Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Dalajlama: "Duhovnost brez kvantne fizike je nepopolna slika realnosti."

piše: Uredništvo
11. september 2017    5776 ogledov

Dolgo ─Źasa sta znanost in duhovnost veljali za dva nasprotna pola. Lahko si bil le ─Źlovek znanosti ali ─Źlovek Boga, ampak ta dva nasprotna pola se danes zdru┼żujeta prek kvantne fizike, prou─Źevanja zavesti, ki drobi stara prepri─Źanja, da sta to dve povsem lo─Źeni stvari. V resnici dokazuje nasprotno: da sta duhovnost in znanost nelo─Źljivo povezani.

Kvantna fizika potrjuje starodavna duhovna znanja

Kvantna fizika namre─Ź potrjuje, kar so budisti in vse druge veje duhovnosti trdili ┼że tiso─Źletja, ter pomaga ljudem, da sprejmejo to svojo duhovno plat skozi znanost ÔÇô nekaj, ─Źemur ne morejo oporekati. In to je resni─Źno ─Źudovito!

Z vsem okoli nas smo fundamentalno povezani ÔÇô in ┼íele zdaj lahko znanost to potrdi. Doka┼że tudi najbolj nejevernemu Toma┼żu.

Pred pribli┼żno 15 oz. 20 leti mi je na sestanku indijski fizik Raja Ramanna povedal, da je bral Nagard┼żuna (budisti─Źni filozof, ki je utemeljil doktrino praznosti ter ustanovil Madhyamaka┬á┼íolo┬áMah─üy─üna budizma) ter da je osupel nad tem, koliko tega, kar je Nagard┼żuna opisal v svojih knjigah, se popolnoma ujema z novodobnimi odkritji kvantne fizike.

Povedal mi je tudi, da je le leto pred tem prof. S. Bhattacharya omenil, da po spoznanjih kvantne fizije ni─Ź ne obstaja objektivno ÔÇô isto stvar namre─Ź opisuje Nagard┼żuna v svojih razmi┼íljanjih tiso─Źletja prej. - Dalajlama

Kar nam dalajlama ┼żeli povedati, je, da ┼íele po toliko stoletjih fiziki kon─Źno dohitevajo starodavna znanja in jih dokazujejo skozi moderno znanost.

Kaj to─Źno je odkrila (potrdila) kvantna fizika?

Smo le energija

Kvantna fizika je odkrila, da so fizi─Źni atomi sestavljeni iz vrtincev energije, ki se nenehno┬ávrtijo in vibrirajo. Da vsak od njih oddaja svojo unikatno energijo, svoj unikatni odtis. Torej ─Źe se resni─Źno ┼żelimo opazovati, si je najprej treba za za─Źetek priznati, da smo vsi le bitja iste energije in vibracije.

Smo le prazen prostor

─îe pogledamo kompozicijo atoma, bomo odkrili majhen, neviden vrtinec z neskon─Źnim ┼ítevilom majhnih vrtincev. In ─Źe bi pogledali od bli┼żje strukturo atoma, v njem ne bi videli drugega kot praznino. Kar pomeni, da ne mi, ne stvari, ne rastline ÔÇô ni─Ź v na┼íem svetu nima trdne fizi─Źne strukture. Atomi so sestavljeni iz nevidne energije, ne trdne snovi. Tako kot tudi ti.

Iz tega so znanstveniki potegnili cel kup zanimivih odkritij, ampak najzanimivejši je sklep, da si sami ustvarjamo svoje realnosti. Vsak dan, vsak trenutek.

Sam si kreator svoje realnosti

Eden izmed fundamentalnih sklepov kvantne fizike priznava, da opazovalec kreira svojo realnost (realnosti). Kot opazovalci smo osebno vpleteni v kreiranje svoje lastne realnosti.

Fiziki so tako prisiljeni priznati, da je vesolje mentalni konstrukt.

Eden vodilnih kvantnih fizikov, sir James Jeans, je zapisal: "┼Żarek znanosti je posvetil na nesnovno realnost: vesolje za─Źenja bolj izgledati kot velika misel kot kak┼íen velik stroj. Um ni ve─Ź le naklju─Źen vsiljivec v kraljestvu materije, ampak je ─Źas, da se mu priklonimo kot kreatorju in absolutisti─Źnemu kralju kraljestva materije. ÔÇô R. C. Henry, The Mental Universe; Nature 436:29, 2005

Vse je le iluzija

Kvantna fizika je med drugim dokazala tudi:

Kvantna fizika je tako brez dvoma znanost zavesti in duhovnosti, ki nam dokazuje, kako zelo smo povezani z vsem, kar obstaja ÔÇô kar je hkrati iluzija.

Povezan si z vsem, kar obstaja

Atomi v našem telesu so izsledljivi vse do zvezd, ki so jih proizvedle v svoji sredici in med eksplozijo prenesle in obogatile vse sestavine v našem vesolju pred bilijoni let.

Zato smo biolo┼íko in kemi─Źno povezani z vsako ┼żivo stvarjo v vesolju, z vsako molekolu na Zemlji in vsemi atomi v vesolju. Nismo le figurativno, ampak smo dobesedno zvezdni prah. ÔÇô Neil deGrasse Tyson

Vir: http://www.collective-evolution.com/2017/04/26/dalai-lama-spirituality-without-quantum-physics-is-an-incomplete-picture-of-reality/
Kako se pa tebi zdi? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj ra─Źun 3 ┼żarke (za tvoj 1. komentar)!
Mojca
  komentiral 1 leto nazaj
No, a ne...
Nalagam...