Maja R. Mihovec

Kako naj vse to spravim v glavo?

piše: Maja R. Mihovec
26. september 2016    167 ogledov

┼áe dobro, da se da vsaj malo pomagati. Eteri─Źna olja lahko delajo prave ─Źude┼że, ─Źe jih seveda pravilno uporabimo in z njimi ne pretiravamo.┬á Mo┼żnosti uporabe imamo ve─Ź. ─îe smo doma, si pripravimo t.i. osve┼żilec zraka ali aroma svetilko za koncentracijo in za spodbujanje delovanja mo┼żganov. Tudi ─Źe nismo v doma─Źem okolju se da ukrepati. Pripravimo si lahko olje za koncentracijo s katerim se nama┼żemo po zapestju. Ali pa si naredimo kombinacijo eteri─Źnih olj, ter jih nakapljamo na kos vate ali na papirnat rob─Źek, ter ga imamo pri sebi in ob─Źasno povonjamo. Skratka v vsakem okolju lahko delujemo na dvig koncentracije, vplivamo na pomnenje, delovanje mo┼żganov in nenazadnje tudi na lastno samozavest, ki je pri ustnih preverjanjih ┼íe kako pomembna.

Seveda je pomembno katera eteri─Źna olja uporabimo in v kak┼íni koli─Źini. Gre namre─Ź za koncentrirane snovi, ki predstavljajo du┼ío rastline in delujejo zelo subtilno. ┬áDokazano je, da ─Źista eteri─Źna olja delujejo na ┼żiv─Źni sistem in na delovanje mo┼żganskih valov. Lahko po┼żivljajo, lahko spro┼í─Źajo. Isto eteri─Źno olje lahko deluje tako po┼żivljajo─Źe kot tudi spro┼í─Źujo─Źe ÔÇô odvisno od uporabljene koli─Źine.

Me┼íanica eteri─Źnih olj za ve─Źjo zbranost za odrasle

V 10 ml stekleni─Źko s kapalko nakapljamo naslednja eteri─Źna olja:

30 kapljic eteri─Źno olje poprove mete

40 kapljic eteri─Źno olje evkaliptus globulus

90 kapljic eteri─Źno olje ro┼żmarin 1,8 cineol

Ko smo nakapljali vsa eteri─Źna olja stekleni─Źko dobro zapremo in rahlo pretresemo, da se preme┼íajo. Tako smo dobili me┼íanico, ki jo lahko uporabimo za izdelavo razli─Źnih izdelkov, kot so aromati─Źne soli, izdelava olja ali razpr┼íila/osve┼żilca za koncentracijo, za aromasvetilko ipd. ┬á

Te me┼íanice ne uporabljamo samostojno in je ne nana┼íamo direktno na ko┼żo.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...