Maja R. Mihovec

Drugi del o terapevtski masaži

14. februar 2017    151 ogledov

V idealnem svetu bi hodili na masažo vsak teden. Si predstavljate? Sprotna relaksacija, sprotno reševanje poškodb, zakrčnin, napetosti ipd. predno sploh pride do resnejših zapletov, sprotno razvajanje, sprotna nega …

Ampak ker ne živimo v idealnem svetu in si tedenskih masaž ne moramo privoščiti, vseeno pa smo pripravljeni storiti nekaj zase ali pa smo postavljeni pred problem (bolečina, poškodba ipd.) lahko vsaj malo pripomoremo k izboljšanju svojega počutja z občasnimi obiski masažnega tretmaja.

Kako pogosto je terapevtska masaža priporočljiva?

To je odvisno od posameznika, od njegovih ciljev in morebitnih težav. Ob izraženem problemu, bolečini, se priporoča več obiskov, da težavi res pridemo do dna in da sprožimo samozdravilno delovanje telesa.  Lahko jo enostavno uporabimo kot preventivo za globljo sprostitev napetosti z namenom  dobre telesne kondicije. Za določene skupine pa so priporočljivi redni obiski (npr. športniki).

Za koga je terapevtska masaža primerna?

Terapevtsko masažo je individualna in se jo da vedno prilagoditi. Primerna je za ljudi, ki veliko sedijo, za osebe, ki čutijo, da imajo trde/zakrčene mišice, za osebe, ki se ukvarjajo s športom, za nosečnice, za osebe z bolečinami ipd. V kolikor niste prepričani ali bi se odločili za terapevtsko masažo ali ne, se raje posvetujte.

Rezultati terapevtske masaže

Rezultati terapevtske masaže se pokažejo sčasoma. Učinki se namreč seštevajo in ob večkratnem obisku telo hitreje odreagira. To je morda še najbolj opazno pri lajšanju konkretnega problema npr. bolečin v predelu križa ali zakrčenih mišic zaradi športa. Vsekakor pa je izkušnja terapevtske masaže pravzaprav tista, ki vam dejansko pokaže tudi rezultat.

Vedeti moramo, da ima naše telo izredno močno sposobnost samozdravljenja. Vendar pa se ta sposobnost porazgubi, če mu naprtimo preveč in tako pademo iz ravnovesja. Zato naše telo občasno potrebuje nekaj spodbude, da se znova aktivira v smeri samozdravljenja. Še vedno pa smo glavni dejavnik mi. Naše misli in dejanja. 

Uživajte v izkušnji terapevtske masaže.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...