MOJCA GREGORčič

Tedenska astrološka napoved: 7. - 13. 2. 2022

6. februar 2022    448 ogledov

V praznični teden vstopamo z rastočo Luno v biku. Končno je malce lažje, ko smo se otresli retrogradnosti in zazrtosti v preteklost, saj so po dolgem času vsi planeti v direktnem gibanju. 

Še vedno situacijo obvladuje Saturn, bog časa in veliki učitelj, saj vlada kar 6. od 10. planetov. Močan je v tej svoji vladavini v znamenju vodnarja, parira mu le Mars v kozorogu, ostali planeti pa bolj ali manj životarijo, pri čemer sta jo najslabše odnesla Venera v kozorogu in z njo vsi naši odnosi in lastno vrednotenje, ter Sonce v vodnarju – naš ego, zavedanje o sebi.

Ponedeljek in torek Luna uživa v zemeljskih radostih znamenja bika, torkov prvi krajec nas bo še bolj potiskal v delovanje. Sredo, četrtek in petek prevladujejo bolj ali manj igrive ter zvedave energije znamenja dvojčka, skozi vikend nas s paleto čustev in posledično spremenljivosti navdihuje Luna v znamenju raka.

Drugih pomembnejših astroloških poudarkov v prihajajočem tednu ni.

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

PONEDELJEK, 7 . 2. 2022

Pred nami je umirjen in prijeten dan z močno, realno Luno v znamenju bika. Imamo odlične priložnosti za urejanje materialnih, zemeljskih  zadev – od čiščenja doma, do načrtovanja osebnih financ in kulinaričnih eksperimentov.  Vse skupaj podkrepijo popoldanski aspekti Lune z Jupitrom, Marsom in pozno zvečer še z Uranom. Imeli bomo dovolj volje, navdušenja in optimizma, pa še fizično bomo zmogli. Zato vsi izgovori odpadejo. Izkoristimo energije, ki nas podpirajo.

TOREK, 8 . 2. 2022 

Praznični dan, praznik umetnosti in svetovljanstva, ki ga je že davno opisoval poet – »Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan, … ».  Morda namenimo trenutke dneva razmišljanju v to smer – o svobodi,  kaj delam v skupno dobro, kje se končajo moje meje svobode in začenjajo tvoje meje svobode, kako izgleda v presečni množici moje in tvoje svobode. Celodnevni aspekt Marsa in Urana nam bo dal dovolj energije, da pogledamo preko lastnega plota zablod. Ne bomo imeli prav veliko podpore, saj nam bo ponagajal kvadrat Lune s Saturnom in nato še Soncem – naš ego ne bo prav dojemljiv za naše namere, ignorirajmo trmoglavost. Šele zvečer dan dobi umetniški in praznični navdih po zaslugi Neptuna, pa si »privoščimo« prebiranje sonetov spoštovanega Prešerna in ne le prebiranje, razmislimo o njihovi univerzalnosti v trenutku in prostoru. 

SREDA, 9 . 2. 2022

Dopoldan bo Luna v praznem teku, mi pa bomo imeli končno nekaj miru. Malo pred 12. uro Luna prestopi v znamenje dvojčkov, ki jo bo gostilo vse do sobotnega zgodnega jutra, obeta se nam sproščeno, igrivo, zvedavo, na trenutke morda norčavo dogajanje. A eno so obljube, drugo so dejstva. Izkoristimo danosti, vladar Merkur je končno direkten že od sobote, obeta se nam boljša komunikacija, dogovori bodo trdnejši in pogodbe trajnejše.

ČETRTEK, 10 . 2. 2022

Dinamičen, radoživ dan je pred nami, a ostanimo v stiku z realnostjo, pa če nas kvadrat med Luno in Jupitrom še tako spodbuja, nagovarja in nam natika lažna krila. Verjamemo vse in vsemu, vse si bomo upali in tvegali, a zavedajmo se, da Jupiter veliki benefik je predvsem planet širitve, tako dobrega, kot slabega. Če ne prej, nas po 21.uri strezni, trigon Saturna in Lune.

PETEK, 11 . 2. 2022 

Nočne sanje in sanjarjenje bomo podaljšali v pozno jutro po zaslugi kvadrata Neptuna z Luno. Neptunov kvadrat in konjunkcija med Plutonom in Merkurjem ne obetajo nič dobrega, še najmanj škode bomo povzročili sebi in okolici, če ta dan ostanemo v svoji družbi. Pa saj tako ali tako ne bi bilo prav veliko od nas in od dneva, ko bo večino časa Luna v praznem teku. Tudi trigon Sonca in Lune malo pred 10. uro ne spremeni dejstva – petek ni dan za spremembe in novosti.

SOBOTA, 12 . 2. 2022 

Povsem nove energije, adijo zvedavost in igrivost, postali smo občutljivi, reka čustev nas vodi skozi dan. Luna je v emotivnem raku, sobota bo čas za naše najdražje. Z veseljem jih bomo razvajali, poslušali in urejali dom. Razpoloženje se stopnjuje vse do večera, ko se Luna poveže z Jupitrom – priložnost za idiličen družinski večer – pogovarjajmo se, načrtujmo, …

NEDELJA, 13 . 2. 2022

Luna je še vedno v raku, a dan bo veliko bolj nemiren kot sobota. Preveč bomo občutljivi in zamerljivi, še posebej kardinalna znamenja – ko se bo Luna spopadala prvo z Marsom, kasneje z Venero. Nekako tako, kot bi se mama zgodaj zjutraj prerekala s trdoglavim sinom in kasneje s hladno, preveč ambiciozno hčerko. Nič kaj prijetno ne bo skozi dan, če ne bomo brzdali čustev, saj umiritve pričakujemo šele po 20. uri. Vzemimo si čas za sebe, se umirimo, poiščimo čustveno ravnovesje – počnimo nekaj kar nas res umirja in navdušuje in se pripravimo na novi teden, ki ga bosta dobro podprla Venera in Mars v sredo, v družbi polne lune v ognjenem levu. 

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti. 

Vir: Mojca Gregorčič
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...