Maja Rogelj

Kako delovati, da bo vaše življenje uravnoteženo?

piše: Maja Rogelj
6. april 2018    732 ogledov

Življenje so odnosi in naša dejavna energija. Če bi bili radi deležni neskončne izmenjave in harmonije v njih, vedite, da je vse povezano z vsem. Vsi smo eno in zato ni vseeno, kako delujemo.

Že Einstein, Tesla, Da Vinci in drugi so pisali o tem, da človek ne bo našel prave harmonije in miru, dokler ne bo razvil božanskih kvalitet in razširil svojega kroga sočutja na vsa živa bitja. Naša naloga je razviti ljubezen do vseh in vsega. V tem je ključ do prave harmonije.

Želim vam podati ključe za razumevanje delovanja vseh področij življenja in kako majhni koraki pripeljejo do velikih sprememb. Volja in pogum. Disciplina, doslednost, zaupanje vase. Izražanje svojih pomislekov, strahov in želja, pričakovanj na drugi strani. Nezavedno delovanje je treba doumeti. Dobro si je stvari zapisati in jih ozavestiti. Načrtovati in uresničiti. Štejejo vsi koraki, čeprav čisto majhni, ki jih naredite vi sami!

Črno-beli svet, svet polarnosti je lep

A težko ga je tako doumeti, če si zaradi stvari, ki si jih doživljal v otroštvu in prejšnjih življenjih, s seboj zapakiral odvečno prtljago in še kar prenašaš ta težki tovor naokrog. Oropana sreče sem se odpravila na pot – priznati si. V trdni odločnosti za svoj premik. V majhnih dnevnih spremembah na sebi mi je uspeh svobode in mirnosti uspel. Odprlo se mi je novo poglavje življenja, zavedanje, da se vse stvari dogajajo zame, in ne meni, ter hvaležnost za radostno bivanje samo.

Verjamem, da pridemo na ta svet z razlogom in vnaprej določenimi izkušnjami, ki jih moramo imeti, da se lahko razvijemo v to, za kar smo bili poslani. Imam edini cilj v življenju – da bom zadnji dan svojega življenja pogledala nazaj in rekla: »Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči. Soočila sem se s številnimi strahovi in ljudmi. Bila sem svobodna in s svojimi dejanji nisem škodovala, temveč razsvetljevala okolico.« Prvi korak v to smer pa je bilo priznanje sami sebi, kaj si resnično želim. V korak v smer proti svobodi, harmoniji obilja in pravi ženstvenosti.

Ljubiti sebe je najlažja in obenem najtežja stvar, ki jo bo človeško bitje kdaj doseglo. V svojem najglobljem pomenu je vse tako preprosto, da je na kratko povedano preenostavno. Preenostavno za naš človeški um in vzorce ter prepričanja, ki smo jih nabrali skozi zemeljsko in duhovno potovanje.

Sama sebe imam za srečno in zadovoljno osebo. Tisti, ki me poznajo, pa bi ti lahko povedali, da če nisem vsaj malo nesrečna okrog kakšne stvari, nisem srečna. Pa se vendarle počutim srečno. Zakaj? Dobro vprašanje.

Sem srečna, ker nisem v službi in peljem svoj posel? Sem srečna, ker sem ženska? Ker imam otroke? Sestre in brata? Ker sem samska in še mlada? Ker imam prijatelje? Ker živim v prelepi Sloveniji? Ja, vse to me podpira, pa vendar nisem srečna zaradi tega.

Pravzaprav, ko smo srečni in zadovoljni, niti ne razmišljamo, zakaj. Šele ko smo nezadovoljni in nesrečni, ko pogrešimo tisti občutek trenutka, ko le smo, ki nam sproža prijetne občutke, se vprašamo: Kaj pa je pravzaprav tisto, kar nas dela srečne, in kako to dobiti nazaj?

Ključ je, da se naučimo sprejemati stvari realno, iskreno

Sprejmemo, na kar ne moremo vplivati, in se aktiviramo tam, kjer vpliv imamo! Smo radovedni in se iz ovir učimo in rastemo. Zato pa je potrebno samoopazovanje in z zapisovanjem lastnih spoznanj gredo stvari globlje v našo podzavest. Do našega razumevanja in do vseh ključnih povezav, ki nam dajejo spoznanja.

Lepa prispodoba mi je gosenica metulja, ki globoko v sebi ve, da ji je namenjeno več kot le živeti v svoji majhnosti. Vse je krasno, dokler se nezavedna lepo sprehaja med travo in se hrani s sočnimi listi. Potem pa pride čas, ko ugotovi, da jo vse tišči zgolj zato, ker se je preveč najedla. A kmalu ugotovi, da to ni to in da ne more več živeti v tej obliki. In začne se preobrazba. Lepo je videti skupaj dve gosenici, še lepše skupaj leteti dva metulja.

Čas preobrazbe ni lahek. Marsikaj boli, ne veste, kaj točno se dogaja in v kaj se spreminjate. Veliko je strahu, pomislekov, obsodb … Najbrž majhna gosenica nima toliko težav in pomislekov, le počuti se neudobno, dokler … ne postane udobno in se spremeni v čudovitega metulja. S pomočjo vere ta mala gosenica postane metulj!

Spomni me za zdrav in uravnotežen dan

Dovolite si soočiti se s svojimi šibkostmi in prositi za pomoč, preden postane preveč neudobno. Če si spremembe resnično želiš, bo treba stopiti iz rutine. Opusti izgovore in svoj ego, ki se bo nenehno upiral spremembi. Sama odločitev ni dovolj. Potrebuješ akcijo. Dejavno uravnoteženo vsakodnevno delovanje. Tu ti priporočam vključitev v pogovorno skupino in dnevno delo na sebi s priročnikom Spomni me za zdrav in uravnotežen dan.

Je veliko več kot klasičen rokovnik!

Je odličen priročnik, v katerem so zbrane vse ključne informacije za podporo pri ustvarjanju harmoničnega življenja. Spremljal vas bo dnevno, tedensko, mesečno – 365 dni v letu 2018.

Omogoča vam spoznavanje človeka kot trodelnega bitja in bitja zavesti.

Vodi vas, kako se prehranjevati glede na vašo krvno skupino, lastnosti, od koder prihajate. Omogoča vam, da spoznate, kako planeti dnevno vplivajo na vaše razpoloženje. Kako se podprete in uravnavate svoje energijske centre, čakre svojega telesa.

Omogoča spoznanje povezave štirih osnovnih elementov s psihičnimi stanji človeka, vpliv temperamentov, razumevanje moške in ženske narave, cikličnosti ženske v vseh štirih fazah, arhetipov, ki nas spremljajo skozi življenjska obdobja, kaj je vzgoja in razumevanje energetske globine odnosov.

Kakšna je iskrena komunikacija in kako prisluhniti sebi. Občutenje in dojemanje sebe, razumevanje ponavljajočih se dejanj, misli, ljubezni do sebe, negovanja in povezovanja. Kako se pomakniti naprej, še višje ... V njem je pomembnost odpuščanja, ki je ključ. Kaj nam sporoča bolezen.

Kako delati s kapitalom, denar – današnjega življenja. Kaj nam sporočajo števila. V njem so tudi najugodnejši dnevi za vrtnarjenje in letni setveni koledar. Kako si lahko pomagamo z alternativnimi metodami zdravljenja in homeopatskimi zdravili, kristali, masažo ter eteričnimi olji. Kako si dvigujemo energijo in zadovoljstvo z ustvarjalnim delovanjem, spodbujajočo vsakodnevno čuječnostjo in spominjanjem.

Preberi več o rokovniku tukaj  

Treba je skočiti v vodo

Šele potem ne boste več ena tistih žabic, ki čepi na lokvanju. Šele potem se lahko tvoja pot začne. A za skok je treba imeti kanček poguma. Zaupanja, da je voda in neznano, kamor te pelje, lahko samo bolje od sedenja na lokvanju.

Da boste lažje zbrali pogum in skočili v vodo, vam za spodbudo ob nakupu priročnika, motivatorja, planerja Spomni me, Modrosti za zdrav in uravnotežen dan dobite še brezplačno uro osebnega svetovanja in nasvete za njegovo uporabo.

Več o njem in njegovi vsebini na www.samovzgoja.si.

Bodite tako predani poti popolnosti, da vam zmanjka časa za ukvarjanje z drugimi

Ne kritizirajte in se obrnite raje vase. Posvetite se sebi. Opazujte svoje delovanje, misli, odzivanja in stvari, ki se vam ponavljajo. Tu je seme za osebni razvoj, ki se čudovito razcveti in obrodi, če ga primerno negujemo. Spoštovanje, strpnost, pozitivne misli, vplivi vzora, poznavanje človeške narave in razlik med spoloma, poslušanje in dajanje. Brezpogojna ljubezen, sprejemanje vsakogar.

Vsak od nas gre v določenem trenutku skozi spremembe, skozi transformacijo.
Kdaj ste se nazadnje počutili izpolnjeni in ustvarjalni? Kdaj ste se nazadnje počutili resnično slišani in razumljeni? Kdaj ste si nazadnje vzeli čas samo zase? Kdaj ste se nazadnje počutili zares sijoči in srečni? Kdaj ste se nazadnje resnično predali in uživali v spolnosti?

Vabljeni v intimen prostor, kjer se ustvarja nova skupinica, kjer se boste lahko izrazili na svoj način in kjer boste brezpogojno sprejeti. Prostora je le za 10 udeležencev. Dobivali se bomo 2x mesečno v živo. Za vključitev pišite na maja.rogelj@gmail.com.

Ponujam pa tudi podporo družinam in pomagam pri urejanju družinske dinamike.
Življenje v vseh pogledih poskrbi za vse. Resnica pa je, da nič ne odide, dokler se ne naučimo tega, kar moramo vedeti! Če želimo harmonizirati svoje odnose, je dovolj, da mi naredimo svoje, da se zavedamo univerzalnih zakonov in da imamo znanje, kako ravnati v konkretni situaciji, saj imamo v vsakem odnosu drugačne naloge, vloge in dolžnosti.

Ko lahko ljubite svoje solze, sprejmete svojo senco, vse tisto, kar običajno odrivate stran, takrat sanje same od sebe zaživijo, saj si zaupate, veste, da ste ustvarjalec svojega življenja, in niste niti malo obremenjeni s cilji in pričakovanji. Dopustite si svobodo neznanega. Tam se skriva sonce. Veliko, neobremenjeno sonce ... in to sonce ste vi!

Vaša usoda je tisto, za kar ste prišli v to življenje. Vsi smo tukaj zato, da bi se spomnili sebe kot duhovnega bitja in se vrnili v stanje čistega bivanja – zavedanja sebe kot svetlobe, večne duše. Ko objamemo svojo usodo, ki jo lahko živimo samo mi, se nam razkrije vse znanje. Naša usoda je naša osebna sreča in pomeni izpolnjevati načrt, ki si ga je duša izbrala na tak način, da bomo optimalno izpolnjevali sebe in svoje bližnje.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...