MSTR - tehnika sprostitve brazgotinastega tkiva

Ponudnik: Sijem
1202 ogledov

MSTR tehnika – McLoughlin Scar Tissue Release Technique®

Kaj je?

MSTR tehnika je nežna, a zelo učinkovita tehnika za obravnavo brazgotinastega tkiva.

Ustanovitelj tehnike

Ustanovitelj MSTR tehnike je Alastair McLoughlin (Bownov terapevt, inštruktor Bownove terapije in MSTR tehnike, za katero sam pravi, da je ta verjetno najpomembnejša in najbolj dragocena tehnika, ki jo je razvil).

Kako deluje?

Ob poškodbi tkiva ali po operacijah, organizem takoj prične s celjenjem. Novonastala kolagenska vlakna se povežejo naključno, zato je lahko brazgotina debela, tkivo pa otrdelo. Pogosto se pojavijo težave kot so: otopelost, mravljinčenje, srbenje, bolečina, zmanjšana gibljivost, zategovanje, nepravilna drža, moten pretok energije itd.

Terapevt z izvajanjem hitrih potez, sprošča vezana kolagenska vlakna. Brazgotina se zmehča, izboljša se pretok krvi in limfe, tkivo postane bolj gibljivo, sprostijo se bolečine, izboljša se energetski pretok, brazgotina se bolj zlije z barvo kože, zato postane manj vidna, sprostijo pa se tudi psihološki in emocionalni vplivi, kadar je brazgotina posledica travmatične izkušnje.

Učinki so občutni že po prvi terapiji.

Za koga je primerna?

MSTR tehnika je tako nežna, da je primerna za vse ljudi vseh starosti. Minimalni potrebni čas za obravnavo brazgotin je 8 tednov po operaciji ali poškodbi, oz. dokler tkivo ni dokončno zaceljeno. Ni pomembno koliko je stara brazgotina, tehnika je uspešna tudi pri več let starih brazgotinah.

Tehnika je primerna za vse pooperativne brazgotine (carski rez, mastektomija, posegi na hrbtenici, sklepih, trebuhu…), laparoskopske operacije, brazgotine po poškodbah (ureznine, vbodne rane, opekline…), plantarni fasciitis, karpalni kanal in druge vrste brazgotin npr. športne poškodbe (raztrgane kite, mišice, vezi), kožni presadki…

Kontraindikacije

  • Kirurška mreža
  • Infekcije
  • Lomljivo, tanko, slabše zaceljeno tkivo
  • Odrgnina, oteklina
  • Prevelika bolečina že na dotik
  • Aktivno dogajanje na koži (luskavica, ekcem, izpuščaji)
  • Sončne opekline
  • Travma – klienti, ki so v procesu psihoterapevtske obravnave travme (vojna, nasilje…)

Uspešnost MSTR tehnike pri mojih klientih (slike 'prej'/'potem') si lahko ogledate tukaj.

Če imate brazgotine, ki vam onemogočajo lahkoten vsakdan, toplo vabljeni na terapijo z MSTR tehniko.

Za rezervacijo tretmaja kliknite TUKAJ.

 

Tretma izvajam Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, Reiki mojstrica in učiteljica, Access Consciousness Bars facilitatorica, terapevtka in facilitatorica ostalih Accessovih telesnih procesov, SOP praktik in MSTR terapevtka.

''Sijem, ko siješ ti. Sijem, torej sem.''

~ Monika Radič

www.Sijem.si

 

PONUDNIK

Moje poslanstvo je osvetljevanje življenja sebi in drugim. Z veseljem in ljubeznijo ga opravljam skozi energijske in telesne tretmaje, delavnice in tečaje ter vodenje meditacij in joge smeha....

  |  www.sijem.si/

  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...