Marsa

Poravnava Sonca in Marsa prinaša dvig energije in motivacije. Na ta dan se bomo počutili polni energije, z lahkoto se bomo lotili tudi največjih izzivov in projektov – čeprav bo ta občutek najmočnejši na ta dan, bo to veljalo za ves mesec.

Mars želi v naše življenje prinesti energijo neustrašnega bojevnika, motivacije in akcije. Je planet energije, moči in prodornosti. Vabi nas, da se odpremo življenju in da skušamo pogledati zunaj svojih okvirjev.

V času aktivnega Marsa pa moramo biti pozorni tudi na raven svoje energije, da nas naša navdušenost ne potegne v izgorelost. Mojstrstvo bojevnika je namreč ravnovesje, ne akcija do onemoglosti. Ko bojevnik omaga, namreč izgubi, zato moder bojevnik skrbi v prvi vrsti zase, da ima energijo, s katero lahko prodre dlje kot kdorkoli drug.

Mars bo v tem mesecu lahko v nas sprožil nemir, privlekel na plan potlačeno jezo in frustracije. Pomembno bo, da znamo to energijo nositi in zanjo najdemo zdrave načine izražanja.

9. oktober: poravnava Sonca in retrogradnega Merkurja

Poravnava retrogradnega Merkurja s Soncem je eden izmed pomembnejših delov cikla retrogradnosti Merkurja. Prinaša vpogled v globlje ravni naše podzavesti. Bodite pozorni na znake in ključe, ki se vam razkrivajo v tem času.

10. oktober: portal 10/10 in Saturnov prehod v direktno gibanje

Na ta dan tudi Saturn zapusti retrogradnost in se začne gibati direktno. Retrograden je bil vse od 23. maja in v tem času nas je učil postavljanja jasnih meja. Kje ste jih postavili? Kaj vam je to prineslo? Kje bi si jih še želeli postaviti?

Portal 10/10

Numerološka koda 1010 predstavlja moč kreacije, novih začetkov in neomejenega potenciala.

Vabi nas iz dvojnosti v enost, kar od nas zahteva opustitev ločevanja na slabo in dobro, ter  v zavzemanje nevtralnega položaja. To nam omogoča, da smo odprti, radovedni in brez sodbe, in le tako si lahko odpremo vrata do neomejenega kreiranja.

17. oktober: direktno gibanje Jupitra

Jupiter se začne ponovno gibati direktno in nas spodbuja k pregledu lekcij, ki smo jih usvojili v času njegove retrogradnosti:

Katerih prepričanj in vzorcev ste se osvobodili v prejšnjih mesecih?

Katere so tiste misli in načini delovanja, ki ste jih prerasli in vam več ne služijo?

18. oktober: direktno gibanje Merkurja

Merkur je bil retrograden od 26. septembra. Kot planet komunikacije nas v času svojega vzvratnega gibanja vodi navznoter, v povezavo s svojo podzavestjo, da pridobimo informacije iz skritih in nedostopnih kotičkov.

Ko se začne gibati direktno, nam ponudi priložnost, da zbrane informacije začnemo udejanjati v zunanjem svetu. Prinaša nam jasnost in gotovost vase.

Čas med 18. oktobrom in 2. novembrom bo še nekoliko upočasnjen; gre za senčno fazo, v kateri se povečata naše zavedanje in intuicija. Katerakoli sporočila vam je želel dostaviti retrogradni Merkur, bodo prišla v tej fazi.

20. oktober: polna luna v ovnu

Tokratna polna luna bo obogatena z energijo ovna, Plutona in Marsa.

Pluton in Mars bosta v nas vznemirila potlačeno jezo, nasilje in bes, ki nas uničujejo navznoter, z namenom da se razrešijo.

Pluton nas posebej usmerja k ponovnemu rojstvu določenega področja v našem življenju. Ne pozabite, da preden se nekaj ponovno rodi, mora prej umreti.

Mars prinaša močno energijo motivacije in delovanja. Bodite pozorni, kaj vas vodi naprej: je to ljubezen ali strah?

Mars bo v nas prebujal energijo bojevnika in nas skupaj z energijo lune spodbujal, da premagamo svoje strahove in se neustrašno podamo na svojo pot, ki jo vodi ljubezen, ne strah.

23. oktober: sezona škorpijona

Tega dne zapuščamo zračni znak tehtnice in vstopamo v vodni znak škorpijona. Sezona škorpijona ponazarja sezono ponovnega rojstva: levitve v novo dobo.

31. oktober: noč čarovnic ter poravnava Venere in Juna

Noč čarovnic izvira iz poganskega praznika samhain, praznika čaščenja smrti, ponovnega rojstva in spomina na naše prednike. V poganskem svetu je samhain veljal za polovično točko leta, čas, ko je tančica med vidnim in nevidnim svetom najtanjša. To je čas močne intuicije in možnosti povezave s predniki.

Na noč čarovnic se letos zgodi tudi poravnava Venere in Juna, asteroida zakona in sorodnih duš, in prinaša čudovito srčno energijo.

Prinaša nam priložnost, da poglobimo svoje odnose, se povežemo s svojimi najdražjimi, poglobimo intimo ter se odpremo večji ljubezni in ranljivosti.

Preberi še: 

Vir: https://foreverconscious.com/
Deli svoje mnenje! 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Vida krpič
  komentiral 1 mesec nazaj
Hvala. Vedno izvem kaj novega in uporabnega. ❤️
vojko
  komentiral 1 mesec nazaj
Najlepša hvala koristne informacije za za ozaveščeno pot v mesecu oktobru
DARJA
  komentiral 2 mesec nazaj
❤ Hvala ❤
Nalagam...