Klavdija Verlak

Kaj imajo skupnega čakre, telesne bolečine, bolezni, arhetipi in duhovna rast?

17. avgust 2020    1393 ogledov

Poznate knjigo Louise Hay Življenje je tvoje? V njej sem prvič zasledila povezavo med energijo, prepričanji in čustvi ter boleznimi in bolečinami. Najprej se mi je vse to zdela znanstvena fantastika, vendar pa po veliko letih raziskovanja določenih bolečin v telesu, ki se niso dale odpraviti in navidezno niso imele razloga, da bi sploh obstajale, čisto nič več ne dvomim o znanju iz knjige. Naše telo je izredno komunikativno. Sporočila, ki jih predaja, so iz celotnega našega bitja, iz vseh naših teles. Žal pa je res tudi, da ko se začne oglašati telo, je situacija že precej resna in je čas, da čisto zares prisluhnemo.

Tega nisem vedela o čakrah 

Ste vedeli, da čakre 'nadzorujejo' različne organe znotraj področij, ki jih pokrivajo? Tako na primer prva čakra pokriva kolke, trtico, križ, hrbtenico, spolne organe, kosti, ledvice. Če imate torej boleč križ ali boleče menstruacije, se odgovor za boljše počutje skriva v prvi čakri. Več o tem, kateri organi spadajo pod posamično čakro in kako je vse povezano, bomo skupaj odkrivali na brezplačnih zoom delavnicah

Kaj vse torej vpliva na pretočnost čaker?

Velikokrat slišimo, da moramo skrbeti za pretočnost čaker. Ampak kaj pa to je?

Nepretočno čakro lahko primerjamo z, na primer, zamašenim odtokom. Simbolno je odtok odličen primer: prvič, ker pokaže, da zamašeni odtok naplavi vso umazanijo nazaj v korito, in drugič, ker če ne očistimo odtoka in odstranimo vseh delčkov, ki so ga zamašili, cev ne bo pretočna.

Tako je tudi s čakrami. Ko se nam čakra 'zamaši', nam na površje naplavi vse, kar smo uspešno pometali pod preprogo alias spirali po cevi upajoč, da se ne bo zamašila. Vse, kar nam taka voda naplavi nazaj, so čustva, kot so jeza, strah, krivda, sram, žalost. Naplavi nam spomine, ki v nas vzbujajo eno od naštetih čustev. Spomine na ljudi, ki so nam obsedeli v želodcu ali jetrih. Tudi tiste, ki nam črpajo energijo in nam ne dajo dihati.

Seveda se, tako kot pri odtočni cevi, tudi pri čakrah lahko kar nekaj časa lepo izmikamo in si lažemo, da do zamašitve ne bo prišlo, čeprav ostanke hrane, ki so sicer za kompost ali biološki odpad, ali pa kavno usedlino, na primer, vztrajno zlivamo v korito. Nekaj časa pomaga cevosan, če pa nadaljujemo, se nekega dne zgodi neizbežno: cev poči, vodo vrže ven ... 

Tako je tudi pri telesu in čakrah: če preveč dolgo mašimo in bežimo pred svojimi čustvi, vzorci in navadami, ki nas mašijo, telo 'poči' – pokažejo se bolečine, napetosti, zatrdline, bolezni.

Kako pa 'odmašiti' čakro?

Podobno kot zamašeno cev: odpreti jo je treba in očistiti vseh umazanij, ki so se nakopičile v njej. S to razliko, da v čakrah ne nabiramo kavne usedline in bioloških odpadkov, temveč nerazrešena in potlačena čustva.

Namesto cevosana lahko uporabimo prepoznavanje z arhetipi, meditacije in manualne energijske terapije, ki iz vašega telesa odstranijo celični zapis zastalih čustev.

Zakaj arhetipi?

Arhetipi so vzorci obnašanja in lastnosti, ki jih razvijemo v določeni vlogi, ki jo igramo. Ko ste v vlogi mame, žene, sodelavke, šefa, avtomatsko prevzamete določene lastnosti, ki jih vi povezujete s to vlogo. Vse te lastnosti imajo dva pola: sončnega in senčnega. Sončni vidik vaših vlog je usmerjen v rast in razvoj vas samih in oseb, s katerimi komunicirate v tej vlogi. Senčni vidik pa je tisti, kjer ste manipulativni, želite, da je vse tako, kot sami hočete, tako kot vi menite, da je prav. Lahko pa v določeni vlogi sebe dajete v nič in se ne cenite, se ne postavite zase in dovolite ljudem, da hodijo po vas. Vse to je senčna stran neke vloge. Vsi imamo obe strani.

Naša senčna stran ni slaba stran. Senčna je zato, ker je še ne poznamo in na nas vpliva nezavedno. Je torej še v senci ali temi. 

Velika večina naših reakcij, sploh tistih, ki v nas sprožajo čustveno bolečino, je običajno nezavednih. Odgovor, zakaj se nam dogaja, je skrit v senci arhetipa, ki ga v določeni vlogi živite. 

Če želite torej razumeti, zakaj za boga se vam v življenju vedno znova pojavljajo isti ljudje, iste situacije, v katerih vedno znova enako reagirate – to se dogaja zato, ker ste ujeti v arhetipski vzorec, ki ga sprožijo določeni trigerji znotraj vas. Arhetipi vam lahko pomagajo odkriti, kaj ta triger je. 

Zakaj je pomembno ozavestiti svoje trigerje?

Ko jih prepoznate in ozavestite, zakaj ste v določeni situaciji vedno znova prestrašeni, prizadeti, jezni ali v kateremkoli drugem čustvenem stanju, se zmanjša čustveni naboj te iste situacije. Vedno manj ste prizadeti in vedno lažje vam bo reagirati drugače. 

Kako so povezane bolečine in arhetipi?

Več študij dokazuje, da so čustva povezana s senzacijo v telesu. Arhetipski vzorci v vas vzbudijo čustva. Če ta čustva dojemate kot negativna in jih ne sprostite iz telesa, se bodo vanj shranila. Čustva so energija, energija pa, kot vemo, nikoli ne gre v nič. 

Kako se čustva odločijo, na katero mesto se bodo shranila? 

To je odvisno od tega, na katerem energetskem telesu – čakri – imate neravnotežje. Tam je vaše energetsko polje šibko in bo 'tujka' spustilo noter. Prav zato so bolečine na določenih delih telesa povezane z določenimi čustvi in ti z določenimi 'trigerji' ali arhetipskimi vzorci. 

Lahko tako shranjena čustva sprostite iz telesa?

Da, lahko. Prvi korak je, da ozavestite, da ste čustva sploh imeli. Drugi korak, da prepoznate, zakaj se vam določene reakcije ponavljajo. 

Naše telo je resnično čudežen stroj, v katerem nič ne deluje izolirano drug od drugega. Vse je med seboj povezano. Ko postanete pozorni na njegovo govorico, vam bo povedalo vse, kar morate vedeti, da bi lahko pretočno živeli.

Kaj ima vse to opraviti z duhovno rastjo???

Naloga, s katero smo prišli na ta svet, je, da se skozi življenje vedno bolj spominjamo, kdo v resnici smo, in da se poskušamo čim bolj približati svoji izvorni duhovni naravi. To delamo tako, da se spoznavamo z vseh zornih kotov.

Arhetipski vzorci, situacije v življenju, ljudje, s katerimi imate opravka, vaše reakcije na določene trenutke, fizične in psihične bolečine, so kot neke vrste zemljevid do izvornega sebe. Delo na sebi, iskanje izvornega sebe, prepoznava svoje dušne narave – to je duhovna rast. Vedno najprej delo na sebi v tukaj in zdaj.

Pridružite se nama na brezplačnih zoom delavnicah, na katerih se bomo pogovarjali o naših sencah, kako so te vidne v našem telesu in čakrah ter seveda kaj lahko naredite, da jih osvetlite.

 

ZA PRIJAVO KLIKNITE TUKAJ.

 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...