Mojca Fabjan

Betlehemska zvezda - Star of Betlehem

piše: Mojca Fabjan
24. maj 2016    453 ogledov

Dr.Bach cvetne esence Star of Bethlehem ali Betlehemske zvezde sicer ni na┼íel kot prve, vendar ima ravno ta med vsemi 38 cvetnimi esencami eno najpomembnej┼íih nalog: pomagati pri vseh stanjih ┼íoka, travm in ┼żalosti in sicer ne glede na to, kdaj smo ┼íli skozi tako izku┼ínjo: lahko ob rojstvu, v ─Źasu otro┼ítva, mladosti, lani, pred petimi meseci ali pa v─Źeraj.

V na┼íi podzavesti namre─Ź hranimo vse, kar se nam je kadarkoli zgodilo, le da se s─Źasoma te┼żke stvari potisnemo na varno, v podzavest - s tem seveda nismo predelali travmati─Źnih do┼żivetij, le na┼í obrambni sistem je poskrbel, da s─Źasoma pretekli dogodki za nas postanejo manj bole─Źi, vendar so ┼íe vedno tu. Kaj je ┼íok? Za nekoga je to potres, za drugega hud prepir, za tretjega smrt bli┼żnjega, za ─Źetrtega huda diagnoza, za petega neprijetno sporo─Źilo, za ┼íestega..... itd. Ljudje smo po naravi razli─Źno ob─Źutljivi in kar je za nekoga samo neprijeten dogodek, lahko pri drugemu pusti dolgotrajne posledice.

Cvetna esenca Betlehemske zvezde torej pomaga nevtralizirati take ┼íoke, pa naj bodo telesni ali du┼íevni oz. ─Źustveni in to ne glede na to, kdaj so se zgodili. Dr.Bach je Betlehemsko zvezdo imenoval "tola┼żnik du┼í in bla┼żilec bole─Źin in gorja." V bistvu je Betlehemska zvezda ena izmed treh "katalizatorjev" pri cvetnih esencah in se najve─Źkrat uporablja ┼że v prvi stekleni─Źki, saj ima vsak od nas zagotovo ┼íe kak┼íen ─Źustven ┼íok, ki ga ni uspel predelati.

Betlehemska zvezda je tudi ena nepogre┼íljivih esenc v Re┼íilnem zdravilu, to je, kombinaciji ve─Ź esenc, ki je med ljudmi najbolj poznana in najbolj raz┼íirjena.

Kaj nam prina┼ía Betlehemska zvezda? Sposobnost, da si hitro opomoremo v stresnih in travmati─Źnih ┼żivljenjskih okoli┼í─Źinah, voljo do ┼żivljenja, notranjo mo─Ź in pa ┼żivahnost duha.

Dobro bi bilo, da bi pri sebi prepoznali, ─Źe je ┼íe kak┼íen tak dogodek iz bli┼żnje ali daljnje preteklosti, ki je bil za nas ve─Źji ali manj┼íi ┼íok in bi ga potem pri sebi predelali. Dolgotrajno trpljenje lahko namre─Ź posledi─Źno pripelje tudi do razli─Źnih psihosomatskih stanj.

Afirmacije, ki si jih lahko ponavljamo, ko predelujemo stvari iz preteklosti, so naprimer:

V sebi ob─Źutim globok mir.
Osvobajam se travm iz preteklosti.
Sprejemam sebe in svoje ┼żivljenje.

Vir: http://amedea-zdravilski-zapiski.blogspot.si/
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...