Sabina Repnik

Kako nam lahko hipnoza pomaga do vitke postave?

piše: Sabina Repnik
16. maj 2016    1328 ogledov

Pomlad je. Prvi son─Źni ┼żarki prebujajo vse okoli nas in po─Źasi se prebudimo tudi sami. Veselimo se son─Źka, poletja in vseh radosti, ki jih prina┼ía prihajajo─Źe poletje. Polni smo energije, novih idej in ┼żivljenja. Zima je kon─Źno zaprla svoja vrata in kmalu bo ─Źas dopustov, morja, kopanja, nastavljanja son─Źnim ┼żarkom, zabave in smeha. Pomlad in z njim prihajajo─Źe poletje pa sta┬átudi ─Źas, ko sle─Źemo topla obla─Źila in velikokrat zgro┼żeni ugotovimo, da je zima na na┼íem telesu pustila ne┼żelene kilograme in odve─Źne ma┼í─Źobne blazinice, kar lahko zelo hitro pokvari na┼íe razpolo┼żenje in veselje ob prihajajo─Źem poletju. V tem ─Źasu veliko ljudi posega po razli─Źnih dietah, napitkih in pra┼íkih za huj┼íanje.

┼Żal imajo vse instantne razli─Źice┬áhuj┼íanja tudi ne┼żeleno posledico, ki jo vsi dobro poznamo ÔÇô u─Źinek jojo. Na ┼żalost ne obstaja ─Źude┼żna palica in tudi ─Źude┼żni pra┼íek ne, ki bi namesto nas opravil vse delo. ─îe ┼żelimo zmanj┼íati svojo telesno te┼żo do ┼żelene vitkosti in to te┼żo potem tudi ohraniti, je treba spremeniti na─Źin razmi┼íljanja in ┼żivljenja na splo┼íno.

Zavedati se je treba, da je trajna izguba odve─Źnih kilogramov precej naporen in dolgotrajen proces, ki uspe samo najvztrajnej┼íim. V nadaljevanju vam predstavljam tehniko, s katero si lahko zelo olaj┼íamo delo. Ta tehnika se imenuje hipnovitkanje.

Hipnovitkanje je popolnoma naraven in u─Źinkovit na─Źin zmanj┼íevanja odve─Źnih kilogramov in oblikovanja telesa. Ne ponuja bli┼żnjic, ─Źude┼żne palice in vitke linije ─Źez no─Ź. Je proces oblikovanja telesa s pomo─Źjo hipnoze.

O hipnozi in njenih u─Źinkih je bilo ┼że veliko napisanega in povedanega, a bom v nadaljevanju za la┼żje razumevanje procesa hipnovitkanja kljub vsemu na kratko opisala, kaj je hipnoza. Hipnoza je sredstvo, orodje, ki ga vsi premoremo in nam omogo─Źa vpogled v najgloblji del na┼íega uma. S pomo─Źjo hipnoze lahko poi┼í─Źemo in odpravimo vzroke za na┼íe negativno do┼żivljanje sveta in ljudi, za na┼íe negativno do┼żivljanje samega sebe. V na┼íi podzavesti so namre─Ź vsa prepri─Źanja, ki jih imamo o sebi in svetu. Velika ve─Źina teh prepri─Źanj je nezavednih, saj smo jih pridobili ┼że v ranem otro┼ítvu. Ta prepri─Źanja pa usmerjajo tok na┼íih misli, ki ustvarjajo na┼ío realnost, na┼íe do┼żivljanje sebe in sveta. Prepri─Źanja, vzorci, navade in ─Źustva vplivajo v veliki meri tudi na na┼í odnos do hrane, prehranjevanja in na─Źina ┼żivljenja na splo┼íno, kar posledi─Źno oblikuje tudi na┼íe telo.

Kako torej lahko hipnoza pomaga pri zmanj┼íevanju kilogramov? Zelo na grobo povedano je hipnovitkanje proces, pri katerem hipnoterapevet osebi v spro┼í─Źenem hipnoti─Źnem stanju 'reprogramira' podzavest, kar na koncu privede do ┼żelenega rezultata ÔÇô izgube oz. trajnega zmanj┼íanja odve─Źnih kilogramov.

Zaradi spremenjenega mi┼íljenja, nove naravnanosti, spremenjenega na─Źina prehranjevanja in ┼żivljenja na splo┼íno je na┼ía preobrazba postopna. V povpre─Źju se posamezniku v enem mesecu zmanj┼ía odve─Źna telesna te┼ża za pribli┼żno tri, najve─Ź pet kilogramov. Proces zmanj┼íevanja kilogramov pa traja vse do ┼żelene telesne te┼że. Koliko ─Źasa je potrebno, je odvisno od vsakega posameznika in seveda tudi od koli─Źine odve─Źnih kilogramov. Res je, da kilogrami ne izginejo hipoma, toda ─Źe dobro pomislimo, jih tudi pridobili nismo v trenutku. ─îe ┼żelimo v svoje ┼żivljenje vnesti trajne spremembe, se je treba ┼żelene preobrazbe lotiti pravilno in zdravo. O─Źistiti je treba telo in um. Sprememba je trajna predvsem zaradi celostne obravnave posameznika. Hipnovitkanje je proces, ki nas pripelje do klju─Źnega spoznanja, da glavni krivec debelosti niso zunanji dejavniki, situacije in dogodki na┼íega ┼żivljenja. Vzroki za prekomerno telesno te┼żo so vedno v nas samih (napa─Źnih prepri─Źanjih, negativnem do┼żivljanju sebe in sveta, ustaljenih, nekoristnih in ┼íkodljivih navadah). Hipnovitkanje s pomo─Źjo tehnike hipnoze omogo─Źa, da se dotaknemo globin na┼íega bistva, poi┼í─Źemo vzroke debelosti in jih odpravimo. Ko je vzrok odpravljen, posledica sama od sebe izgine in sprememba je TRAJNA.

Zelo pomembno pa je, da se zavedamo, da je za vsako spremembo, ki si jo ┼żelimo v svojem ┼żivljenju, najpomembnej┼íe popolno sodelovanje tako zavestnega kot podzavestnega dela na┼íega uma. S procesom hipnovitkanja lahko odpravimo podzavestno potrebo po nezdravi hrani, lahko odstranimo destruktivna prepri─Źanja o sebi in svetu, negativna ─Źustva, vstavimo koncept zdravega prehranjevanja in na─Źina ┼żivljenja, ki zajema tudi ve─Ź gibanja in dela na sebi. Nih─Źe pa ne more vplivati na na┼ío zavestno odlo─Źitev, ali bomo svoj novi notranji glas in nove potrebe tudi poslu┼íali.

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...