Mojca Koprivnikar

Kako podedovane družinske travme in vzorci vplivajo na nas?

27. september 2021    663 ogledov

Če se v prihajajočem obdobju nekaj let, zares želimo premakniti na naslednjo raven sobivanja v miru, svobodi in ljubezni, ni več dovolj „samo“ branje in poslušanje različnih energijskih napovedi in čakanje, da so bodo napovedi uresničile. Potrebno bo z vsako celico našega telesa razumeti, da spremembe lahko naredimo samo mi sami. In ta sprememba se najprej začne pri tebi in meni, vsi skupaj pa sestavljamo veliko kolektivno zavest. Prav zato je zares vsak posameznik pomemben.

Prav tako se trenutno nahajamo v obdobju, ko nihče prav zares ne more napovedati prihodnosti. Ne naše individualne, kot tudi ne globalne. Energije so se namreč posodobile, način delovanja je drugačen. Prehajamo v višjo dimenzijo, kjer prihodnost pišemo mi sami. To je čas, ko ljudje moč jemljemo nazaj v svoje roke. V preteklosti smo moč dajali sistemu in zato je bilo prihodnost možno napovedati. V resnici so nam jo krojili drugi, zunaj nas. Vendar višja, kot je naša vibracija, bolj smo povezani z dušo in Božanskim, bolj postajamo sami mojstri svoje energije in ustvarjanja.

KAJ JE KLJUČNO PRI TEM?

POTREBNO SE JE ZAČETI LOTITI ČIŠČENJA NERAZREŠENIH NEZAVEDNIH VSEBIN, ki prihajajo iz otroštva in od naših prednikov (na nas intenzivno vplivajo vsaj tri predhodne generacije in njihova doživljanja, travme, nerazrešene vsebine, izkušnje). Seveda tistih, ki so disfunkcionalne, ki nas blokirajo in omejujejo. Te energije je potrebno osvoboditi in jih peljati na višjo raven. Izražajo se v tem, kako doživljamo sebe in okolico, v naših odnosih.

Ker smo se več ali manj vsi rodili v matrico, kjer je bilo prisotno t.i. negativno programiranje (negativni vzorci, prepričanja in mentalno-čustvene oblike), ki se je nezavedno in avtomatično prenašalo iz roda v rod, je neka oblika dela na sebi priporočljiva za vsakogar na trenutni ravni zavesti.

SLOVENCI SE RAVNO NE MOREMO POHVALITI, DA IMAMO VELIKO RAZREŠENEGA

Veliko je razdvojenosti, konflikti s starši ali med starši in družinskimi člani, živimi ali neživimi, konflikti s predniki, živimi ali neživimi, nefunkcionalni družinski vzorci, razni strahovi, tudi travme, neizrečeno, skrivnosti … Vse to seveda ustvarja blokade, ki jemljejo vitalno življenjsko energijo in vse bolj blokirajo. Dokler se ne znajdemo na točki, kjer samo preživimo (v energijskem smislu, materialno morda imamo celo dovolj). Začnejo se tesnoba, depresija, apatija, vse se nam zdi brez smisla, morda pride tudi bolezen oz. težave z zdravjem – vse to so znaki, da smo se oddaljili od sebe, tega kar zares smo – tako dolgo smo izpolnjevali zahteve družinskega sistema, ne glede na to, da so bile destruktivne do nas samih, da smo prišli do točke, ko smo začeli izgubljati v megli vseh vzorcev, sebe. Borimo se, trpimo, rečemo ja, pa mislimo ne, prenašamo, čakamo … V tej točki je potrebno prekiniti s ponavljajočimi se vzorci, pogledati, kaj se dogaja in vse tisto, kar nam ne služi popeljati na višjo raven.

KAKO NERAZREŠENE VSEBINE PREDNIKOV VPLIVAJO NA NAS?

Danes tudi sodobna epigenetika dokazuje, da se nerazrešene travme, zlorabe in različni strahovi, neizražene bolečine, tabuji, skrivnosti, tesnobnosti ter družinski čustveno-mentalni vzorci prenašajo iz roda v rod, iz generacije v generacijo. Nerazrešene stvari „plavajo“ v prostoru in času. Dokler se ne rodi nekdo in se odloči, da bo podedovane boleče in skrite teme razrešil ter družinsko linijo osvobodil energijske teže. Nekdo, ki je pripravljen s tem za vedno podelati in ustvariti nekaj novega, lepšega, kar je tudi poanta.  Čas pred nami bo prav to in nas energijsko intenzivno podpira, da razrešimo mnoge disfunkcionalne družinske vzorce, travme, strahove itn.

Nepojasnjeni strahovi, tesnobe, ponavljajoče se neprijetna/negativna doživljanja, ki pogosto nimajo prave (logične in jasne) osnove, zmeda, ki se zdi se, kot da smo v megli, v življenju, želimo si nekaj, pa se stvari odvijajo popolnoma drugače, preslikava določenih ravnanj in reagiranj, ki nas ovirajo in omejujejo, odzivanja in ravnanja enako, kot so ravnali naši starši, konflikti med člani družine in ravnanja članov družine, ki nimajo jasne osnove, ponavljajoči se odnosi z specifično naravnanostjo (npr. vsi moški so isti, nezaupanja vredni, vse ženske so iste – posploševanje, ki je v bistvu vzorec, ki v življenje pritegne točno določen tip človeka, ki “potrdi” naše prepričanje, vzorec) in še in še bi lahko naštevala. VSE TO JE TUKAJ ZATO, DA RAZREŠIMO, OSVOBODIMO. In pravzaprav je precej enostavno, ko se enkrat lotimo. NAJTEŽJI KORAK JE ODLOČITEV ZA TO, saj nas um blokira tudi na tej poti, ki nam govori, da je to težko ali celo nemogoče, da je preveč, da ne gre itn. Vendar prav zares je preprosto. Nekateri potrebujejo kratek čas, drugi malce daljši, vendar to ni nobena znanstvena fantastika, ki je nebi mogli udejanjiti. PRAKSA POTRJUJE RAVNO NASPROTNO. Vse več je posameznikov, ki jim gre izjemno dobro od rok.

 Iz vidika evolucije zavesti človeštva je namreč prišel čas. Nič več ne bo, kot je bilo. Mi smo sedaj tukaj, da te energije razrešimo in osvobodimo in ne da jih ponavljamo, recikliramo ali, še huje, okrepimo. MI SMO TUKAJ, DA JIH PREDELAMO, RAZREŠIMO, OSVOBODIMO IN PRINESEMO MIR … Vsak pri sebi … Ne naš partner, prijatelj, sosed, temveč vsak izmed nas. Jaz, ti, on. Kajti vsi skupaj tvorimo celoto. In vsi smo zrcalo drug drugemu – nekaj, kar vidim v drugemu, je nekje v meni. V tem smo vsi skupaj.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...