Sabina Repnik

Kako nam lahko hipnoza pomaga do vitke postave?

16. maj 2016    1434 ogledov

Pomlad je. Prvi sončni žarki prebujajo vse okoli nas in počasi se prebudimo tudi sami. Veselimo se sončka, poletja in vseh radosti, ki jih prinaša prihajajoče poletje. Polni smo energije, novih idej in življenja. Zima je končno zaprla svoja vrata in kmalu bo čas dopustov, morja, kopanja, nastavljanja sončnim žarkom, zabave in smeha. Pomlad in z njim prihajajoče poletje pa sta tudi čas, ko slečemo topla oblačila in velikokrat zgroženi ugotovimo, da je zima na našem telesu pustila neželene kilograme in odvečne maščobne blazinice, kar lahko zelo hitro pokvari naše razpoloženje in veselje ob prihajajočem poletju. V tem času veliko ljudi posega po različnih dietah, napitkih in praških za hujšanje.

Žal imajo vse instantne različice hujšanja tudi neželeno posledico, ki jo vsi dobro poznamo – učinek jojo. Na žalost ne obstaja čudežna palica in tudi čudežni prašek ne, ki bi namesto nas opravil vse delo. Če želimo zmanjšati svojo telesno težo do želene vitkosti in to težo potem tudi ohraniti, je treba spremeniti način razmišljanja in življenja na splošno.

Zavedati se je treba, da je trajna izguba odvečnih kilogramov precej naporen in dolgotrajen proces, ki uspe samo najvztrajnejšim. V nadaljevanju vam predstavljam tehniko, s katero si lahko zelo olajšamo delo. Ta tehnika se imenuje hipnovitkanje.

Hipnovitkanje je popolnoma naraven in učinkovit način zmanjševanja odvečnih kilogramov in oblikovanja telesa. Ne ponuja bližnjic, čudežne palice in vitke linije čez noč. Je proces oblikovanja telesa s pomočjo hipnoze.

O hipnozi in njenih učinkih je bilo že veliko napisanega in povedanega, a bom v nadaljevanju za lažje razumevanje procesa hipnovitkanja kljub vsemu na kratko opisala, kaj je hipnoza. Hipnoza je sredstvo, orodje, ki ga vsi premoremo in nam omogoča vpogled v najgloblji del našega uma. S pomočjo hipnoze lahko poiščemo in odpravimo vzroke za naše negativno doživljanje sveta in ljudi, za naše negativno doživljanje samega sebe. V naši podzavesti so namreč vsa prepričanja, ki jih imamo o sebi in svetu. Velika večina teh prepričanj je nezavednih, saj smo jih pridobili že v ranem otroštvu. Ta prepričanja pa usmerjajo tok naših misli, ki ustvarjajo našo realnost, naše doživljanje sebe in sveta. Prepričanja, vzorci, navade in čustva vplivajo v veliki meri tudi na naš odnos do hrane, prehranjevanja in načina življenja na splošno, kar posledično oblikuje tudi naše telo.

Kako torej lahko hipnoza pomaga pri zmanjševanju kilogramov? Zelo na grobo povedano je hipnovitkanje proces, pri katerem hipnoterapevet osebi v sproščenem hipnotičnem stanju 'reprogramira' podzavest, kar na koncu privede do želenega rezultata – izgube oz. trajnega zmanjšanja odvečnih kilogramov.

Zaradi spremenjenega mišljenja, nove naravnanosti, spremenjenega načina prehranjevanja in življenja na splošno je naša preobrazba postopna. V povprečju se posamezniku v enem mesecu zmanjša odvečna telesna teža za približno tri, največ pet kilogramov. Proces zmanjševanja kilogramov pa traja vse do želene telesne teže. Koliko časa je potrebno, je odvisno od vsakega posameznika in seveda tudi od količine odvečnih kilogramov. Res je, da kilogrami ne izginejo hipoma, toda če dobro pomislimo, jih tudi pridobili nismo v trenutku. Če želimo v svoje življenje vnesti trajne spremembe, se je treba želene preobrazbe lotiti pravilno in zdravo. Očistiti je treba telo in um. Sprememba je trajna predvsem zaradi celostne obravnave posameznika. Hipnovitkanje je proces, ki nas pripelje do ključnega spoznanja, da glavni krivec debelosti niso zunanji dejavniki, situacije in dogodki našega življenja. Vzroki za prekomerno telesno težo so vedno v nas samih (napačnih prepričanjih, negativnem doživljanju sebe in sveta, ustaljenih, nekoristnih in škodljivih navadah). Hipnovitkanje s pomočjo tehnike hipnoze omogoča, da se dotaknemo globin našega bistva, poiščemo vzroke debelosti in jih odpravimo. Ko je vzrok odpravljen, posledica sama od sebe izgine in sprememba je TRAJNA.

Zelo pomembno pa je, da se zavedamo, da je za vsako spremembo, ki si jo želimo v svojem življenju, najpomembnejše popolno sodelovanje tako zavestnega kot podzavestnega dela našega uma. S procesom hipnovitkanja lahko odpravimo podzavestno potrebo po nezdravi hrani, lahko odstranimo destruktivna prepričanja o sebi in svetu, negativna čustva, vstavimo koncept zdravega prehranjevanja in načina življenja, ki zajema tudi več gibanja in dela na sebi. Nihče pa ne more vplivati na našo zavestno odločitev, ali bomo svoj novi notranji glas in nove potrebe tudi poslušali.

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...