Andreja Pancar

Izjemno pomemben mlaj, ki nosi energijo celotnega leta

11. april 2021    713 ogledov

Tokratni mlaj ne nosi zgolj energijo teh dni okoli lunine mene, temveč prinaša energijo celega leta. Namreč prazna luna v ribah se po vedski tradiciji lahko tretira kot vedsko novo leto in s tem daje vpogled v energijo novega cikla.

Na dan prazne lune v ribah se praznuje dan, ko naj bi Brahma (kreator) ustvaril Vesolje, prav tako se praznuje energija boginje Šakti, velike božanske matere, ki uteleša žensko energijo, plodnost, ki je povezana z manifestacijo realnosti in je povezana z energijo Zemlje.

Tokratni mlaj v ribah nakazuje na nov cikel

S tem ta Luna nakazuje na nov cikel, novo rast, nov razvoj, prebujanje narave, nas samih.

Luna se skupaj s Soncem v času mlaja nahaja na 28° rib. Gre zopet za zadnje stopnje vodnega znamenja, ki se v djotišu imenujejo gandanta, kar pomeni »vozel na koncu« oz. karmični vozel, ki ga moramo razvozlati tik pred koncem, preden se lahko pomaknemo naprej.

Zadnje stopinje že same po sebi nakazujejo na potrebne zaključke, spuščanje, ko je v to gandanti, je vse skupaj čustveno precej težje in naporno, saj nam lahko budi občutke izgubljanja tal pod nogami, utapljanja …

V tej energiji mlajev smo pravzaprav že od pretekle pomladi, namreč v lanskem letu smo imeli dva mlaja v znamenju device – prvi na 0° in drugi na zadnji stopinji, in vse od takrat imamo mlaje na zadnjih stopinjah znamenj. Kot da zares ne moremo in ne moremo zaključiti in se premakniti naprej.

Če vemo, da energija tega mlaja nakazuje energije prihodnjega obdobja enega leta, lahko sklepamo, da bo ta vpliv želje po zaključku, ki nikakor ne pride trajal še celo leto. Sama zagotovo tako občutim ta »korona time«, pa še marsikaj funkcionira po tem principu, verjamem, da ne samo zame.  

Kaj je pomembno v tem času?

V tem času je predvsem pomembno, da zares čutimo, da si dovolimo občutit, vse kar je znotraj nas, da ozavestimo in nato spustimo, kljub temu, da čustveno ne bo najlažje. A nagrada, ki jo ta poplava notranjega doživljanja prinese, je mir. Mlaj se namreč dovrši v ozvezdju, ki nakazuje konec neke poti, predstavlja tisti mir, ki ga občutimo, ko se vrnemo po daljšem času na razburkanem morju nazaj v pristan.

Kljub temu, da bo splošen in globalen oris energij prihodnjega leta še vedno v nekih zaključevanjih, nas v tem spomladanskem času, proti koncu aprila čaka nov zagon, nova energija, prebujanje, nov cikel. Namreč Luna bo že v roku nekaj ur po mlaju prestopila v znamenje ovna – oven nakazuje začetek, novo energijo, nov cikel, aktivira se ognjena energija. Po nekaj dneh se ji pridruži še Sonce in proti koncu meseca še Merkur, Venera pa je že včeraj prestopila vanj.

Vsi ti planeti se bodo srečali z generacijskim planetom Uranom, kar bo dalo bolj revolucionarno naravnanost, nov dvig energije, moči.

Če se vrnemo nazaj na  mlaj 12.4.… Če ste se v tem vikendu počutili utrujene, brez energije, a hkrati nemirne, nič čudnega..

V znamenju rib (kjer se dovrši mlaj) se nahaja tudi planet Merkur, kar je njegova najslabša možna pozicija. Kot planet komunikacije lahko le to zaštrika in naredi bolj neugodno.

A kakorkoli, skozi ta april se moramo prebiti. Izkoristimo čas za ozaveščanje, spuščanje starega, odsluženega, kar nas ne podpira več in se samo odpirajmo za novo. Konkretne korake v to smer pa bomo nekako lažje naredili proti koncu meseca.

Kaj pa ti praviš? 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Bojana
  komentiral 3 teden nazaj
Hvala za razlago...zakaj vprašanja so dobila odgovore
Jure
  komentiral 3 teden nazaj
Hvala, vse napisano resnično sovpada z dogajanjem v in okoli mene.
Irena
  komentiral 3 teden nazaj
Hvala. Super razlaga za lažje razumevanje dogajanja.
Teme:
Nalagam...