Pika

Energijsko čiščenje prostora - zakaj in kako?

piše: Pika
8. junij 2020    773 ogledov

Že od antičnih časov so naši predniki prižigali sveta zelišča in smole, saj so verjeli, da sveti dim dviguje vibracije, odganja negativnosti in pomaga pri duhovnem delu.

Kadila se uporabljajo v številnih kulturah in religijah – tudi v krščanstvu, saj je njegov namen odstraniti bolne in negativne energije. S postopkom dimljenja prečistimo energije in dvignemo vibracijo prostora, saj lahko po opravljenjem dimljenju začutimo, kako postane energija v prostoru lahkotna.

Kako izbrati pravo zelišče?

Pomembno je, da veste, da so vse rastline svete, ne samo žajbelj, ki je najbolj razširjen in znan kot odstranjevalec energij. Vsaka rastlina ima svoje čarobne lastnosti in vibracijo in vsako zelišče, ki ga izberete na podlagi svoje intuicije, bo delovalo za vas. Lahko uporabite samo eno vrsto zelišča ali pa jih uporabite več. Pri čiščenju prostorov je najpomembnejši namen, vse drugo so pripomočki, ki delujejo z vašim namenom in vero. Zato pri čiščenju prostorov ni pravega ali napačnega početja, vse dokler imate jasen namen in opravljate čiščenje prostora na način, ki vam je blizu.

Pri čiščenju prostora lahko na pomoč pokličite tudi angele, nebeško kraljestvo, Boga, samoroge ... Tiste aspekte energije, ob katerih se počutite varne in v katere verjamete.

Pri čiščenju prostora lahko uporabite zelišča (žajbelj, beli žajbelj, lovorov list, mirto, baziliko ...), dišeče palčke, sveti les oz. palo santo, sol, smolo ...

Energijsko čiščenje prostora 

Najprej prižgite en konec zavitka belega žajblja, počakajte nekaj sekund, da zagori. Ko plamen ugasne, popihajte po prižganem koncu, da se žerjavica porazporedi. Vaš zavitek bo začel žareti in iz njega se bo kadilo.

Pri sebi imejte podstavek (krožniček, lupino od školjke ...) iz negoreče sestavine, da bo pepel, ki nastanja pri žarenju, lahko padal nanj.

Ko se začne dim dvigovati navzgor, dajte namen svojega čiščenja. Če ste senzitivni za energije, poskusite zaznati, kakšna energija je v prostoru – na steni, predmetu ... Je gosta, topla, težka ...? Je prijetna ali se ob tej energiji ne počutite dobro? Poskusite zaznati vse, kar se dogaja pred vami in okoli vas.

Če delate z angeli, vodniki, samorogi, Bogom ..., se pred samim čiščenjem prizemljite in povežite z energijo, ki jo boste priklicali za pomoč ali podporo pri energijskem čiščenju.

Če ste oseba, ki ima rada obrede, lahko pred čiščenjem opravite svoj obred.

Čiščenje z dimom lahko uporabite za namen zdravljenja. Predstavljajte si, kako dim očisti vsako bolezen ali poškodbo.

Dim lahko razpihujete po prostoru s peresom ali roko 

Lahko uporabite smer čiščenja, recimo od vhodnih vrat v smeri urnega kazalca. Vsak prostor očistite in zaprete, ko končate, odprete okna, da lahko dim zapusti prostor, in prižgete svečko, ki predstavlja luč oz. svetlobo.

V nekaterih kulturah začnejo čistiti pri vzhodu, nadaljujejo z jugom, zahodom in severom, preden ponovno končajo na vzhodu. Temu pravijo tudi obredni krog.

Prostor lahko čistite, kadarkoli čutite, da potrebujete svežo, lahkotno in pozitivno energijo.

Sveta zelišča za čiščenje prostora

Spodaj so naštete lastnostii nekaj zelišč, ki jih tudi sama uporabljam pri energijskem čiščenju prostora in ritualih. Lahko jih uporabljate samostojno ali v kombinaciji. Ta zelišča se že stoletja uporabljajo po vsem svetu in nekatera so tudi nepogrešljiva v gospodinjstvu – verjetno jih imate doma.

Lucerna (alfalfa) – povezana je s psihičnimi (jasnovidnimi) sposobnostmi in povezovanjem z živalskimi vodniki.

Bazilika – privablja ljubezen, srečo, mir in denar, umirja um.

Lovorov list – za krepitev intuicije, vedeževanje, uspeh, denar, magijo želja.

Modra smreka – simbol čistih namenov, velikodušnosti in dajanja.

Ognjič – ljubezen.

Kamilica – za čiščenje in zaščito.

Cimet – ko ga prižgete, se dvignejo visoke duhovne vibracije.

Nageljnove žbice – za zaščito in privabljanje nasprotnega spola.

Domači žajbelj – za čiščenje negativnih energij in čiščenje ter celjenje avre.

Koper – za zaščito, srečo, denar in poželenje.

Evkaliptus – za zdravljenje in zaščito.

Kadilo-smola – zmanjšuje stres, lajša napetost in vas povezuje z energijo izvora.

Ingver – pospešuje stvari in doda svojo magično moč aktivnosti, prinaša strast.

Sivka – prinaša mir, sprostitev, počitek, čistost ljubezni.

Limonska trava – za čiščenje in očiščenje energij, odstranjevanje ovir.

Rožmarin – za odstranjevanje negativnih energij, povezanih z boleznijo.

Timijan – za osvobajanje preteklosti.

Palo santo – za globoko zdravljenje fizičnega telesa, za čiščenje energij prostora.

Beli žajbelj – uporablja se za čiščenje negativnih energij iz predmetov, doma in ljudi.

Kakršenkoli namen že imate za dimljenje, si predstavljajte, da tisto, kar čistite, odplava/odide z dimom.

Ko energijsko čistite prostor, lahko molite, ponavljate afirmacije ali pojete. Naredite svoje čiščenje po svoji intuiciji in vzgibu. Noben način ni napačen, vse dokler to počnete z dobrim namenom.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...