Barbara Fakin

Dien Cham/n, vietnamska multi- refleksna masaža obraza

30. november 2019    21 ogledov

Kot refleksoterapevtko in nasploh raziskovalko zdravega načina življenja me je pred leti pritegnilo zanimanje za obrazno refleksologijo. Na trgu je veliko raznoraznih ponudnikov najrazličnejših tehnik in metod in odločitev ni velikokrat lahka. Prej bi rekla, da je kar zahtevna in potrebuje dober premislek. 

"Učitelj pride, ko je učenec pripravljen." in res je tako. 

V tem kratkem članku vam želim podati nekaj informacij o Dien Cham/n-u, ter o tem kako in kje je nastala obrazna refleksologija Dien Cham/n, ki je tudi koren večine drugih sistemov obrazne refleksologije.

Dien Cham/n prihaja iz Vietnama. Gre za mlado metodo refleksoterapije, saj jo je njen "izumitelj" profesor Bui Quoc Chau zasoval šele v osemdesetih letih. Profesor je pred zasnovo metode dolga leta delal klinično na pacientih, kot akupunkturist. Ugotovil je, da z določenim načinom stimulacije točk sproži v telesu samozdravljenje in telo tako samo ponovno vzpostavi ravnovesje. 

Diem/n Chan je zelo kompleksna metoda, ki vsebuje znanja vzhodnih in zahodnih ved, filozofij, medicine. Zajema predvsem znanje akupunkture, kemije, fizike, geometrije, kibrernetike, življenske energije, I Ching itd. Inspiracijo zajema iz Budizma, Taoisma, Zen-a, tradicionalne vietnamske medicine, kulture, običajev. 

Neglede na kompleksnost metode se te vrste refleksologije lahko nauči prav vsak. Profesor Bui Quoc Chau je metodo zasnoval predvsem tako, da si z njo lahko vsak pomaga na enostaven in ekonomičen način pri raznovrstnih težavah. Z Dien Cham/n -om aktiviramo zdravilne moči telesa, vplivamo na pretok energije in tako na vzpostavitev ravnovesja. Za izvedbo Dien Cham/n-a uporabljamo posebno orodje, sami pa si lahko pomagamo tudi s samomasažo s prsti ali katerim drugim predmetom, ki nam je tisti trenutek dostopen. 

Z razliko nekaterih drugih metod reflesoterapije je učinek velikokrat takojšnji. Izvajamo jo lahko tako v akutnem, kot kroničnem stanju. Seveda pa izpostavim, da jo je priporočljivo izvajati, kot preventivo. Diem Cham/n izvajamo na obrazu, izvajamo jo lahko pa tudi na celem telesu. Prednost metode je stalna dostopnost obraza. Izvajamo jo lahko kadarkoli in kjerkoli, tako na sebi, kot na drugih.

V katerih primerih je indicirana metoda Dien Cham/n?

Praktično jo lahko izvajamo v primerih nevroloških težav, težav s prebavnim sistemom, težav s krvnožilnim in linfnim sistemom, pri uroloških težavah, glavobolih, nespečnosti, akufenih, pri težavah s skeletno.mišičnim sistemom, pri težavah z impotenco, neplodnostjo, pri težavah s kožo, itd.

Predvsem pa se veselimo učinkov, kot so globoka sprostitev, boljši spanec, razstrupljanje telesa, boljša prekrvavitev, zvišan imunski sistem, boljša koncentracija in večja ustvarjalnost, večja energija, čustevno ravnovesje, ter seveda izboljšanje oziroma odprava težav, ki so vas pestile.

Vredno jo je poskusiti. Še bolj vredno se jo je naučiti. Najlepše pa jo je deliti. 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...