dr. Kristina  Knific

VIDEO: Kaj rabite vedeti, če čutite krivdo ali z njo povezano jezo?

8. februar 2023    382 ogledov

Kako veste, da krivda še »pije vašo življenjsko energijo«?

Pet pogostih znakov:

  1. Ko pomislite na osebo ali dogodek, v delu sebe še vedno občutite občutek krivde. Morda se krivite za škodo, ki ste jo s svojim dejanjem ali njegovo opustitvijo povzročili drugi osebi. Morda je to vaš sin, hči ali nekdo drug, ki je za vas pomemben. Se ob tem krivite tudi zato, ker imate občutek, da niste bili »dovolj dobri« (mama/oče, hčera/sin, prijateljica/prijatelj, partnerka/partner, itd.).
  2. V odnosu ne morete postaviti ali uresničiti zdrave meje. Pogosto pogosto popuščate oz. nimate moči. Ker veste, da to ni OK, se pogosto jezite tudi nase.
  3. Ne uspete si odpustiti. Kljub temu, da obžalujete svoje dejanje in ste poskusili poravnati škodo, si ne uspete odpustiti. V delu sebe še vedno čutite zamero sebi ali se celo sovražite. Nimate notranjega miru in svobode.
  4. Pogosto se odpovedujete svojim potrebam in željam ter raje skrbite za druge ljudi.
  5. Odpovedali ste se svojim željam ali močno znižali svoje standarde. Da ste to lahko storili, ste prenehali čutiti te dele sebe, kar pogosto pomeni, da ste jih zaklenili v neke vrste oklep. Lahko ste postali celo t.i. zapornik, ki je vedno »na voljo« in “odplačuje krivdo”.

Kaj rabite vedeti, če čutite krivdo ali z njo povezano jezo?

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...