ZAVOD ALIANA, psihoterapija, svetovanje in osebna rast

Čas zame, nuja ali privilegij?

13. december 2019    557 ogledov

Kaj potrebujemo za življenje z občutkom lastne vrednosti? Kako krepimo tisto, kar potrebujemo, in opuščamo, kar nas zadržuje in omejuje? Odgovori na ta vprašanja se skrivajo v osebni beležnici.

Odgovorimo si na pomembna vprašanja. Zakaj si je pomembno vzeti čas zase? Si ga znamo  vzeti? Je čas zase v današnjem času privilegij ali nuja?

Ne glede na vrsto odnosov, v katerih smo, lahko vsakodnevno ugotavljamo pomen lastnega napredka in razvoja v njih. Le tako lahko sledimo sebi in se zavedamo svoje življenjske poti. Delo na sebi je nujno vseživljenjsko delo, ki nam pomaga bolje živeti z drugimi, predvsem pa s seboj.

Vsakdanji tempo življenja od nas "zahteva", da fokus usmerjamo na zunanje dejavnike, npr. službo, partnerja, družinske opravke, prijatelje, svojce … Tako v svojem hitrem tempu "pozabimo" nase in si ne uspemo vzeti časa le zase. Pri tem pa lahko minejo tedni, meseci, leta. Če želimo ostati zdravi in močni, se ne smemo ukvarjati zgolj z zunanjim in fizičnim svetom, ampak je nujno, da fokus usmerimo tudi vase. Pomembno je, da si znamo vzeti čas, ki ga namenimo le sebi. Da znamo pogledati v svoj notranji svet, začutimo svoja čustva, svoje želje in občutke. Vprašajmo se: »Ali dovolj spimo, se gibljemo, se družimo s prijatelji, si v dnevu znamo vzeti čas tudi za počitek?«

Vse to se zdi zelo enostavno. Vendar zakaj potem tega ne delamo pogosteje?

V pomoč, da dosežemo to notranjo stabilnost, so nam lahko osredotočeno zavedanje, čuječnost, hvaležnost, meditacija ... – tehnike, ki so opisujene v osebni beležnici aliana – ČAS ZAME.

Dokazano je, da če si bomo v dnevu uspeli vzeti več časa zase, bomo živeli bolj zdravo in polnejše življenje. Imeli bomo boljši imunski sistem, lažje se bomo soočali z izzivi, imeli večjo empatijo do drugih, naši življenjski uspehi pa bodo vse boljši. Srečnejši bomo.

V osebni beležnici želiva bralke in bralce opomniti, da si je treba v vsakem dnevu kljub natrpanemu urniku vzeti čas zase in poiskati svojo edinstvenost in notranji mir.

Osebna beležnica aliana – ČAS ZAME

Sva Alja Krebel in Andreja Bolta, ustvarjalki osebne beležnice aliana – ČAS ZAME. Ljubeči, lahko tudi ranljivi, s pozitivno energijo in žensko intuicijo. Socialni delavki, ki svoje znanje nadgrajujeva na študiju sistemske psihoterapije ter z izobraževanji s področij osebne rasti, čuječnosti in meditacije. V iskanju, kako poskrbeti zase, je nastala osebna beležnica.

Osebna beležnica aliana – ČAS ZAME za vse naše misli, ki jih je treba zapisati, in cilje, ki jih velja uresničiti.

Osebna beležnica aliana – ČAS ZAME je primerna za vse, ki želijo nadgraditi svoje življenje in vanj vnesti večje zavedanje sedanjega trenutka, pa tudi za tiste, ki se želijo osredotočati le na dobro. Proces vzljubiti sebe in svoje življenje je najpogumnejše dejanje, ki ga boste storili v svojem življenju. Pogum, sočutje in skrb so pri tem ključni.

Naš največji izziv je verjeti, da smo vredni zdaj, prav ta trenutek in da vrednost ni pogojena z zunanjimi dejavniki. Če smo dovolj močni in pogumni, da raziskujemo zgodbo svojega življenja, bomo odkrili neskončnost virov in moč, ki se skriva znotraj nas.

V prvem delu se v osebni beležnici prepletajo teme hvaležnosti, čuječnosti, moči pozitivnih afirmacij in osebne rasti.

V drugem delu pa beležnica ponudi dnevne vprašalnike, ki bralko in bralca spodbudijo k jutranjemu načrtovanju svojega uspešnega dne in njegovem večernem pregledu. Med branjem in pisanjem v beležnico se lahko ustavite pri vajah za čuteče spoznavanje sebe, bližnjih in okolice.  

Skrb zase je vaša odgovornost

S preprostimi vprašanji/razmislekom vam bo beležnica pomagala priti do pozitivnih sprememb v vašem vsakdanu, da boste lahko: dan začeli s hvaležnostjo in ga tako tudi končali, resnično začutili pomen sedanjega trenutka, si znali postavljati cilje in jih uresničevati, prepoznali in odkrivali svoje vire in moči, skrbeli za svoje zdravje, si s tem dvigovali samozavest in dobro počutje ter ponovno vzljubili sebe in svoje življenje.

V beležnici je prostor za vaše zapise

Naj bo to vaš sveženj nepopisanih listov, na katere si boste zapisovali svoje vsakodnevne utrinke. Naj bo osebna beležnica vaš voden dnevnik, ki vas uči o vseživljenjskem potovanju do osebnih sprememb. Sprejmite jo in naj se potovanje začne že danes. Z njeno pomočjo boste v svoje življenje vpeljali pozitivne spremembe, si vzeli več časa zase ter sčasoma postali srečni, čuječi in hvaležni.

Namen ni pogledati, kaj vam v življenju manjka ali se ne ujema, temveč spodbuditi tisto, kar že obstaja in deluje. Je preprost način, s katerim lahko iz dneva v dan postajate (še) boljša oseba.

NAROČI SVOJ IZVOD BELEŽNICE TUKAJ  

»Odločite se, da boste gospodar sprememb in ne žrtev sprememb.« - Brian Tracy

DROBCI HVALEŽNOSTI IN SREČE - MNENJE BRALCEV:

»Knjiga me vzpodbuja, vodi, da je vsak dan lahko namenjen tudi meni ali samo meni. Je čas, ki ga potrebuje moje Bitje. Ta čas si moram vzeti zase. Še več, želim si ga. Knjiga mi pri tem stoji ob strani, je moj vodnik. Knjiga je med drugim tudi lična, osebno me kar pokliče, da jo vzamem v roke. Hvala.« Mojca Debelak

»Izšla je čudovita beležnica, ki bralca iz dneva v dan vodi, da si postopoma vzame več časa zase, prevetri svoje želje in načrte ter postane tudi bolj čuječ in osredotočen. Obenem pa je to tudi 'knjiga', saj se v njej prepletajo različni opisi, misli, ideje in spodbude.  V živo je res lepa, ker sem jo pravkar prelistala, in močno verjamem, da je tudi koristna.« Nives Mahne Čehovin

»Verjetno se je že marsikdo med nami kdaj zalotil ob misli, da si pa končno res moramo vzeti čas zase, se ustaviti in si prisluhniti.  Potem pa so naše vsakodnevne obveznosti naredile svoje in ostala je le osamljena misel … In sedaj se nam je resnično ponudila še ena priložnost, da popravimo  to, kar smo prezrli – slišati samega sebe in čuječe užiti dane trenutke.  Ravno v ta namen  sta avtorici  Andreja Bolta in Alja Krebel  ustvari beležnico  Aliana, čas zame in nas vabita, da se končno zazremo vase in se dotaknemo sebe hvaležno, čuječe in ljubeče. Naj se potovanje začne!« Dragica Brinovec

 »Menim, da je beležnica čudovit vsakodnevni pripomoček, da se za hip ustavimo, da premislimo in se odločimo, da bomo ta dan preživeli kvalitetno. Pomaga, da se osredotočimo na pozitivno v dnevu, sebi in ljudeh okrog sebe in da vplivamo na to, kako bomo preživeli dan tudi na ravni osebnega doživljanja. Beležnica je prijazen pripomoček, ki lahko postane naš prijatelj in zaveznik.« Maja Kepec

NAROČI SVOJ IZVOD BELEŽNICE TUKAJ  

Podatki o osebni beležnici aliana – ČAS ZAME:

PREPROSTO TVOJA in V OBJEMU POMLADI

  • Velikost 148 x 210 mm (A5 format),
  • 224 strani,
  • trda vezava,
  • naslovnica prijetna na otip (soft touch),
  • zlatotisk na naslovnici,
  • dve različni naslovnici,
  • narejena v Sloveniji,
  • cena 26,80 eur,
  • v mesecu decembru 2019 poštnina brezplačna.

 

Skrb zase je vaša odgovornost. Osebna beležnica aliana – ČAS ZAME vam bo pri tem v pomoč. Vzemite si čas zase in odkrijte svojo edinstvenost.

NAROČI SVOJ IZVOD BELEŽNICE TUKAJ  

Najdete naju na: 

Facebook: Aliana - ČAS ZAME
Instagram: aliana_caszame
www.aliana.si , info@aliana.si  

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...