Maja R. Mihovec

Drevesa: njihova moč

28. februar 2017    447 ogledov

Veliko ljudstev je propadlo zaradi negospodarnega ravnanja z gozdom – tako zelo mogočna so. Drevesa nam nudijo gospodarske koristi, kot je npr. gradbeni les, dajejo nam plodove, čist zrak, varujejo zemljo, dajejo svoje zdravilne učinkovine, nudijo zavetje, ščitijo divje živali ipd.

 

Ne le, da ima vsako drevo drugačno vrsto lesa, ki se razlikuje po barvi, trdoti, po učinkovinah, ki jih vsebuje, ampak ima vsako drevo tudi svojo energijo, ki nam je lahko v pomoč pri soočanju z življenjskimi izzivi. Na nekem energijskem nivoju nam sedenje v senci drevesa oz. stik z njim daje tisto, kar v danem trenutku potrebujemo. Pa poglejmo nekaj primerov:

-          Breza je na videz krhka in nežna. Vendar pa je zelo trdoživa in prilagodljiva. Ima sposobnost hitrega obnavljanja, kljubovanja udarcem. To daje tudi nam.

-          Bor nam daje življenje in vitalnost. Ima aromatično in optimistično energijo. Njegova smola celi in zdravi.

-          Hrast nam daje trdnost in stabilnost.

-          Jelka se ponovno vrača v naše gozdove. Povezuje zemljo in vesolje in to je tisto, kar nam prinaša – pretočnost energije in globino.

-          Bukev je močna, nikogar se ne boji in nima sovražnikov. Osvobaja nas strahov in nam daje samozavest.

-          Smreka nam daje življenje, saj olajša dihanje in njena smola zdravi.

 

Čudovito je sedeti pod drevesom in čutiti povezanost z njim. Prepustimo se in intuitivno izberimo drevo, ki je v danem trenutku pravo za nas. Prav je, da mu zaupamo in da izrazimo svojo hvaležnost za tisto, kar nam daje.

Vir: www.bogastvo-travnika.si, revija Bodi Eko
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...