Lidija Repas

Čustva - naš kažipot v življenju

piše: Lidija Repas
17. maj 2017    2413 ogledov

Čustva so del našega življenja in so nam dana, da lahko v različnih življenjskih okoliščinah čutimo to, kar nam pomaga, da osebno in duhovno dozorimo. Čustva preprosto so in jih ne moremo izbrisati iz svojega življenja, pa naj se še tako zelo trudimo. Velikokrat se jih niti ne zavedamo ali pa jih jemljemo kot nekaj samoumevnega, zato spregledamo, da so prav čustva naš kažipot v življenju, s katerim kreiramo svoje življenje.

Čustva – tvoj sovražnik ali prijatelj?

Preprosto so nam lahko čustva sovražnik v življenju in si tako s čustveno negativnimi mislimi prikličemo različne nesreče, bolezni, lahko sprejemamo napačne odločitve, se zadržujemo v stanju pomanjkanja ali morda drugemu povzročamo bolečine, ki jih sami ne bi želeli doživeti. Seveda pa so lahko naša čustva tudi naš prijatelj in si s pozitivno naravnanostjo lahko polepšamo življenje.

Čeprav se zelo lepo sliši, da bi le s pozitivno naravnanostjo spremenili svoje življenje na lepše, žal ni vedno tako.

Nekaterih stvari preprosto ne moremo spremeniti, ker so posledica preteklih dejanj, ko so nas vodila naša negativna čustva, in jih moramo zato v življenju izkusiti na lastni koži, da se nečesa naučimo.

Vendar je tudi takrat pomembno, da se ne predamo negativnim čustvom, saj s tem ne vidimo možnosti, ki nam jih ponuja življenje, da bi lahko svoje pretekle napake popravili.

Morda se premalo zavedamo, da je vsak posameznik edinstvena oseba, ki ima svoje življenjske izkušnje, s katerimi se bo naučil tistih lekcij, ki so zanjo pomembne. Zato primerjanje z drugimi ni pomembno, razen v okoliščinah, ko nam lahko dvignejo pozitivno vibracijo. Pomembno je, da najdemo lastno pot in se naučimo svoja čustva pozitivno izražati.

Čustva – vzrok bolezni in okoliščin

Naša čustva so pogosto vzrok za bolezni kot tudi okoliščine, v katerih smo, česar se velikokrat niti ne zavedamo. Bachove kapljice oziroma Bachove cvetne esence so preprost pripomoček, ki na osnovi informacij cvetov, prenesenih v vodo, pomaga uskladiti naše misli in čustva v pozitivno smer.

Spreminjanje čustvenih odzivov z Bachovimi esencami

S cvetnimi esencami spreminjamo čustvene odzive, usklajujemo misli in čustva ter s tem krepimo in ponovno vzpostavimo ravnovesje telesa ter duha, kar se kaže tudi na fizični ravni. So varne, nimajo stranskih učinkov in jih ne moremo predozirati. Z njimi si lahko pomagamo prav vsi; odrasli, bolni ljudje, majhni otroci, najstniki, nosečnice, doječe matere ... Predvsem so zelo koristne v situacijah, ki nas čustveno pretresejo.

NAROČI CVETNO ESENCO TUKAJ  

Čustva niso nas sovražnik, so le naš kažipot v življenju, zato vedno pomisli, kako se boš danes čustveno odzval, da boš jutri lepše živel.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...