Nadja Ogrinc

Izberi sebe - tudi v odnosih

piše: Nadja Ogrinc
26. januar 2018    740 ogledov

Ste v odnosu? Imate partnerja? Ključno vprašanje pa, je ali imate (tudi) SEBE? Sploh ni pomembno, ali ste trenutno v kakršnemkoli razmerju ali ne, cilj tega članka je, da vas opolnomoči, da v prvi vrsti izberete celotnega SEBE in potem ustvarite odnos, ki bo deloval za vas.

Kaj, če je partnerstvo lahko samo dodatek, prispevek in užitek k vašemu življenju? Kaj, če vam ni treba vsega svojega življenja in sebe omejiti na eno osebo?

Odkrila sem, kako je resnično pomembno, da damo v prvi vrsti sami sebi vrednost in vse potrditve, za katere mislimo, da jih potrebujemo od drugih. Pomembno je, da se zavedamo sebe in da svoje vrednosti ne pogojimo z vrednostjo, ki nam jo določi naš partner.

Kako je to videti v praksi?

Pogostokrat sami sebe dojemamo na način, kot nas dojema naš partner ali pa nekdo drug, ki smo mu dali večji pomen (npr. starši, prijatelji, profesorji itd.). Ko nas ta oseba ne obravnava več na način, kot bi pričakovali, sami sebe potihoma prizadevamo, ker smo svojo vrednost pogojili z njihovim obravnavanjem in občudovanjem.

Če nam naš partner vsak dan ne pove tistega, kar bi radi slišali, postajamo nezadovoljni, ker menimo, da nimamo vrednosti.

V resnici pa za naše nezadovoljstvo ni krivo partnerstvo, ampak to, da nimamo SEBE. Koliko od teh stvari, ki jih pričakujete od partnerja, pa imate sami do sebe? Koliko se cenite, občudujete in ste tam zase? 

Kaj, če bi najprej sprejeli sebe in bi se imeli radi tako, kot pričakujete, da vas bo imel nekdo drug? Kaj, če bi si izbrali, da samega sebe ne boste nikoli več zapustili in da boste izbirali samo še to, kar vam kreira več in boljše življenje?

Prosim, ozavestite, da si lahko najbolj divje življenje ustvarite sami in da vam ni treba čakati na nekoga, da bo to pričaral za vas. Točno ta trenutek lahko začnete kreirati svoje življenje na način, kot si izbirate. Sami ste sposobni ustvariti vse, kar si lahko zamislite, in še veliko več od tega.

Hkrati ste lahko voljni prejeti prispevek vsake osebe, ki vam lahko pomaga pri tem. Vendar zdaj tega ne počnete več iz potrebe in ste nehali čakati, temveč izbirate in kreirate svoje življenje po svoje.

Lahko se sprašujete: "Kako lahko ustvarim svoje življenje onkraj svojih najbolj divjih sanj in kako sem lahko takšna energija, da za to ne potrebujem nikogar ali ničesar, da mi pri tem pomaga, hkrati pa sem voljan/voljna imeti in prejeti vse?"

Kaj, če bi za svoje partnerje izbirali ljudi, ko so negovalni do našega telesa in ki bodo hvaležni, da so lahko z nami? Pa takšne, ki z navdušenjem kreirajo svoje življenje?

Kaj, če bi izbrali sebe in iz tega prostora kreirali različne vrste odnosov, ki bodo delovali in ki nam bodo v največji prispevek? Je zdaj čas za nekaj drugačnega?

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...