Andreja Pancar

Kaj prinašata l. 2019 in 2020 skozi tranzit Rahuja in Ketuja?

3. marec 2019    1544 ogledov

V mesecu, ki je pred nami se zgodi pomembnejši astrološki premik, Rahu in Ketu namreč po letu in pol zamenjata znamenje svojega gospodarja. Iz trenutnih znamenj raka in kozoroga, bosta prestopila v znamenji dvojčkov in strelca.

Najprej moramo razjasniti, da govorimo o Vedski astrologiji Djotiš, vzhodni ali indijski, če hočete, in ne o zahodni astrologiji. Razlik med tema dvema vejama astrologije je kar nekaj, za razumevanje dogajanja v prihodnjem letu in pol pa sta pomembnejši dve.

Prva je, da Djotiš oz. Vedska astrologija upošteva Ascendent pri določanju osnovnega znamenja, ki se menja na približno 2 uri, in ne Sonce, ki približno mesec dni ostaja v istem znamenju.

Druga razlika pa je ta, da Vedska astrologija Djotiš upošteva sideralni zodiak – to pomeni dejansko stanje »na nebu«, gre za razliko v izhodišču zodiaka oz. ozvezdja (več o tem si lahko preberete na FB strani Lotos svetovanje – Andreja Pancar), zato je znamenje v Djotišu navadno drugačno kot v zahodni astrologiji.

Govorimo o tranzitu oz. prehodu Rahuja in Ketuja. Rahu in Ketu pravzaprav nista planeta, temveč matematični točki (vozla), ki označujeta presečišče Sonca in Lune, gledano z vidika Zemlje. Rahu in Ketu oz. Severni Lunin vozel in Južni Lunin vozel sta točki izjemnega pomena, saj tvorita mrke. Mrk pa predstavlja blokado svetlobe, umik v lastno temo in nato ponuja nov uvid. 

Zato Rahu in Ketu, kljub temu, da v resnici nista planeta, igrata izjemno pomembno vlogo v naši rojstni karti, saj sta nosilca karme in karmičnih lekcij.

Rahu in Ketu »stanujeta« v eni hiši oz. v enem znamenju približno leto in pol, cca. 18 let pa potrebujeta, da obkrožita celoten zodiak oz. vseh 12 hiš v naši rojstni karti in se tako vrneta na izhodiščno mesto in poskrbita za večje prelomnice v našem življenju.

Po Vedski astrologiji Djotiš se 23. marca 2019 Rahu in Ketu pomakneta v novo hišo, hišo Dvojčkov in Strelca. Tu bosta ostala vse do 19. septembra 2020. Premik Rahuja in Ketuja vedno s sabo nosi nek premik v življenju, nova področja v življenju, skozi katera se bo čistila karma.

Dvojček in Strelec, ki bosta vladala Rahuju in Ketuju, sta naravna predstavnika tretje in devete hiše in skozi pomene teh hiš se bo na globalni ravni čutil njun vpliv. Tu sta sicer senčna planeta dobro postavljena, izražata namreč svoje boljše lastnosti. Vendar ne pozabimo, da še vedno govorimo o planetih senc, planetih, ki skrbita za aktivacijo karme in karmičnih lekcij, ki smo si jih zadali.

Tranzit bo spodbudil močna množična dogajanja, lahko se pojavljajo protesti, različna gibanja, družbena delovanja, ki prinašajo spremembe tako na osebni ravni kot v svetu. Ustvaril se bo izjemen potencial energije, ki bo želela na površje, ni pa nujno, da nam bo povsem jasno, kaj v resnici s to energijo želimo doseči, gnani bomo v ekstreme, ki pa nas na koncu lahko pustijo povsem prazne. V tem času z lahkoto sledimo množičnim trendom, poudarjena bodo različna gibanja oz. globalni premiki, lahko pričakujemo več selitev, migracij narodov, osebnih krajših potovanj. Naš um bo deloval pospešeno, težje bomo kontrolirali misli oz. sprocesirali vse, s čimer nas bo bombandiral naš um.

Okrepljena bo vsa javna komunikacija, veliko se bo govorilo, a bodimo pozorni, koliko in kaj bo v resnici povedano. Z lahkoto nas prevzame želja po manipulaciji, pa tudi sami smo kaj hitro lahko žrtev manipulacij. Priložnost za vse, ki se izražajo preko različnih vrst komunikacije, pisanje, novinarstvo, poezija, internet oz. vseh oblik javne komunikacije. Možnost velikih napredkov in inovacij na področju sodobne komunikacije. Vse spremembe se bodo dogajale hitro in drastično, težko bomo v tem obdobju sploh doumeli veličino vseh teh dogajanj in sprememb.  

Okrepljen bo tudi vlek v duhovnost in spiritualizem, dvig zavesti bo očiten, predvsem pri tistih, ki delujejo skozi srce in so pripravljeni videti, slišati, govoriti in živeti Resnico. Brutalna iskrenost do sebe samih in prizemljenost sta ključni pri tem, v nasprotnem primeru nas lahko odnese, in tako duhovnost ni več nekaj, kar spodbudi in pripomore k naši rasti, temveč postane sebi namen in postane slepilo. Ob slednjem nam lahko na pot prinese lažne učitelje. Za iskrene iskalce Resnice, ki znajo ohranjati notranji mir v zunanjem hrupu in kaosu, pa je to obdobje lahko obdobje izjemnega duhovnega napredka oz. napredka na poti naše duše. Lahko smo deležni nenadnih jasnih uvidov, zavedanja, kdo smo in kam gremo, kaj je naša pot. Vlekle nas bodo tuje kulture in daljna potovanja.

Prav tako lahko na plano privrejo mnoge skrivnosti, vezane na različne religije, cerkvene, državne in izobraževalne institucije in avtoritete. Razni rituali in tradicije se lahko postavijo pod vprašaj oz. izgubijo svoj pomen. Na osebni ravni lahko čutimo napetosti v odnosu z očetom oz. z osebami, ki nam predstavljajo avtoriteto.

Vse to bo zlasti v letu 2019 obarvano s tesnim objemom Ketuja in Saturna, ki bo trajal ekstremno dolgo in bo tako še dodatno zaznamoval leto pred nami. To nenavadno dolgo druženje se je nazadnje pojavilo v zgodovini leta 1962 ter pred tem leta 1939. Svetovna dogajanja v tistem času ni potrebno poudarjati. Vseeno je kar nekaj pokazateljev, ki kažejo na dogajanja, ki bodo sicer močna, šokantna in bodo pretresala, vendar ne v tako destruktivno smer, kot je bilo to v času začetka 2. svetovne vojne. Kljub temu je resnost obdobja, senca tega objema zelo kritična. Ta objem nas sili, da se soočamo z ovirami vsakdana, ki jih v tem obdobju ne bo manjkalo, kljub temu, da bi raje pobegnili. Še enkrat velja na tem mestu prizemljevanje in stvaren stik s sabo, zelo v principu tukaj in zdaj, torej duhovnost v praksi vsakdana, ne kot beg iz realnosti.

Vplogedi v djotiš karto nikoli ne pomenijo napovedovanja prihodnosti kot take. Gre zgolj za oris energij, ki se bodo močneje aktivirale v določenem obdobju. Pomaga nam prepoznati, kam usmeriti pozornost, kje biti bolj previden, kaj predrugačiti, na čem delati, da iz obdobja potegnemo najboljše, kar ponuja, da se izognemo oviram, ki nas bi lahko čakale, če bi v temi, nepripravljeni trčili vanje. Djotiš nam torej prižge luč, ki nam osvetli ovire na poti. Ko se jih jasno zavemo, lahko povsem svobodno in suvereno spreminjamo potek dogodkov. Ob prižgani luči namreč ni potrebe, da bi se spotikali ob ovire. Z zavestnim delovanjem bomo poiskali način, kako se jim izogniti, mar ne?

Več o tem, katera področja življenja bo zajel tranzit Rahu – Ketu pri posameznih znamenjih (po Vedski astrologiji Djotiš), prihodnjič.

Če bi radi izvedeli, katero znamenje ste po Djotiš Vedski astrologiji (brezplačno), mi lahko pišete na info@lotos-svetovanje.si.

Vse to so splošni utrinki oz. splošen utrip nekega časa. Kakšen pečat bo pustilo obdobje na vas osebno, je odvisno od trenutka in kraja vašega rojstva, kako so se v tistem trenutku razporedili planeti, katera področja Rahu in Ketu tranzitirata v vaši karti, kje sta Rahu in Ketu nastanjena v vaši natalni karti, katero obdobje vam teče, katera področja s tem aktivira itn.

Za naročilo na razlago vaše osebne natalne karte skozi Djotiš svetovanje, me kontaktirajte na info@lotos-svetovanje.si ali po tel. 031 360 797.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...