Tomaž Flegar

Empati

8. maj 2019    367 ogledov

Empati so ljudje, kot vsi drugi, le, da smo super odzivni. V svojih telesih namreč čutimo čustva in misli drugih, kot, da so naša lastna. In tukaj ne govorim o samo o tem, kar se drugim ljudem pojavlja na nivoju osebnosti. Včasih jih čutimo zelo globoko, saj vemo še pred njimi, kar pravzaprav čutijo v svojih globinah.

Temu bi lahko povedali, da smo neke vrste detektorji za laži, saj čutimo njihovo potrebo tega, kar iz različnih vzrokov ne morejo izraziti. Vse to česar ne morejo izraziti, znotraj njih povzroča notranji pritisk, ki ga zaznamo kot, da bi se šlo za nas in naše lastno izražanje.

Bolj se posameznik, ki je empat, začne zavedati svojih posebnih darov, bolj se lahko nauči odmikati se od tega kar čutijo drugi. Naša velika posebnost je, ko se to naučimo, da se znamo odvezati od tega, kar se posameznikom zdi, kot neposredna težava, da to vemo sprostiti, tako zase, kot za druge.

Človek, ki je navezan na to kar čuti ali misli, bo to le stežka izpustil, po drugi strani pa ga izurjeni empat, ki ve, kako se odvezati od neposrednih težav in od vzrokov za nje, lahko pomaga, da se odreši svoje težave za vedno.

Empati imamo zelo reaktiven nevrološki sistem, ki nam preko zrcalnega nevrona zelo jasno pokaže, kaj se dogaja v naši okolici. Smo neke vrste prevajalci, saj poznamo govorico tistega, kar laži pod neposredno težavo.

Za blokiranje stimulacije, ki je v dandanašnji družbi velika težava, ki odmika množice od tega, da bi lahko zares prepoznale, kaj se pravzaprav dogaja pred tem, ko nas preplavi stimulacija, nimamo enakih filtrov ko drugi. Za nas v notranjem prostoru, prostoru kognicije, ni meja. So samo pojavi stimulacije, ki se ji ob primernem treningu lahko izognemo in ponovno začnemo videti resnico, ki se nahaja pred stimulacijo.

Empati so kot neke vrste učitelji, ki so prišli na svet pomagat ljudem, da se naučijo odvezati se od tega, na kar so navezani. In če empati ne dobijo tekom svojega življenja primernega treninga, predvsem prepoznati svojo naravo, kot empat, hkrati pa zavedanja o tem, da je stimulacija, ki se pojavlja v našem polju zaznave, le sekundarni učinek, ki zakriva pravilni vzrok, smo lahko vse življenje zagozdeni v svojo predstavo o svetu.

Mnogi empati še pri 50. ne vedo, da so empati in da čutijo čustva drugih, kljub temu, da se jim to dozdeva, predvsem pa ne vedo, kako se tega odrešiti. Če poznate koga, za katerega slutite, da je emapt, mu prosim povejte, da mogoče njegove težave izvirajo iz tega, da je visoko občutljiva oseba in ne iz tega, da ne razume sveta in da se znotraj njegovega telesa in čustev dogajajo vse mogoče čudne stvari, kajti za empate je lahko življenje na tem planetu zelo velik izziv.

Če želite pomagati ljudem, ki so vam blizu in imajo nekatere od spodaj naštetih lastnosti, jim poizkušajte usmeriti pozornost na to, da raziščejo svoje empatske sposobnosti in se potem v skladu s tem odločijo, kaj bodo s tem.

Empat je:

1. Zelo ste senzitivni na stvari okoli sebe, kar pomeni, da če ima nekdo zelo intenzivno energijo ali če je nekdo močno vznemirjen, ne čutite le, da je ta oseba vznemirjena, temveč to čutite pomnoženo krat sto. In ko je nekdo žalosten, čutite žalost pomnoženo s sto. Ali pa čutite morda krat deset. Kakršna koli so že čustva, jih čutite v sebi na zelo ekstremnem nivoju.

2. Vaša zaznava ni omejena le na poslušanje in sluh, vse kar veste, dobite iz svojih občutkov, ne samo razmišljanja. Če govorite z nekom, pa imate občutek, da govori nekaj drugega, kot v resnici čuti ali čutite, da se pretvarja ali čutite njihove misli, vnaprej začutite, kaj želi povedati ali narediti oseba, imate prekognitivne sanje, čutite, kaj vam govorijo rastline ali živali ipd. Morda imate občutek, da poslušate s svojim celim telesom, ne z umom ali pa da poslušate s celotnim energetskim poljem, ki vas obdaja

3. Čutite kar drugi čutijo, pa tega ne morete kontrolirati in četudi vprašate ljudi, kaj čutijo in vam povejo laž, še vedno čutite čustva. Npr.: Če se približate nekomu, za katerega čutite, da je vznemirjen in vprašate kako se počuti, pa vam odgovori, da je Ok, morda mislite, da se vam bo zmešalo, ker čutite, kar čutijo on, lahko čutite, da je vznemirjen. Vendar pa vam je pravkar povedal, da je v redu. Torej kdo govori resnico?

4. Imate občutek, da lahko drugim pomagate razumeti njihova čustva. Smo zelo dobri vodniki, saj vidimo skozi laži uma in lahko ljudi povežemo z njihovim resničnim čutenjem in resnico, ki jo doživljajo znotraj sebe, kot svojo lastno. Pomagate drugim ljudem da najdejo umeritev v odnosih, v življenju, če dajete ljudem vodstvo iz informacij za katere se včasih čudite od kod vam

Empat je nekdo, ki je zelo senzitiven (občutljiv) na svojo okolico na način, s katerim ni le sposoben poslušati z ušesi, temveč tudi čutiti pogovor, prebrati telesno govorico na zelo globokem nivoju in zaznati na zelo globoekm nivoju, kar soeba dela na zelo globokem nivoju. In dokončno boste bolj razumeli to osebo, bolj kot sama razume sebe.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...