MOJCA GREGORčič

Tedenska astrološka napoved: 14. - 20. 2. 2022

13. februar 2022    432 ogledov

Kaj nam sporoča Univerzum?

Pred nami je teden polne lune, ki se dovrši v sredo, a na isti dan bomo imeli tudi zanimivo konjunkcijo, povezavo med Marsom in Venero, na 16. stopinji kozoroga. 

Zgodba ljubezni, seksualnosti, romantike, ko se povežeta moški in ženski princip. Mars, naša izvorna energija je v znamenju moči, fokusa in vztrajnosti, Venera je v veliko slabši  poziciji – kozorog ji da premalo romantike, topline, da pa ji varnost, stabilnost in trajnost. Venera, čeprav je šibka obožuje močnega Marsa – ki ga tokrat opišemo kot možatega, izkušenega, vztrajnega, poštenega, uglednega, predanega, morda malce starejšega partnerja ali ljubimca. 

A hkrati nas ta aspekt popelje v razmišljanja, kako funkcionirata ta dva dela naše biti, kako sta integrirana v naše življenje. Naš ženski in moški del – sta v ravnovesju ali prevladujejo Marsove energije in z njim energičnost, agresivnost, tekmovalnost ali prevladujejo Venerine energije in smo bolj pasivni, smo velikokrat žrtev, smo brez pobud in čakamo na drobtinice, ki nam jih nameni življenje. Ta dva planeta nam dasta enostaven odgovor – vodimo svoje življenje ali živimo po inerciji. 

Veste kakšna sta vaša osebna Venera in Mars – v kakšnih znamenjih, v kateri hiši se nahajata in kateremu življenjskemu področju vladata, kako sta povezana med seboj in kako se povezujeta oziroma dopolnjujeta s preostalimi planeti.

Pomembna astrološka dejstva v tem tednu?

V ponedeljek Merkur prestopi v znamenje vodnarja, končno postanejo misli in razmišljanja hitrejša, naprednejša in bolj uporna, v sredo prvo konjunkcija Venere in Marsa, prijetne energije, priložnost za ljubezen, kasneje se dovrši polna luna na osi lev/vodnar – preko čustev si bomo želeli priznanj, preko ega se bomo borili tudi za druge. Zanimivo. Luno dodatno slabi in napada Pluton, tako bo naš čustveni del podvržen manipulacijam. V petek  Sonce prestopi v zadnje znamenje zodiaka, v zadnje znamenje zime – pozdravljene ribe. Najbolj oddaljeno znamenje, najbolj skrivnostno, najbolj senzibilno,…

PONEDELJEK,14.02.2022

Dopoldne ni prav obetajoče navkljub romantičnemu prazniku, čustvena Luna v raku se bo spopadala s Plutonom in Merkurjem, mi pa lahko občutimo to kot blokade, višjo silo ali manipulacijo, aflikcija z Merkurjem prinaša težave v komunikaciji in sporazumevanju. Malo pred 12.uro gre Luna v prazen tek in se situacija umiri, povsem druge energije pa nastopijo že malo po 12.uri, Luna prestopi v ognjenega leva in praznovanje se lahko začne. 

TOREK, 15.02.2022

Luna intenzivno raste proti jutrišnji polni Luni, postajamo vse bolj nemirni, svoje dodaja kvadrat z Uranom in opozicija s Saturnom. Lahko se pojavijo frustracije, stres, nemir, trmoglavost in slabo razpoloženje – spopadata se svet čustev in svet razuma – prvi si želi priznanja, uveljavitve, drugi je tokrat vzvišen nad tem in strmi k nečemu višjemu, za spremembo pozabi na sebe.

SREDA, 16.02.2022

Dopoldan ne bo prav veliko dogajanja, lahko še občutimo nekaj zamer in slabe volje, kot posledico včerajšnjega vpliva Saturna, a postaja vse bolj medlo. Popoldan se prvo povežeta Venera in Mars in nam prineseta prijetnejše energije, tik predno se dovrši polna luna. Končno popusti napetost preteklih dni, Luna se zoperstavi Soncu in se izvije iz manipulativnih rok Plutona. Umiritev prinese šele večerni prestop Lune v zemeljsko znamenje skromne device.

ČETRTEK, 17.02.2022

Zjutraj in dopoldan bo potekalo dokaj mirno in utečeno, vrača se stabilnost, lotili se bomo vseh zaostankov, načrtovali kaj vse naš še čaka doma, a ne pretiravajmo, počakajmo na večer, ko nam nove ideje prinesejo izvirne zamisli in rešitve. Opustite rutino, dopustite si spremembe in novosti.

PETEK, 18.02.2022

Luna v devici nas bo potiskala skozi vsakdanjo rutino in na našo srečo nam ne bo preveč težko. Morda odkrijemo novo veselje v utečenosti, morda poenostavimo opravila ali pa postanemo bolj redoljubni. Podpora Marsa nam da dovolj energije, da dokončamo vse, česar se lotimo. Presenečeni bomo nad storilnostjo v dopoldnevu, ki pa že v popoldnevu izgubi na vsej svoji veličini. Po Neptunovi zaslugi se od nekje priplazi nejasnost, iluzija, …Morda pa je to napoved energij Sonca, ko malo pred 18.uro prestopi v znamenje rib.

SOBOTA, 19.02.2022

Prespali bomo jutranje dogajanje in se prebudili v dan s spravljivo Luno v tehtnici. Sobota bo prijeten dan, namenimo ga povezovanju in druženju, z lahkoto bomo izražala svoje mnenje in z empatijo sprejemali mnenja drugih. Kaj bi si še lahko želeli na sobotni dan?

NEDELJA, 20.02.2022

Luna je še vedno v tehtnici, a dan bo drugačen, manj prijeten kot sobota. Dopoldne bo še nekako šlo, popoldne pa Luno preizkuša Saturn, budi slabo vest in jo sili v delo – in enako bo z nami. Postanemo resni, odgovorni, za druženje nam ni več mar. Popoldan se Luna spopada še z Venero in Marsom – od spokojnosti nedeljskega dne ni več sledi, užaljeni, razočarani, nerazumljeni, na koncu pa še utrujeni končamo teden. Čestitajte si, če vam uspe zaključiti dan brez konfliktnih situacij.

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti. 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...