Monika Radič

Kaj nam prinašajo energije poletnega solsticija?

19. junij 2018    905 ogledov

Pred nami je poletni solsticij in koledarski začetek poletja. Beseda solsticij izvira iz latinske besede solstitium, ki pomeni sonce miruje. To je najdaljši dan v letu, ko je energija sonca najintenzivnejša. Svetloba je takrat najmočnejša, nato pa se dnevi spet postopoma začnejo krajšati.

Brez sonca ni življenja, zato je ta dan namenjen njegovemu čaščenju in čaščenju svetlobe znotraj nas samih. Sonce nam daje energijo, moč, svetlobo, toploto in hrano in prav je, da se mu na ta dan zahvalimo za vse njegove darove. Naši predniki so ta dan slavili na različne načine, se povezovali z naravo, elementali in duhovnimi bitji.

Kaj nam poletni solsticij prinaša in k čemu nas vabi?

Če je bila pomlad čas, ko smo posadili semena, je zdaj prišel čas žetve. Zdaj je pravi čas za umiritev, vpogled vase, samorefleksijo. Tako kot miruje sonce, za trenutek obmirujmo tudi mi in izkoristimo ta čas za napajanje z življenjsko energijo – energijo sonca in svetlobe.  Izkažimo hvaležnost soncu in v sebi poiščimo svetlobo.

Narava ves čas spreminja svoj cikel in nas vabi, da enako storimo tudi mi. Ključno je, da znova za seboj pustimo tisto, kar nam ne služi več, in ponovno vstopimo v novo energijo. Izrazimo hvaležnost za vse, kar imamo, bodimo hvaležni za življenje. Energije poletnega solsticija so izredno močne in nas spodbujajo, da se premaknemo naprej. Da odpremo vrata novi energiji in da v svojem življenju prevzamemo aktivno vlogo.

Tokratni solsticij je še posebej naklonjen akciji. Energije močno podpirajo manifestacijo našega življenjskega namena – življenjske naloge, s katero smo prišli na ta planet. Solsticij nas spodbuja, da začnemo svoj življenjski potencial uresničevati in delovati v smeri našega poslanstva.

Čas je, da stopimo na pravo pot in naredimo prve korake v smeri našega dušnega namena. Če svojega življenjskega namena še ne poznate, prosite energije solsticija, naj vam ga pomagajo odkriti. Bodite pozorni na znake, ki vam jih sporoča Vesolje. Če se svojega poslanstva zavedate, pa je zdaj pravi čas, da vanj usmerite vso svojo energijo in svetu pokažete, kdo v resnici ste.

Sledite svojemu srcu, sledite temu, kar vas resnično osrečuje. Delajte tisto, kar vas resnično veseli, usmerite energijo v tisto področje, ki napolnjuje vašo dušo. Ta energija je prava in solsticij vas bo pri tem močno podprl. Naredite prvi korak in odpirati se vam bodo začela prava vrata.

Bodite hvaležni, poiščite svetlobo in resnično radost znotraj sebe, zaljubite se vase in v svoje življenje ter zasijte. Energija bo sledila temu.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...