Jelka Klun

Hoja po labirintu

piše: Jelka Klun
15. avgust 2018    98 ogledov

Hoja po labirintu je neke vrste ritual zato se moramo tega zavedati. Ritual je postopek v katerem se zavestno pripravljamo na določen proces ali  izkušnjo. Kadar pa ritual sam po sebi predstavlja izkušnjo, govorimo o ritualu, ki pripada duhovni sferi in lahko vključuje tudi obrazce moči – labirinte.  Ritual hoje skozi labirint ni statičen postopek ampak gre za dinamično dogajanje, ki se menja skupaj z vami.

Priporoča se, da se oseba pred vstopom v labirint zbere in se prepusti tišini. Ko enkrat vstopimo v labirint se ne obračamo dokler ne pridemo do središča. Pazimo da ne prestopimo iz ene steze v drugo. Hoja skozi labirint je spontan proces v katerem moramo sprejeti vse izkušnje, ki se pojavijo.

Glavne točke labirinta so vhod, središče in vsaka točka, kjer se začne nova steza torej kjer se obrne smer hoje.

Na začetku labirinta se obrnemo proti središču in nekajkrat počasi vdihnemo in izdihnemo.

V mislih izrazimo namero zakaj gremo v labirint, npr.: »Stojim pred labirintom…….. in se globoko v srcu predajam njegovi izkušnji«

Ko gremo proti središču, se na vsaki točki kjer se smer hoje obrne ustavimo. Zapremo oči in si v mislih postavimo vprašanje, ki se nanaša  na probleme tistega področja našega življenja za katerega je postavljen labirint  Npr: kakšne so moje besede, ali prinašajo veselje ali žalost, kakšna so moja dejanja, osrečujejo druge ali jih prizadanejo, zakaj imam probleme v komunikaciji s to.. osebo. Po vsakem vprašanju  ponovimo besede: »Kakršenkoli sem bil do sedaj, grem naprej po poti do notranje resnice.«

V središču labirinta se ustavimo. Zapremo oči in če čutimo, da bi ostali dalj  časa to tudi storimo, ker ni nobenih pravil in omejitev. Dlani obrnemo proti zemlji, da bolj začutimo energijo labirinta. Če pa želimo, lahko dlani položimo tudi na srčno čakro. Na energijski ravni lahko začutimo vročino, drhtenje, zibanje, pa tudi slabost. V primeru slabosti je za naše trenutno fizično in psihično stanje energija labirinta premočna in se zato odpravimo nazaj proti izhodu. Osredotočeni v sebi skušajmo ujeti kaj nam sporoča labirint v zvezi z namenom za katerega je zgrajen in v povezavi z vprašanji, ki smo jih postavljali ko smo hodili proti središču. Če se nam zdi, da ni odgovorov se lahko samo prepustimo energiji labirinta. Ko začutimo, da je dovolj, se odpravimo proti izhodu.

Na poti proti izhodu se zopet ustavimo na vsaki točki kjer se smer hoje obrne in v mislih izrečemo afirmacijo, da so problemi ki sem jih izrazil na poti proti središču, sedaj rešeni. Npr: moja komunikacija s to osebo… je sedaj bolj iskrena, delujem v skladu s srcem in ne samo po razumu, sem bolj čuteč do te osebe… ..itd.

Ko pridemo do izhoda se zopet obrnemo proti središču in se zahvalimo za vse izkušnje, ki smo jih prejeli s hojo po labirintu.

Če ima labirint samo eno stezo, torej da ves čas do središča hodimo v eni smeri, ves opisan postopek naredimo v središču labirinta.

Vsak labirint ima svoj značaj in svoj del v ustvarjanju moči. Poleg uporabe labirinta v te namene, pa ga lahko uporabimo za vse namene, ki se nam zdijo pomembni.(npr. poroka).

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...