Barbara K√∂veŇ°- 4Berkana magical , raziskovalka energijskega in duhovnega sveta

Empatija

piŇ°e: Sara Lukan
12. maj 2020    92 ogledov

Postaviti se v koŇĺo nekoga drugega je poseben dar, imenovan empatija. Biti empat ne pomeni le, da se vŇĺivimo v nekoga drugega, ampak da zańćutimo kar ńćuti nekdo drug, da zańćutimo ńćloveka. Njegovo sreńćo, Ňĺalost.

Biti empatińćen ni vedno lahko, kakor si nekateri morda predstavljajo. To namreńć pomeni ńćutiti tudi boleńćino, trpljenje. Vńćasih le na emocionalni ravni, vńćasih pa tudi na fizińćni.

Poznamo veńć vrst empatije, v osnovi jih delimo glede na vrsto zaznave: ńćustvena, fizińćna in spoznavna.

Kot Ňĺe omenjeno, empati lahko ńćutijo ńćustva drugih ljudi, kar v osnovi pomeni da ńćustva zańćutijo tako mońćno, kot bi bila njihova.

Pri fizińćnih zaznavah zańćutijo fizińćne boleńćine drugih ali njihovo pońćutje na fizińćni ravni. Pri tem velja omeniti tudi empate, ki ńćustva zaznavajo fizińćno.

Spoznavni empati pa imajo mońćno razvit instinkt oziroma Ň°esti ńćut in preprosto vedo kaj se z nekom dogaja.

TeŇĺave se lahko pojavijo, ko empati ne znajo prenehati "brati" oziroma zaznavati drugih ljudi in ko ne znajo potegniti ńćrte med svojimi zaznavami in zaznavami drugih. Preko meditacije in povezave s seboj, preko dela na sebi in na osebni rasti laŇĺje prepoznavamo mejo in "vkljuńćujemo in izkljuńćujemo branje". A do tam je dolga pot, ki se jo moramo nauńćiti.

"Empatija je videti skozi ońći drugega, sliŇ°ati skozi uŇ°esa drugega in ńćutiti skozi srce druge osebe."

Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj rańćun 3 Ňĺarke (za tvoj 1. komentar)!
Mojca
  komentiral 3 leto nazaj
HvaleŇĺna
Nalagam...