Simona Vrhovec

Kaj narediti, ko preveč boli?

4. avgust 2018    1047 ogledov

Pa tokrat ne govorim o fizični poškodbi, ampak o čustveni bolečini. Seveda pa to lahko občutimo tudi na fizičnem nivoju, kot je na primer bolečina v srcu, bolečina v zgornjem delu hrbta, občutek slabosti ...

Kaj se nam dogaja skozi življenje?

V sebi nosimo različne zapise iz preteklosti. Nekaterih se morda niti ne spomnimo in so lahko 'posledica' občutkov mame, ko smo bili v maternici, ali pa, kot verjamejo v Indiji, je lahko razlog tudi situacija iz prejšnjih življenj. 

Nepredelan energijski vzorec, samskara

Bolj podrobno poglejmo situacije, ki se nam v življenju ponavljajo na različne načine, vendar pa jih podoživljamo vsakič enako in celo enako intenzivno. Čeprav ta sedanja situacija nima pravzaprav skoraj nobene povezave s preteklostjo.

Takrat govorimo o nepredelanem energijskem vzorcu, samskari. Samskara pomeni vtis in ta ima izjemno velik vpliv na naše življenje. Samskara je namreč blokada, vtis iz preteklosti. Gre za nepredelan energijski vzorec, ki nam kroji življenje. Bolj ko se ga oklepamo ali ga ignoriramo, bolj vztrajno se vrača k nam, dokler ga ne sprostimo.

Naj vam dam primer. Je izmišljen, čeprav se morda lahko kdo najde v tem opisu.

Oseba je imela v otroštvu izredno dominantno mamo. Od svojega otroka je zahtevala ogromno in nikoli ni bilo nič dovolj dobro. Ko ga je grajala, je imela visok in odločen glas. Otrok je poslušal kritiko in se ob tem neprijetno počutil. Stiskalo ga je in počutil se je, da ni dovolj dober. Njegovo sidro pa je bil mamin glas. Kadarkoli je mama govorila z visokim glasom, se je počutil negotovo. Ta negativni vzorec se je zakoreninil v njegov um. Z mamo se o tem ni nikoli pogovoril, ni ji odpustil in ostala je blokirana energija.

Tako je ta otrok odrasel in nekoč v trgovini zaslišal visok in odločen glas neznane osebe. Ta oseba je navdušeno govorila o nekem dogodku. Otrok ni zaznal navdušenja in pozitivne vibracije, zaznal pa je podoben ton glasu in jakost. Čeprav situacija ni imela nobene povezave z njim, bila je celo pozitivna, se je ta oseba začela počutiti neprijetno, ta oseba mu je bila celo iz 'neznanega' razloga nesimpatična.

Najdite vzrok za svojo bolečino

Hitro je pozabil ta dogodek in nadaljeval življenje. Pa se čez čas ponovi nekaj podobnega. V službi spozna novo nadrejeno. Oseba je polna energija, govori glasno, ima dobro zastavljene cilje in zato odločno preda delo svojim zaposlenim. In glej ga zlomka, kaj se zgodi? On se skoraj sesede, že vnaprej se sam pokritizira, obsodi in je poln negativnih čustev. Če bi pogledal s širše perspektive, bi videl, da to prihaja samo iz njegove notranjosti. Tam so se ustvarila vsa ta čustva, ker so bila nepredelana. V odnosu z mamo.

In kaj se je zgodilo? Odnos z bodočo nadrejeno je skorajda obsojen na propad, saj oseba ni predelala svojih lastnih vzorcev. Verjamete, da nadrejeni ni nič jasno, kaj točno se je zgodilo?

Že v otroštvu je ta oseba zaprla del srca. Skozi življenje pa ga zagradila z 'oblogami', te so se nalagale, nalagale in tako omejile pretok energije. Tako se srce odpira in zapira, kar pa lahko izčrpava do onemoglosti.

Srce se zapira dokler vzorcev ne ozavestimo 

In gremo skozi očiščevalni postopek.

1. Spomnimo se, kdaj se je to prvič zgodilo.
2. Kakšni občutki so se takrat prebudili?
3. Kako je to zaznamovalo vaše življenje v sedanjosti?
4. Ali so ti dogodki res povezani z dogodki v sedanjosti?
5. Vprašajte se, kako lahko to razrešite. Morda se odločite in pogovorite z dotično osebo, ki vas je nehote prizadela. Odpustite. Najdite duhovni nauk. Ali pa napišite pismo. Pomembno je, da ta čustva izrazite, da ne ostajajo potlačena v vas. Da ne prizadenete drugih (tudi morda nehote) zaradi tega, ker niste spustili preteklosti. In še pomembneje, da ne prizadenete sebe.

Ne nasprotujte shranjenim vzorcem, ti se bodo razkrivali brez vašega nadzora. Dvigovali se bodo podnevi, v sanjah in se izločali z vas. Dovolite, da se to dogaja. Osvobodite svoje srce. 

Pustite tem vzorcem prosto pot. In seveda bo bolelo. Zagotovo. Saj je bilo shranjeno v bolečini in tako bo tudi sproščeno.

Naše telo je tako narejeno. Ko zbolimo, bo naše telo naredilo vse, da izloči bakterije in tujke. To isto nalogo ima tudi naše srce. Želi se osvoboditi bolečine, trpljenja in blokad.

In ne grajajte se na tej poti. Že ta odločitev zahteva ogromno poguma. Za nagrado prejmete trajno odprto srce.

Srce je prostor, skozi katerega tečeta energija in vaša moč. Navdušenje nad življenjem. Ko je vaše srce pretočno, letite na krilih ljubezni. In dobro je, da prepoznamo, da je ta dotok možen ves čas. Žal se to velikokrat išče zunaj nas. Ne pogojujte širine svojega srca z zunanjimi dogodki.

Naj prana steče in odpre anahato (srčni center), ponovno se zaljubite v življenje!

Priporočam vam naslednjo vajo:

1. Stojite pokončno, in če je le možno, bosih nog. Razprite dlani in poglejte navzgor proti nebu.

2. Začnite dihati v srce in si predstavljajte, da je tam žareča zvezda. Kraki segajo v vse smeri.

3. Bolj ko dihate v to zvezdo, bolj žari in iz njenih krakov sije ljubezen. Vse naokoli vas.

4. Morda dodate zlato, belo ali srebrno barvo. Lahko vas pokliče rožnata ali druga barva. Ni pomembno, poslušajte, kaj vam sporoča vaše srce.

5. Vdihnite prano, čisto življenjsko energijo, naj se zasidra v vaše srce in nato z izdihom pošljite iz vseh krakov to energijo vse naokoli.

6. Morda v mislih (ali na glas) izgovarjajte: “Sem čista oblika ljubezni.”

7. Vajo izvajajte nekaj vdihov in izdihov.

8. Se je vaše srce razširilo? Čutite vso ljubezen, ki jo premorete?

Ta ljubezen ste vi. 

Srce je prostor, skozi katerega tečeta energija in naša moč. Navdušenje nad življenjem. Ko je naše srce pretočno, letimo na krilih ljubezni. Včasih pa tega ne prepoznamo in zaradi samskare ostajamo v nepredelanih energijskih vzorcih.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...