Nadja Ogrinc

Izberi sebe - tudi v odnosih

piše: Nadja Ogrinc
26. januar 2018    827 ogledov

Ste v odnosu? Imate partnerja? Klju─Źno vpra┼íanje pa, je ali imate (tudi) SEBE?┬áSploh ni pomembno, ali ste trenutno v kakr┼ínemkoli razmerju ali ne, cilj tega ─Źlanka je, da vas opolnomo─Źi, da v prvi vrsti izberete celotnega SEBE in potem ustvarite odnos, ki bo deloval za vas.

Kaj, ─Źe je partnerstvo lahko┬ásamo dodatek, prispevek in u┼żitek k va┼íemu ┼żivljenju?┬áKaj, ─Źe vam ni treba vsega svojega ┼żivljenja in sebe omejiti na eno osebo?

Odkrila sem, kako je resni─Źno pomembno, da damo v prvi vrsti sami sebi vrednost in vse potrditve, za katere mislimo, da jih potrebujemo od drugih.┬áPomembno je, da se zavedamo sebe in da svoje vrednosti ne pogojimo z vrednostjo, ki nam jo dolo─Źi na┼í partner.

Kako je to videti v praksi?

Pogostokrat sami sebe dojemamo na na─Źin, kot nas dojema na┼í partner ali pa nekdo drug, ki smo mu dali ve─Źji pomen (npr. star┼íi, prijatelji, profesorji itd.).┬áKo nas ta oseba ne obravnava ve─Ź na na─Źin, kot bi pri─Źakovali, sami sebe potihoma prizadevamo, ker smo svojo vrednost pogojili z njihovim obravnavanjem in ob─Źudovanjem.

Če nam naš partner vsak dan ne pove tistega, kar bi radi slišali, postajamo nezadovoljni, ker menimo, da nimamo vrednosti.

V resnici pa za na┼íe nezadovoljstvo ni krivo partnerstvo, ampak to, da nimamo SEBE.┬áKoliko od teh stvari, ki jih pri─Źakujete od partnerja, pa imate sami do sebe? Koliko se cenite, ob─Źudujete in ste tam zase?┬á

Kaj, ─Źe bi najprej sprejeli sebe in bi se imeli radi tako, kot pri─Źakujete, da vas bo imel nekdo drug?┬áKaj, ─Źe bi si izbrali, da samega sebe ne boste nikoli ve─Ź zapustili in da boste izbirali samo ┼íe to, kar vam kreira ve─Ź in bolj┼íe ┼żivljenje?

Prosim, ozavestite, da si lahko najbolj divje ┼żivljenje ustvarite sami in da vam ni treba ─Źakati na nekoga, da bo to pri─Źaral za vas.┬áTo─Źno ta trenutek lahko za─Źnete kreirati svoje ┼żivljenje na na─Źin, kot si izbirate. Sami ste sposobni ustvariti vse, kar si lahko zamislite, in ┼íe veliko ve─Ź od tega.

Hkrati ste lahko voljni prejeti prispevek vsake osebe, ki vam lahko pomaga pri tem. Vendar zdaj tega ne po─Źnete ve─Ź iz potrebe in ste nehali ─Źakati, temve─Ź izbirate in kreirate svoje ┼żivljenje po svoje.

Lahko se spra┼íujete:┬á"Kako lahko ustvarim svoje ┼żivljenje onkraj svojih najbolj divjih sanj in kako sem lahko tak┼ína energija, da za to ne potrebujem nikogar ali ni─Źesar, da mi pri tem pomaga, hkrati pa sem voljan/voljna imeti in prejeti vse?"

Kaj, ─Źe bi za svoje partnerje izbirali ljudi, ko so negovalni do na┼íega telesa in ki bodo hvale┼żni, da so lahko z nami? Pa tak┼íne, ki z navdu┼íenjem kreirajo svoje ┼żivljenje?

Kaj, ─Źe bi izbrali sebe in iz tega prostora kreirali razli─Źne vrste odnosov, ki bodo delovali in ki nam bodo v najve─Źji prispevek?┬áJe zdaj ─Źas za nekaj druga─Źnega?

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...