MOJCA GREGORčič

Tedenska astrološka napoved: 4. - 10.4.2022

3. april 2022    364 ogledov

Rastoča Luna, Venera v znamenje rib, Merkur pa je glavni akter tedna

Teden bo dinamičen, poln novih idej in zamisli, saj nas poleg rastoče Lune v dogajanje potiskata tudi Sonce in Merkur v znamenju ovna.  In vsi planeti v direktnem gibanje, kar tudi dodaja svoje k splošni aktivnosti.

 

 

Znamenje bo v tem tednu zamenjala le Venera, iz vodnarja prestopi v znamenje rib, ki je znamenje njene višine – najboljše od najboljšega, a Veneri v ribah je težko prebivati na zemlji, ker ima prevelika pričakovanja, visoke cilje in nedosegljive ideali, poimenovane tudi iluzije. In tako nekako bo tudi z našimi odnosi vseh vrst, še posebej ljubezenskimi. 

Venera ne vlada le odnosom, z njo je povezan tudi naš osebni odnos do denarja in naša lastna cena ali samozavest. Morda še najbolj slikovito opiše Venero v ribah sledeči zapis – moja znanka, ženska v najlepših letih, lepa kot boginja, pametna, izobražena, z uspešno kariero mi je takole dejala: »Povej mi kaj se mi dogaja, rojena sem kot »kraljica« okoli mene pa sami povprečneži moškega spola. Jaz sem jih videla povsem drugače – normalni moški – empatični, čuteči, ljubeči, uspešni in možati, a zanjo ni nič dovolj dobro in nikoli ne bo. Celo življenje bo iskala princa na belem konju in tudi, ko ga sreča, ga ne prepozna ali pa je zanjo preskromen. To je »prekletsvo« močne Venere v ribah, posledično se sooča s težavami predvsem v ljubezenskih odnosih, težave ima s svojo samopodobo ne glede na dejstva, pa tudi s financami- nikoli ni dovolj. Na srečo je moja v znamenju dvojčkov, kaj pa vaša?

Če vas zanima kaj več o naravi vaših odnosov – kakšen je vaš potencial zanje, kako se začenjajo, kakšno perspektivo imajo v nadaljevanju in kako se zaključujejo – vse odgovore na ta vprašanja vam da posebna zvrst astrologije – SINASTRIJA. 

Astrološka napoved po dnevih:

Ponedeljek, 04.04.2022

– Ponedeljkovo dopoldne bo umirjeno, saj močna Luna v biku sestavi prvi aspekt šele po opoldnevu. Vse do zgodnjega večera se bo Luna soočala z napadi Marsa in Saturna, Jupiter bo prilival olja na ogenj. In mi? Prvo nemir, nervoza, nato blokada – slabo razpoloženje, vztrajanje na okopih. Malo pred 17. uro se Luna poveže harmonično z Neptunom, kar nam bo omogočilo prijeten večer, izboljšala se nam bo intuicija – čas kot nalašč za ustvarjanje ali predajanje umetnosti.

Torek, 05.04.2022

– Današnji dan bo barval in vodil planetarni aspekt med Marsom in Saturnom, kar nam prinese vztrajnost, odločenost in predanost, a nekaj previdnosti ne bo odveč, ker se preveč zagreti ne bomo zavedali svojih limitov. Luna še pred jutrom naredi nekaj povezav, ki niso kaj prida in prestopi v znamenje igrivih dvojčkov. Potem pa se umakne v pričakovanje novega dneva.

Sreda, 06.04.2022 

Veselje, igrivost in zvedavost se bodo danes nizali skozi dan. Radoživa in bistra Luna nam bo v veliko podporo, natančno bomo vedeli kaj želimo, končno malo notranje harmonije, ko sta povezana srce in razum, Luna in Sonce. Imeli bomo odlično komunikacijo – dan kot nalašč za dogovore, zmenkarije, druženja vseh vrst, a najbolje za zračna in ognjena znamenja – dvojčke, vodnarje, tehtnice, leve in ovne.

Četrtek, 07.04.2022

Današnje energije dneva barva planetarni aspekt med Merkurjem in Saturnom – jasna, stvarna in konkretna razmišljanja skozi celoten dan. Močnejša dinamika je  povezana z Luno, se nam obeta že od zgodnjih jutranjih ur, a jo bomo v večini prespali, a nekaj tega vpliva se bo obdržalo skozi dan. Opazujte. Zgodnja povezava Lune in Saturna bo še zniževala povprečje dnevnih in nočnih temperatur, vreme bo tako, tako in mi z njim, saj preostanek dneva Luna samo zamenja znamenje, prestopi v čustvenega raka, drugega dogajanja pa ne bo. Glede na naše rojstne zaobljube bomo videli kam nas bo vleklo skozi dan – v ustvarjalno razmišljanje( zračna in ognjena znamenja) ali v pestovanje in predelovanje preteklosti( vodna in zemeljska znamenja). 

Petek, 08.04.2022 

Nov dan in nove energije, pa čeprav je Luna še vedno v znamenju čustvenega raka. A s prevzemanjem pobude nadaljuje Merkur v ognjenem ovnu, ko se harmonično poveže z Marsom v zračnem vodnarju. Spontanost, izvirnost in presenečenja si podajajo roke skozi dan, a hkrati prinašajo nekaj nemira. Za dodatno nestabilnost poskrbita Luna in Uran v večeru, marsikaj nas lahko preseneti, po modelu «Še sanjalo se  mini«.

Sobota, 09.04.2022 

Čustvena Luna v raku danes sestavi prvi krajec, kar prinaša nemir, notranjo neusklajenost in dodatna pričakovanja, spopad emocij - Luna in arogance - Sonce v ovnu. Popoldan in zvečer pa prijetnejše energije, harmonija planetov v vodnih znamenjih –Lune, Jupitra in Neptuna. Prijetno razpoloženje, nežna čustva in močna intuicija. Morda generalka za težko pričakovano povezavo Jupitra in Neptuna v ribah v 12.4.2022. Po 13 letih se bosta spet povezala ta dva oddaljena planeta, ki večinoma opisujeta okoliščine. Le kako nas bosta tokrat presenetila, nazadnje je bila njuna konjunkcija v ribah pred 166 leti. Težava Neptuna je njegovo zavajanje, nejasnost, idealiziranje, ki pa jo prepoznamo šele s perspektive časa za nazaj.

Nedelja, 10.04.2022

Zjutraj Luna prestopi v ognjeno znamenje leva, kar nam naj bi prinašalo lažje, bolj sproščene energije in želje po druženju. Pa bo res tako in zakaj ne? Temne, destruktivne misli se nam bodo podile po glavi, saj bosta Merkur in Pluton v kvadratu skozi celoten dan. Sami Luni načenjata samozavest Merkur in prav tako Pluton skozi dinamične aspekte. Previdno z besedami, stopimo korak nazaj, ne prepričujmo prepričanih. Nič se ne dogovarjajmo, ne zaključujmo in bodimo oprezni v prometu in pri ravnanju z aparaturami.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...