Marta Perčič

Corona virus in planetarna postavitev

18. marec 2020    51 ogledov

Postavitev planetov na nebu vedno odseva podobo vsakega posameznika, ki vstopi v življenje na našem planetu. Vsak si izbere zanj najbolj primeren trenutek, ko so planeti v točno določeni poziciji glede na točko, kjer se zgodi rojstvo, ko je novi duši dana priložnost, da živi življenje na planetu Zemlja. Pav tako pa planetarna postavitev vpliva na življenje vseh nas in sooblikuje ter dopolnjuje naše izvorne rojstne zapise.

Stari modreci so se vedno ozirali v nebo, da so našli odgovore. In kaj nam trenutna planetarna pozicija odslikuje v tem času, natančneje danes 17.3. 2020?

Na nebu pozornost pritegne združba štirih planetov: južnega mesečevega vozla, Lune, Marsa in Jupitra v znamenju Dhanurja oz. Strelca. Točno naproti se nahaja severni mesečev vozel, preostali planeti so ujeti v zanko severnega in južnega mesečevega vozla, čemur v djotišu rečemo Kalasarpa – ugriz kače, precej neugodna pozicija, ki daje zelo malo svobodne volje in občutek stisnjenosti in neke ujetosti v usodo.

Če pogledamo natančneje se tako severni kot južni mesečev vozel nahajata v zelo neugodnih pozicijah, ki jima vladata dve božanstvi:  Rudra (severni mesečev vozel), ki predstavlja boga uničenja. Planet, ki se znajte v tej poziciji prinaša razočaranje in veliko učenja. Drugo božanstvo, ki pa vlada južnemu mesečevemu vozlu pa je Niriti, boginja nesreče in predstavlja konec vezanosti na materialne dobrine. Glede na dejstvo, da sta dva vozla trenutno v izjemno močni poziciji, v djotišu rečemo, da imata multrikonsko moč in ker sta v svoj objem vzela vse preostale planete, je njun vpliv še močnejši. Še posebej vpliven je severni mesečev vozel, ki je v svoj vrtinec potegnil še Jupitra, Marsa in Luno. Če pogledamo Jupitra, se sam nahaja v svojem domu, saj je strelec njegovo domače okolje. Res pa je, da Jupiter vedno prinaša širitev in pod vplivom izjemno močnega severnega vozla, se širitev dogaja bliskovito hitro in seboj nosi uničenje. Poleg njega je še Mars, ki že sam po sebi predstavlja uničenje in vojno in tako sicer dobrohoten Jupiter, stisnjen med dva zlohotna planeta Marsa in Saturna (začasno) izgubi moč za širitev dobrega vpliva, zaščite in  blagostanja ljudem. Prinašal pa bo veliko duhovnih uvidov ljudem, ki bodo to želeli videti.  Luna, ki je trenutno še v tej druščini, je sicer hiter planet in se bo hitro pomikala naprej, res pa je, da se je v znamenje strelca naselila včeraj in bo v objemu te Kalasarpe ostala do 1.aprila in bo dalje tista, ki bo malo blažila občutke ujetosti in usodnosti tega dogajanja. Če bomo seveda zmožni umiriti svoja čustva. Po 1. aprilu se situacija nekoliko spremeni. Jupiter in Mars se premakneta v naslednje znamenje, vendar se pridružita Saturnu. Jupiter bo postal izjemno slabo razpoložen in njegova naravna skrb za dobrobit ljudi bo še bolj okrnjena. Kombinacija Saturna in Marsa pa bo prinašala vse prej kot blagostanje. In kako naprej? Če preskočim še mesec dni (4. maj), se Mars premakne v naslednje znamenje, kar zelo razbremeni obremenilen vpliv na Jupitra. Ocenjujem, da bo takrat vendarle precej bolje. Tudi severni mesečev vozel se sedaj znajde pod vladavino božanstva Soma, ki je zelo materinska in nežna. Glede na zapisano je pričakovati, da bo vrhunec vendarle dosežen v aprilu, dalje pa se bo situacija precej umirila.

Če pogledamo sonce, ki predstavlja vladne institucije, je le to po 15. februarju pričelo izvajati dobre oz. boljše ukrepe, saj se je sonce izvilo iz oklepa Saturna, ki je v svojem znamenju kozoroga zelo močno. In ni dovolilo hitrega ukrepanja, prinašal pa je tudi strah oz. veliko zaskrbljenost.

Planeti nas vedno nečesa učijo in če razumemo njih lekcije, potem naše učenje ne rabi biti tako težko. Karmična os, ki jo rišeta oba vozla je še posebej pomembna. In tako nama obe božanstvi predajata dragoceno sporočilo: Rudro je potrebno razumeti zlasti kot pozitivno kozmično silo, ki odstranjuje vse, kar je iztrošeno, staro in za nas nič več koristno. Tako ustvarja mesto za novo rast.  Božanstvo Niriti pa predstavlja konec vezanosti na materialne dobrine. Če jo pravilno razumemo, predstavlja začetek duhovne preobrazbe. In to je tisto sporočilo, ki ga moramo razumeti.

Zaupajmo, da je sedaj za nas res najbolje, da se malce izoliramo – ne le od drugih ljudi, marveč morda tudi od svojega preteklega sebe. Hkrati pa na notranjih nivojih postanemo bolj povezani, sočutni in empatični. Da položimo na sito vrednot tisto, kar je za nas v resnici najbolj dragoceno, pa tega nismo videli. In da dovolimo, da zrase nekaj novega, boljšega. Če bomo tega zmožni, verjamem, da ne bo potrebno toliko človeških žrtev.

Ostanimo zdravi, ostanimo pozitivni!

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...